Експерт розяснює порядок отримання дитячих посібників з 1,5 до 3 років

996

Після народження дитини багато молоді батьки цікавляться, чи мають вони право на дитячі посібники. Якщо так, то поспішають оформити документи у відділі соціального захисту або на сайті державних послуг.

Читайте також:Допомоги непрацюючим матерям

Голова «Ради матерів» Росії Тетяна Буцька рассказываяет про дитяче посібник з 1,5 до 3 років.

Ми точно знаємо, що виплату продовжать, але подробиці будуть в кінці листопада — початку грудня цього року. З тієї інформації, яка є зараз: головний критерій одержання виплати — рівень доходу не вище 2 прожиткових мінімумів на людину. Зазвичай дохід вважається на одного члена сім’ї, включаючи дітей, якщо їм немає 18 років. Посібник з 1,5 до 3 — федеральний, тому нерухомість не в рахунок.

Виплата не має відношення до мат.капіталу.

Тільки на 2 дитини або на 3,4… 10 теж? Поки невідомо. Логічно, якщо на всіх дітей— на 2,3,….10, якщо мама в декреті і дохід на кожного члена сім’ї менше 2 прожиткових мінімумів.

Прямо зараз ніякі документи в МФЦ або соцзабез нести не потрібно. Все буде відомо ближче до початку 2020.

Якщо мама чи тато ІП, сім’я теж маєте право на цю виплату. Здаєте 2 ПДФО та інформацію з ІП, і якщо проходите по доходах, спокійно отримуєте посібник.

Якщо ні батько, ні мати не працюють, і принципово не хочуть, про виплати немає мови. Держ.підтримка спрямована тільки на тих, хто опинився в складній ситуації. Батько повинен стояти на біржі праці, потрапити під скорочення або мати інвалідність.

Якщо жінка вийде на роботу до досягнення дитиною 3 років, то вона повинна буде повідомити про це протягом 10 днів. Дохід на кожного члена сім’ї будуть перераховувати.

© Instagram @matkapital_atlant_krasnoyarsk

Читайте також:Скільки і кому: дитячі допомоги в різних країнах світу

Яким буде розмір допомоги

Президент РФ Володимир Путін підписав доручення про внесення змін в закон для збільшення виплат по догляду за дітьми з 1,5 до 3 років до величини прожиткового мінімуму дитини в регіоні, якщо середньодушовий дохід сім’ї не перевищує двухкратную величину прожиткового мінімуму в суб’єкті, з 1 січня 2020 року, – інформує РИА Новости, посилаючись на сайт Кремля.

Згідно доручень президента за підсумками прямої лінії, до 1 жовтня 2019 року в законодавство РФ повинні бути внесені зміни щодо встановлення «з 1 січня 2020 року щомісячних виплат громадянам, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною віком від півтора до трьох років, у розмірі, що дорівнює величині прожиткового мінімуму для дітей, визначеному в суб’єкті РФ, якщо розмір середньодушового доходу сім’ї не перевищує 2-кратну величину прожиткового мінімуму працездатного населення, визначену в суб’єкті РФ.

Фото на анонс: Instagram @mamochki_vdecrete_uralsk07, @efimova.tix