Кедрове масло для волосся: користь і протипоказання

473

Зміст:

  • Склад і цілющі властивості кедрового масла в косметології
  • Користь кедрового масла для волосся
  • Протипоказання у використанні кедрового масла
  • Способи застосування масла для сухих і пошкоджених волосся
  • Для жирного волосся
  • Застосування масла кедра від лупи
  • Поживні кедрові маски для росту волосся
  • Масло кедра знамените в косметології своїми корисними властивостями, і особливо воно благотворно впливає на стан волосся. Перед тим як застосовувати кедрове масло для волосся, потрібно дізнатися про способи його використання і протипоказання.

    Склад і цілющі властивості кедрового масла в косметології

    Цілюща сила олії кедра обумовлена його багатим складом. У ньому містяться:

    • жирні кислоти: лінолева, пальмітинова, олеїнова, пиноленовая.
    • комплекс мікро — і макроелементів: калій, фосфор, магній, марганець, йод, цинк, натрій, мідь, залізо, кальцій.
    • вітаміни: Е, В3, D, F, ретинол, тіамін, рибофлавін.

    Натуральне кедрове масло для волосся можна використовувати вдома

    Омега-кислоти, що містяться у великій кількості в кедровому маслі, сприяють зміцненню імунітету, загоєнню ран. Вони надають бактерицидну і протигрибкову дію. З-за великої кількості жирних кислот продукт активно застосовують в косметології для відновлення пошкодженого волосся і нігтів. Багате вітамінами і мікроелементами масло кедра використовують для посиленого харчування і омолодження шкіри, очищення її від різного роду забруднень.

    Користь кедрового масла для волосся

    Масло кедра застосовують у наступних випадках:

  • При сухості шкіри голови, лупи. Це засіб посилено живить шкіру, насичує її вітамінами, мікроелементами. Лущиться шкіра голови стає м’якою і ніжною вже після двотижневого застосування. Масляний масаж шкіри голови не тільки сприяє усуненню лупи, але і благотворно позначається на загальному стані шевелюри.
  • При захворюваннях шкіри голови. Найбільш ефективний продукт при себореї, екземі, різних видах грибкових уражень. Антисептичні властивості масла сприяють знищення патогенних бактерій при інфекціях, знімають шкірний свербіж і запалення.
  • При випаданні волосся. Цей спосіб активно використовується для профілактики облисіння завдяки насиченому вмісту жирних кислот. Олеїнова, лінолева та інші Омега-кислоти активізують ріст волосся, сприяють їх регенерації. Насичення шкіри голови жирними кислотами допомагає зміцнити волосяні фолікули, посилюється ріст пасм.
  • Для відновлення пошкодженого волосся. Регулярне застосування даного засобу дає можливість відновити природний блиск і здоровий вигляд шевелюри. Волосся стає більш слухняним, легше розчісується. Міститься в олії кедра залізо запобігає перетин кінчиків, відновлює структуру волосся зсередини.
  • Хоча користь олії кедра для волосся перевірена косметологами, є деякі протипоказання, про які потрібно знати перед використанням даного засобу.

    Протипоказання у використанні кедрового масла

    На відміну від інших ефірних масел кедрове не можна використовувати в нерозведеному вигляді. У чистому вигляді воно може викликати роздратування, алергію і навіть шкірні опіки. Причина тому — висока концентрація активних речовин. Щоб знизити концентрацію, кедрове масло для волосся розбавляють іншими продуктами: кокосовим, мигдальним, виноградним, оливковою олією. Це дозволяє збагатити косметичний засіб безліччю додаткових корисних властивостей.

    применениеЗастосування кедрового масла для волосся допомагає прискорити їх зростання

    Крім того, цей засіб не рекомендовано:

    • дітям до 7 років;
    • вагітним і годуючим матерям;
    • хворим на епілепсію;
    • алергікам;
    • онкологічним хворим;
    • людям з підвищеною збудливістю психіки.

    Страждають підвищеним тиском слід застосовувати продукт внутрішньо в малих кількостях і з великою обережністю. І краще перед цим проконсультуватися з лікарем.

    Способи застосування масла для сухих і пошкоджених волосся

    Масло кедрового горіха корисно для будь-якого типу шевелюри, але способи застосування при цьому будуть відрізнятися.

