Кожен день ридаю. Дуже боляче годувати грудьми, але чоловік не дозволяє припиняти

1061

Вибираючи грудне вигодовування, молоді матусі іноді стикаються з проблемами. Найчастіше це неправильне прикладання, яке тягне за собою низкою складності: тріщини на сосках, лактостаз. Але тут все складніше. І навіть фахівці не можуть допомогти.

Мені пекельно боляче годувати, — ділиться з подругами молода матуся з ніком в Мережі Надія. — Говорили, потерпи, до місяця все налагодиться. Пішла шостий тиждень, нічого не змінилося. Іноді нормально, але частіше з’являється дуже висока чутливість і, в підсумку, тріщини. Біль до сліз після годування, спазми. Якщо справа спазми тільки в грудях, то зліва ріжучої болем віддає під лопатку. І так хвилин за 40, а там вже заново годувати треба. Грошей викинуто сила-силенна: 4 консультанта по ГВ, гінеколог, невролог, остеопат. І ніхто не може сказати, коли це припиниться. Кожен день я ридаю.

Читайте також:Я вирішила, що не буду годувати грудьми. Взагалі.

Автор зізналася, що на грудному годуванні наполягає батько дитини.

Чоловік дуже вражений пропагандою ГВ і скільки тепер друзі і родичі не розповідають, що вони годували сумішшю, все мимо вух. Дуже ревно чомусь до цього ставиться, —зізнається Надія. — Каже, не можна здаватися, давай спробуємо одне й друге, а раптом… Ходить по півночі і носить дитину на руках, якщо годувати не можу з-за болю (чекаю, коли спазми пройдуть), вмирає потім на роботі, але якщо кажу про суміш, не чує, починає говорити, давай ще знайдемо консультанта, давай мануальщика шукати, тобі треба поїсти/масаж/чай/ванна, щоб приплив був, і коли біль вщухне, спробуємо ще докласти. Починає годувати/поїти, або йде з нею гуляти, щоб я поспала і груди відійшла. Я все чекаю, коли його терпіння закінчиться або набридне витрачати на це купу грошей. Але поки що немає.

Подруги в Мережі буквально засипали молоду матусю співчуттям. Багато поділилися своїм досвідом про те, як вони налагоджували грудне годування.

У мене так само було. Особисто моя причина була в голові. Перед кожним годуванням мене просто вмовляли дістати груди, біль була до зірок в голові. Але як тільки я змирилася, що доведеться годувати грудьми, лежати з дитиною, як тюлень (а це могло бути і 18 годин в день) не повірите, але пройшли синці і тріщини (Лілія)

У мене теж невралгія, можливо, ви для годування позу підбираєте таку, що защемляет. Спробуйте підібрати, мені в кріслі було нормально, а на ліжка не могла. Невролог мене відправляла в басейн і зарядку робити кожен день. А тріщини на сосках… ви прикладаєте правильно, захоплення не тільки соска, з ореолой? Я одну груди давала правильно, а з другої томилася, поки не пристосувалася прикладати, плюс соски стали як наждачка (після завершення гв пройшло), весь час повітряні ванни і мазь підходяща (зразок). Давала ту, яка менше болить, другу трохи зціджувала (grethen)

Перевірте прикладання, можливо дитина не правильно захоплює сосок, тому боляче (Олена)

Якщо у вас невралгія, то лікуйте, спробуйте мануала. Кинути ГВ встигнете, але проблему це не вирішить. У мене було утисків, кололи препарати на гв. Знайдіть хорошого терапевта просто (ОЛЬГА)

Перед тим, як дати груди, змащуйте її своїм молоком, сухий сосок не давайте (БезИмени)

Мене дуже врятували накладки на самому початку, потім їх через раз використовувала, а після і зовсім прибрала. Спробуйте різні пози різноманітні для годування, знайдіть свою (Олесечка)

Читайте також:Щоб мама відпочивала: 6 зручних поз для грудного вигодовування

Ми з двох тижнів на ІВ. У мене температура була під сорок, расцедить не могла. Коли молоко пішло, тоді і температура нормальної стала. Чоловік сам сказав, що сумішшю годувати будемо. Тому що він побачив, як я мучуся (Богдана)

Я терпіла, так було боляче. Сиджу і реву, а доча їсть. Бувало вже не могла терпіти і навіть забирала від грудей.Зараз звичайно все відмінно, налагодилася вже дуже давно, кажуть неправильне прикладання (Анастасія)

Теж так було, син реве, їсти хоче, а я реву, що годувати не можу( боляче). Сходила і купила суміш, молокотсос. І ось одного грудьми годувала, крізь сльози( ще хоч якось могла терпіти), а другу зціджувала, іноді через пляшку годувала. Потім та зажила, поміняла. Але мені здається, у мене до місяця все налагодилося (Анастасія)

Спробуйте ще обліпихова олія, мені тоді допомогло і поки лікуєте сосок, цю груди не давайте, а сцеживайте (СкороМамаІІ)

Те ж саме було, тріщини кров’яні, годувала і ревіла, біль пекельна. У підсумку годувала через накладки і мазала постійно пуреланом і бепантеном. Буквально через 3-4 дні соски поджили. Через накладки взагалі набагато легше… може і вам спробувати? (Ганна)

У мене з двома дітьми така біда була, я аж плакала, через тріщини сочилася кров, а коли в третий раз пішла народжувати, до мене прийшла лікар за ГВ. Присягаюся, я більше проблем не знала, вона показала, як правильно прикладати і всі — мої біди кінчалися (Христина)

А що ви порадите автору історії в її непростій ситуації?

Всі фото: Depositphotos