Ефективність, переваги та недоліки фруктової дієти для схуднення

1004

Зміст:

  • Користь фруктів при зниженні ваги
  • Чи є шкода від фруктової дієтотерапії
  • Види фруктової дієти для схуднення
  • Фруктово-овочева дієтотерапія
  • Фруктово-білкове харчування
  • Мультифруктовая дієтотерапія
  • Фруктово-кефірна дієтотерапія
  • Фруктово-питне харчування
  • Вихід з дієтотерапії
  • Фруктова дієта для схуднення дозволяє швидко скинути вагу за рахунок зниження добової калорійності. Існує монодієта, а також комбінація фруктів з іншими низькокалорійними продуктами. Дієта на фруктових культурах дає хороші результати, якщо поєднувати її з фізичним навантаженням.

    Користь фруктів при зниженні ваги

    Фрукти приносять користь для організму своїм багатим вмістом вітамінів та мікроелементів. Плоди складаються з клітковини, яка виводить зайвий цукор, холестерин, а також жирові молекули. Калорійність фруктових продуктів досить низька, що дозволяє швидко скидати кілограми.

    Фруктова дієта для схуднення дозволяє знизити вагу за 7 діб

    Фрукти нормалізують травлення за рахунок вмісту вітамінів і мінеральних речовин. Вони беруть участь в обмінних реакціях, які необхідні для спалювання жирових клітин. Вітаміни покращують стан шкірного покриву, нігтів, волосся.

    Чи є шкода від фруктової дієтотерапії

    Фруктова монодієта призводить до дефіциту білка, необхідного для нормальної роботи всього організму. Також у фруктових культурах дуже мало заліза, тому при постійному вживанні тільки фруктів можливий розвиток анемії. При прийомі солодких продуктів жировий прошарок починає наростати, тому що надлишок цукру в крові знову переробляється в жири.

    ПользаКористь фруктової дієти полягає у великій кількості вітамінів і клітковини

    Є ще інші недоліки суворої фруктової дієти:

    • порушується травна функція, з’являється підвищене газоутворення в порожнині кишки, больовий синдром, відрижка;
    • отруюється організм при вживанні фруктів, що містять нітрати;
    • втрачений вага швидко повертається;
    • загострюється стоматит і гастрит.

    Також є протипоказання до дієти на фруктах. Багато фруктів не можна їсти пацієнтам з діабетом, алергією на фрукти, а також з проблемами травного тракту: гастрит, патологіями печінки, ентеритом, виразковою хворобою шлунка і 12-палої кишки. Заборонена дієтотерапія вагітним і годуючим жінкам, дітям, літнім людям.

    Види фруктової дієти для схуднення

    Сувора фруктова дієта для схуднення містить тільки фрукти. Таку дієтотерапію називають монодієтою. Довго дотримуватися такого харчування не слід. Тривалість її становить 7 діб.

    Крім суворої дієтотерапії є комбіноване харчування.

    Види комбінованих дієт:

    • фруктово-білкова;
    • фруктово-кефірна;
    • мультифруктовая;
    • фруктово-овочева.

    Ці різновиди харчування більш безпечні для організму, але довго їх застосовувати не варто.

    Фруктово-овочева дієтотерапія

    Вживаються тільки фрукти і овочі. Кілька днів їдять свіжі продукти, після чого додаються салати, закуски. Овочі можна тушкувати, запікати. Протягом усього тижня п’ють свіжовичавлені соки, смузі, чай, морси.

    ПротивопоказанияДо фруктової дієти є протипоказання: її не можна застосовувати вагітним, жінкам, дітям

    Фруктово-білкове харчування

    В меню включають несолодкі фрукти. Більше вітаються цитрусові, ківі, груші, яблука. Обов’язково вживають яйця, сир, кисломолочні напої, рибу і м’ясо. Страви готують на пару, запікають, варять, тушкують.

    Мультифруктовая дієтотерапія

    Протягом декількох днів або тижнів їдять різні фрукти: банани, яблука, груші, ківі, цитрусові, виноград та інші. Можна робити смузі, соки, морси. В раціон включають ягоди. Рекомендується готувати фруктові салати, заправлені джемом або йогуртом.

    Фруктово-кефірна дієтотерапія

    В живлення входять різні фрукти. Упор роблять на несолодкі фруктові продукти: апельсини, яблука, груші. В раціон вводять трохи сухофруктів, запечених яблук. П’ють тільки кефір і воду.

    Фруктово-питне харчування

    Фруктово-питна дієтотерапія має на увазі вживання фруктів і достатньої кількості води. Тривалість обмежень становить до 3 діб. П’ють воду, фреші або зелений чай. Їдять будь-які фрукти. Дозволяється робити фруктовий салат на обід.

    Вихід з дієтотерапії

    Виходити з дієти потрібно поступово. У день вводять максимум 2 продукту. Готують страви на пару, варять, запікають. Смажену, солону їжу вводять в останню чергу. Обов’язково дотримуються питний режим. Води випивають до 2 літрів за добу.

    Фруктова дієта допомагає скинути за 7 діб до 7 кг. Перед проведенням дієтотерапії потрібно звернутися до лікаря для виключення протипоказань.

    Читайте в наступній статті: чорнослив для схуднення