Жовті виділення і свербіж в інтимній зоні у жінок: можливі причини

2049

Зміст:

  • Жовті виділення і свербіж
  • Лікування
  • Вагінальні білі – показник здоров’я жіночої репродуктивної системи. Їх колір, консистенція та інші характеристики залежать від стану мікрофлори. Поява жовтих виділень та свербежу – привід для звернення до фахівця.

    Жовті виділення і свербіж

    Зміна якості вагінального слизу і поява свербежу можуть вказувати на розвиток захворювання. Патологій, які супроводжуються подібною симптоматикою, задоволеного багато.

    Жовті виділення і свербіж часто супроводжують статеві інфекції

    З участю інфекційного агента можуть розвиватися різні патологічні процеси. Найчастіше у жінок діагностується:

    • Бактеріальний вагіноз, він же гарднерельоз. Виникає через порушення нормальної мікрофлори піхви. Наприклад, процес може спровокувати тривале лікування антибіотиками, механічні пошкодження, зниження імунного захисту і т. д. Відзначається збільшення обсягу вагінального секрету з запахом псування оселедця.
    • Аднексит. Стан характеризується ураженням придатків матки. Для захворювання типовий жовтий піхвовий секрет, найчастіше без запаху.
    • Сальпінгіт – запалення фаллопієвих труб. Також може супроводжуватися жовтими белями з домішками гною. Додаткові симптоми – біль внизу живота і поперекової області, підвищення температури тіла.

    Рясні виділення зеленуватого або жовтого кольору найчастіше сигналізують про наявність статевої інфекції. Це неспецифічний симптом, але в поєднанні з сверблячкою, болем і відчуттям печіння в інтимній зоні може вказувати на розвиток таких інфекційних захворювань:

    • Гонорея. Симптоматика проявляється через 2-10 днів після зараження. У рідкісних випадках може проходити приховано. Для гонореї типово поява жовтувато-зелених вагінальних виділень.
    • Трихомоніаз. Хвороба викликана активним розмноженням піхвової трихомонади. Для трихомоніазу типові жовті вагінальні білі, з неприємним запахом, що викликає набряклість слизових статевих органів, і сверблячкою.
    • Хламідіоз. Патологія супроводжується слизисто-гнійними виділеннями жовтого кольору, свербінням і палінням.

    Для підтвердження діагнозу необхідне дослідження вагінального секрету.

    Лікування

    Лікування проводиться виходячи з діагнозу. Але найчастіше використовуються препарати з групи антибіотиків, необхідні для придушення діяльності бактеріальних інфекцій.

    При появі нехарактерних жовтих виділень рекомендується проконсультуватися з гінекологом. Після проведення аналізів і встановлення діагнозу будуть призначені необхідні препарати.

    Читайте в наступній статті: кращі продукти афродизіаки для жінок