Затишок без зайвих витрат: 7 ідей, як зробити камін своїми руками

894

Про камін в квартирі мріють багато, але справжній, з полінами або вугіллям, в більшості приміщень не поставиш з технічних причин (неможливість облаштування витяжки, правила пожежної безпеки тощо). Деякі йдуть на компроміс і купують електрокамін, але це досить дороге придбання.

Якщо у вас немає грошей на подібний елемент декору або ви хочете для початку спробувати, «приживеться» він у вашій оселі, зробіть камін-обманку. Це недорого, безпечно та доступно. Пропонуємо 7 ідей таких фальшкаминов.

Увага: Для вашої ж безпеки рекомендуємо використовувати свічки на батарейках і гірлянди як «дров». Традиційні свічки можуть стати причиною пожежі, особливо якщо у вас є маленькі діти і/або домашні тварини!

1. Камін з картонної коробки

Стару коробку неважко перетворити на красивий камін-обманку. До цього творчого заняття можна підключити всіх членів сім’ї, в тому числі і малюків.

© Instagram @anna_kislinka

Читайте також:Ідеї для натхнення: як з коробки зробити дитячу іграшку

2. Камін з гіпсової плитки

Зовсім як справжній камін виглядає каркас, обклеєний гіпсової плиткою. Подивіться, як просто і красиво!

© Instagram @kamin_decor_msk, @flesh_kamin

3. Камін з піноплекс

Листи піноплекс можна купити в будь-якому будівельному магазині. Склейте їх між собою, обробіть наждачним папером (так можна створити красиві вигини і рельєф) і пофарбуйте. Відмінно виглядають як камінні рамки, виконані з піноплекс, так і моделі із задньою стінкою, прикрашеної дзеркальними наклейками.

© Instagram @kamin_decor_msk

4. Камін з гіпсових молдингів

У багатьох магазинах по обробці можна знайти гарні гіпсові молдинги (ліпнину). Зібрати з них камін простіше простого, головне — підібрати підходящі по дизайну деталі.

© Instagram @dekor_saratov, @denis_fancy

5. Камін з фанери

Якщо чоловік готовий трохи попрацювати з фанерою, то фальшкамін можна зробити з неї. А потім пофарбувати, як вам подобається, прикрасити декоративними елементами — і милуватися результатом.

© Instagram @ykorkina

6. Кутовий камін-столик

Є непотрібний кутовий столик? Фарбуйте у відповідний колір, ставте свічки і проводите вечора в затишному світлі саморобного каміна!

© Instagram @sofya_workshop

7. Камін з комода

Ще більш красивим і функціональним виходить камін з непотрібного комода. У бічних скриньках можна зберігати запас «дров» (свічки або гірлянди), а також пледи, настільні ігри та інші дрібниці для затишних сімейних вечорів.

© Instagram @lili_achmiz

Сподіваємося, що ця стаття перетворить вашу мрію про каміні в реальність!

Фото на анонс: Depositphotos