Квартирне питання: чи не хочу ділити квартиру з дітьми чоловіка від першого шлюбу

489

«У чоловіка 3 дітей від першого шлюбу, і наша спільна донька», – так починається історія молодої матусі Анастасії. Квартирне питання ніколи не буває простим. Тут і сварки, і хитрість, і стратегія. А все тому, що заповітні квадратні метри потрібні всім. Але якою ціною?

Чоловік купив своєму батькові квартиру. Оформив з ним 50/50. Зараз робить там ремонт, і буде сплачувати «комуналку» за нього весь час. У чоловіка 3 дітей від першого шлюбу, і наша спільна донька, — розповідає Анастасія. — Колишній дружині залишив 3-х кімнатну квартиру платить аліменти, дуже великі…

Про плани на цю квартиру (куплену для батька), коли його запитала, сказав, що у мене 4 дітей… Знадобиться комусь. І явно не наймолодшою.

Запропонувала йому зробити в майбутньому дарчу на нашу доньку, він сказав, щоб не забігала вперед і розмовляти про це зі мною не став…

Я занадто меркантильно розглядаю ситуацію? Але, по-моєму, колишня дружина і діти зараз не ображені. (Анастасія розповіла, що її чоловік виплачує колишній дружині аліменти в розмірі 1000 доларів (трохи більше 65 тисяч рублів — прим. ред.)

Читайте також:Експерт розповіла про тонкощі нової постанови про пільгової іпотеки для сімей з дітьми

Багато користувачки Мережі припустили, що чоловік, про якого йде мова, дуже відповідальний, тому без нерухомості нікого з своїх дітей не залишить:

Я думаю, що вашу дочку він явно теж не образить. А будете вічно докоряти грошима, отдаваемыми в першу сім’ю, підсумок може стати сумний (Христина)

Якщо б ви були на місці першої дружини, міркували б інакше. В цілому хороший знак, що чоловік піклується про дітей старших, думає про їх майбутнє, дає не тільки те, що за законом їм належить, але те, що він дав їм, якби жив разом з ними. Це означає, що і ваша дочка не залишиться не при справах.

Не оцінюйте його витрати на дітей як те, що він чимось обділяє вашу дочку. І не тягніть ковдру на себе, не вважайте його гроші. Якщо ви і ваша дочка забезпечені, то яка різниця, скільки він витрачає на першу сім’ю?

Радійте, що у вас такий турботливий і чесний чоловік, такі зараз рідкість. Краще підтримуйте його, він буде розуміти, що ви розумієте, що це важливо — бути СПРАВЖНІМ батьком своїм дітям.

Він зараз, можливо, їм більше матеріально допомагає, намагаючись компенсувати те, що живе не з ними — це нормально для чоловіка. Вам і доньці дістається його щоденна турбота, а їм немає. І не факт, що матеріальні плюшки для дітей переважать в наслідок відсутність батька поруч (Кіра)

Я вас дуже розумію! Звичайно, для вас ті діти — чужі, нічого тут не поробиш. Хочеться для своєї дитини! І закони такі, що належить батькові — належить його дітям! (Юлія)

У нього 4 дітей, і вони всі мають таке ж право на квартиру, як і ваша дитина. Якщо не буде зроблено дарчу, то його частину поділяють на 4-х дітей (Тетяна)

Ваш чоловік — молодець! Несе відповідальність за всіх дітей. Ви і ваша дитина в чомусь потребуєте? Він вас як обмежує або порушує, допомагаючи дітям від попереднього шлюбу? Він розлучився з колишньою дружиною, а не зі своїми дітьми. У вас, швидше за все, завжди буде говорити ревнощі, але зрозумійте, для вашого чоловіка всі діти рівні, вони все його (Крихта Лу)

Матуся з ніком в Мережі Котейко запропонувала автору цього поста не хвилюватися про те, що буде ще в далекому майбутньому:

Ви ділите шкуру невбитого ведмедя. Ще діти не виросли, ще батько живий, який в цій квартирі живе, а ви вже накрутили що то.

Читайте також:Як виписати неповнолітньої дитини з квартири?

Користувачка Олена МамаЗануда підтримала автора історії і порадила своє бачення ситуації:

Включаємо жіночу хитрість. Не тиснемо, не говоримо прямо, що робити (потихеньку капаємо на мозок) Треба що б йому самому захотілося зробити вам подарунок, запитає що, і тут ви — ТАДАМ!

У своїй більшості подруги радили дівчині не ревнувати чоловіка до дітей від першого шлюбу і іншим членам його сім’ї, заспокоїтися і жити в світі.

А що ви могли б порадити?

Всі фото: Depositphotos