Застосування олії апельсина для обличчя

608

Зміст:

  • Корисні властивості ефірного масла апельсина
  • Застосування в косметології
  • Ефірне масло апельсина широко застосовується в медицині і косметології. Дякуючи своїм тонізуючим і поживним властивостям воно покращує тургор і еластичність шкіри, відновлює її природний гідроліпідний баланс. Використовувати косметичне масло апельсина для обличчя можна і в домашніх умовах, додаючи його в креми і маски.

    Корисні властивості ефірного масла апельсина

    Користь апельсинового масла обумовлена його складом, в якому присутні фруктові кислоти, вітаміни і антиоксиданти. Природні компоненти дозволяють широко використовувати його в косметології.

    Масло апельсина для особи покращує тонус і мікрорельєф шкіри

    Апельсинове масло допоможе:

    • надати тонус шкірі: що міститься в маслі у високій концентрації вітамін С стимулює вироблення колагену – білка, відповідального за еластичність шкіри;
    • вирівняти шкіру: фруктові кислоти, що містяться в олії, м’яко відлущують ороговілі клітини, покращуючи мікрорельєф шкірних покривів;
    • зменшити запалення: олія містить природні антибактеріальні компоненти, які допомагають заспокоїти шкіру і нейтралізувати почервоніння;
    • омолодити особа: антиоксиданти, що містяться в олії апельсина, стимулюють регенераційні процеси, зменшуючи прояви вікових змін.

    Крім того, ефірна олія має і потужним ароматерапевтичний ефект. Воно сприяє нормалізації роботи нервової системи, допомагає зняти стрес, тонізує і заспокоює.

    Застосування в косметології

    Перед застосуванням масла апельсина необхідно переконатися у відсутності алергії на цитрусові. Нанесіть краплю олії на внутрішній згин ліктя, результат оцінюють протягом доби. Якщо на місці нанесення не виникло почервоніння, свербежу, висипу або інших проявів, можна використовувати в косметичних цілях.

    Способи застосування залежать від конкретної проблеми:

    • для зменшення запалення масло наносять за допомогою ватної палички точково прямо на вогнище почервоніння;
    • для живлення і омолодження шкіри 1-2 краплі олії апельсина розчиняють в персиковому, оливковій, мигдалевому або іншому нейтральному базовому маслі і наносять на обличчя на 20-25 хвилин. Така масляна маска для обличчя підійде для власниць сухої, чутливої і має вікові зміни шкіри;
    • для поліпшення мікрорельєфу і нормалізації роботи сальних залоз використовують маску з білої глини і лимонного соку, змішаних в рівних пропорціях, з додаванням пари крапель цитрусового масла.

    Використовувати корисні якості олії апельсина для шкіри можна щодня, додаючи його по краплі в порцію звичного денного або нічного крему.

    Дивіться далі: масло ши для обличчя