    Для сухого волосся спробуйте одну з масок:

    • збийте в однорідну масу куряче яйце і змішайте його з 1 мл кедрового і 30 мл розігрітого реп’яхової олії. Спочатку суміш втирайте в шкіру голови, щоб зміцнити волосяні цибулини. Через кілька хвилин рівномірно розподіліть її по всій довжині. Накрийте Голову рушником, почекайте годину і змийте звичайним шампунем, яким користуєтеся завжди;
    • візьміть 4 ст. л. ряжанки, розігрійте її до кімнатної температури, додайте 2-3 краплі ефірного масла кедра. Отриману суміш рівномірно нанесіть на зволожені локони, залиште до повного вбирання на 1-2 години, потім змити шампунем.

    Маски допоможуть при регулярних процедурах протягом місяця. Потім потрібно зробити перерву.

    При постійному застосуванні кедрове масло може трохи затемнити локони, зробити їх відтінок трохи більш холодним, про це потрібно пам’ятати блондинкам і рудоволосим дівчатам.

    Для жирного волосся

    Локони стають жирними, швидко забруднюються в результаті підвищеного вироблення сала на шкірі голови. Щоб нормалізувати виділення шкірного сала, шампуні і бальзами збагачують кедровим маслом. Однак додавати есенцію прямо у флакон не потрібно, там вона швидко втратить всі свої корисні властивості. Краще капнути 1-2 краплі в бальзам або шампунь безпосередньо перед використанням. Розвести суміш можна прямо в руці або в невеликій ємності.

    Знизити жирність локонів допоможуть також маски:

    • суміш з масел. Потрібно змішати в рівних пропорціях мигдальне і кедрове масло, розігріти суміш до температури 35-40° C, додати в неї трохи бальзаму для волосся. Всі інгредієнти ретельно перемішати до однорідної маси, втерти в шкіру голови масажними рухами. Потім обернути голову поліетиленовим пакетом, зверху — рушником, або просто надіти шапочку для купання. Почекати годину, після чого змити шампунем;
    • склад з глиною і содою. В 20 г білої глини додати 4-5 крапель ефірного масла кедра, 4 г соди. Налити трохи теплої води для одержання густої консистенції. Отриману суміш нанести на шкіру голови, втерти її акуратними круговими масажними рухами. Для утеплення замотати голову рушником, витримати 20-25 хвилин і ретельно промити волосся шампунем.

    Додаткові компоненти в масках посилюють ефективність кедрового екстракту.

    Застосування масла кедра від лупи

    Потрібно взяти ¼ склянки чайної заварки — світловолосим дівчатам краще використовувати зелений чай, розігріти до 35° C і додати 5-6 крапель кедрової олії. Потім окремо потрібно змішати трохи бальзаму або шампуню з 20 мл коньяку. Після з’єднати всі інгредієнти в одну суміш, нанести її на шкіру голови і волосся, залишити на 15-25 хвилин, змити шампунем.

    маскиЗ кедровим маслом можна робити маски від лупи

    Друга маска не менш ефективна. Потрібно розчинити 1-2 краплі кедрового в 10 мл кокосового масла, їх підігріти до температури 35° C. Отриману суміш втерти в шкіру голови і обробити нею вологі пасма прямо в душі, через 3-5 хвилин промити шампунем.

    Процедуру можна повторювати кожен раз перед миттям голови, але не більше ніж протягом місяця, потім зробити тижневу перерву.

    Поживні кедрові маски для росту волосся

    Жирні кислоти, що містяться в кедрі, не тільки прискорюють ріст волосся, але і перешкоджає їх випаданню. В якості профілактики облисіння добре зарекомендували себе наступні маски:

    • щоб зміцнити волосяні цибулини і знизити ризик їх випадання, знадобиться наступний склад: взяти олії кедра, лаванди, м’яти і розмарину по 3 краплі, і розвести їх у 10 мл олії-основи. Підійде мигдальне, кокосове або персикове. Отриману суміш обережними рухами втерти в голову масажними рухами, потримати кілька хвилин і змити;
    • перед миттям голови в основу волосся втерти суміш з 10 мл оливкової олії і 5 крапель кедрового масел. Через 5-6 хвилин промити не дуже гарячою водою з використанням великої кількості шампуню.

    Кедрове масло володіє вираженим лікувальним ефектом, який косметологи застосовують для лікування і зміцнення волосся. Однак для цих процедур не обов’язково ходити в салон, знайти розкішні густі волосся можна і вдома, знаючи як використовувати масло кедра для волосся.

    Читайте в наступній статті: кедрове масло для особи