Запах будинку: 7 найкращих парних ароматів для холодного часу року

634

Запахи — один з головних тригерів, завдяки яким ми складаємо враження про місці. Кондитерська біля будинку манить зайти ароматом свіжої випічки. У господарському магазині пахне миючими засобами, а флер кави поруч з вендінгових апаратом приваблює всіх офісних працівників… А чим пахне у вас вдома?

Взимку, коли вікна закриті, запах будинку може стати незатишним. Провітрювання вирішує проблему лише на короткий час. Тому пропонуємо самостійно створити вдома той аромат, який стане його візитною карткою.

Найпростіше зробити це за допомогою натуральних ефірних масел. Їх можна додавати в дифузор або нанести декілька крапель на тканину і покласти її на батарею. Якщо ви робите ароматичні свічки або мило, то додайте ці олії до решти «інгредієнтом».

Читайте також:Гори, Гори ясно: як зробити красиві свічки разом з дитиною

А щоб аромат будинку був складним, багатошаровим, а не одинарним, створіть ароматні дуети. Ми радимо поєднувати попарно такі масла…

Затишні аромати для дому

Дует «Імбир і кориця»

Це аромат солодкої випічки, який в холодну пору року створює відчуття затишку в кожній кімнаті, будь то вітальня або спальня. Імбир вносить гостру нотку, додаючи коричному флеру свіжості і легкості.

Дует «Бергамот і сандал»

Запах сандалу досить важкий, і сам по собі він підходить хіба що для будуарной кімнати в східному стилі. Але якщо розбавити його нотками бергамота, він набуває легкість і витонченість. Тому радимо змішувати бергамот і сандал у пропорції 3:1.

Підбадьорливі аромати для дому

Дует «М’ята і евкаліпт»

Взимку більшості з нас важко покидати ліжко. Хочеться провести під ковдрою цілий день, але ж від справ нікуди не дітися. Свіжі ноти м’яти та евкаліпта допоможуть легше прокидатися вранці. А цілющі пари евкаліпта відженуть від вас віруси.

Дует «Апельсин і мускатний горіх»

Мускатний горіх часто використовується у випічці, тому створює відчуття тепла і затишку навіть в квартирах в стилі хай-тек. А підбадьорливий аромат апельсина допомагає мускату стати легшим і ніжніше. Цей дует ароматів додає сонця в самий похмурий день.

Аромати для дому, нагадують про літо

Дует «Ромашка і шавлія»

Пам’ятайте те відчуття щастя, яке з’являється, коли просто лежиш під полуденним сонцем на килимі з польових трав? Взимку про такому літньому дні нагадає аромат ефірних масел ромашки і шавлії. А ще він викликає бажання негайно заварити трав’яний чай і танцювати. Не відмовляйте собі в цих простих задоволеннях!

Дует «Лемонграс та лайм»

Любителям подорожувати в екзотичні країни доведеться по душі дует лемонрасса і лайма. Примружтеся, вдихніть аромат — і ви на мить перенесетеся в свої літні пригоди!

Новорічні аромати для дому

Дует «Сосна і мандарин»

Так-так, це одне з найбільш банальних поєднань, і все-таки. Мало хто свідомо дарує собі відчуття свята ще до його наступу з допомогою ароматів-тригерів. Станьте однією з небагатьох! Обмінюватися подарунками та добрими побажаннями, сміятися і обіймати найулюбленіших людей… чи Варто чекати особливу ніч, якщо можна все втілити прямо зараз?

Всі фото: Depositphotos