Колаген для волосся: найбільш ефективні маски в салоні і вдома

1671

Зміст:

  • Процедура коллагенирования в перукарні
  • Які наслідки коллагенирования
  • Кому не можна робити коллагенирование
  • Препарати для процедури
  • Використання колагену в домашніх умовах
  • Відновлення за допомогою домашніх рецептів з колагеном
  • Колаген для волосся застосовують для додання волоссю блиску і краси. В перукарнях використовують спеціальні склади з цією речовиною. Для домашнього використання у продажу є маски з колагеном.

    Процедура коллагенирования в перукарні

    Колаген являє собою білок. В організмі людини і тварин він знаходиться в сполучній тканині та кістках. Речовина надає їм еластичність і міцність. У косметології колаген використовують для поліпшення стану локонів. Він проникає в структуру волосся, розгладжує їх, надає блиск і гладкість. Колагеновий препарат допомагає відновити і зволожити пасма.

    Колаген для волосся допомагає повернути їм блиск і гладкість

    У салоні застосовують спеціальні склади, що містять велику кількість колагену.

    Маніпуляція проходить у кілька етапів:

  • Очищення волосяного покриву. Спеціаліст промиває голову миючим засобом 2 рази. Далі віджимає і підсушує волосся.
  • Нанесення колагенового препарату. Перукар розподіляє склад рівномірно по всій довжині волосяного покриву за допомогою пензлики, щіточки або гребінця.
  • Просушування. Спеціаліст використовує прилад сушуар, щоб ввести колаген в структуру волосків.
  • Далі проводять укладання зачіски за допомогою праски. За рахунок цих заходів волосся здобуває блиск, гладкість.

    Догляд за волоссям після процедури здійснюється спеціальними бессульфатными миючими засобами. Це попереджає пошкодження волосків надалі. Не можна робити скрабування шкіри голови після коллагенирования.

    Які наслідки коллагенирования

    У коллагенирования є позитивні і негативні сторони. До позитивних відносять:

    • купірування ламкості, сухості, твердості;
    • полегшення розчісування;
    • попередження і усунення випадання;
    • поліпшення кольору волосків.

    Після першого сеансу вже видно блиск, м’якість волосяного покриву. При наявності тонкого волосся терапія дозволяє надати їм об’єм і товщину. Якщо волосся січеться, коллагенирование повністю усуває проблему. Колаген прибирає зайву пухнастість шевелюри.

    Але у коллагенирования є і негативний ефект. Після процедури можлива поява випадання волосків. Це відбувається через підвищення навантаження на цибулини. Тому перед коллагенированием рекомендується відвідати трихолога.

    Кому не можна робити коллагенирование

    Коллагенирование справляється з перетином, сухістю, сплутування і іншими станами. Але при цьому у процедури є протипоказання:

    • загострення хронічних патологій шкірного покриву;
    • ранові поверхні на шкірі голови;
    • період виношування плоду та годування груддю;
    • гіпертонія;
    • алергічна реакція на складові препарату.

    При цих станах терапію не проводять.

    Препарати для процедури

    Препарати з колагеном поділяються за способом їх видобутку. Виділяють 4 різновиду засобів:

    • Тваринний. Виділяють зі шкіри корів. По всій довжині волосся цей препарат не намазують, так як молекулярна структура колагену велика. Частіше його застосовують для обробки коріння.
    • Рослинний. Отримують засіб із зародків пшениці. Його рідко використовують для косметичних процедур. Частіше цей препарат застосовують для виготовлення кремів.
    • Морський. Виділяють колагеновий білок з жиру акули, молюсків, ската. Препарат практикують у програмах омолодження. З нього виготовляють люксову косметику.
    • Синтетичний. Його добувають штучним способом, роблять миючі засоби, бальзами, спреї та інші засоби догляду.
    • Рідкий. Колагеновий препарат продають в аптечних пунктах в ампулах або капсулах. Його використовують в якості маски.

    Залежно від цілей процедури вибираю той чи інший вид.

    Використання колагену в домашніх умовах

    Колагенові маски допускається робити вдома. Для цього в косметичних магазинах або інтернет-шопах набувають спеціальні колагенові кошти. Вони мають схожі властивості, що і професійні препарати. Обов’язково перед проведенням коллагенирования прочитайте інструкцію до препарату.

    процедураПеред процедурою з колагеном потрібно помити голову

    Маніпуляцію роблять в 3 етапи:

  • Очищають голову від забруднень за допомогою миючого засобу. Промивають 2 рази підряд. Волосяний покрив підсушують рушником.
  • Намазують колаген на всю довжину волосків. Накривають голову поліетиленом і рушником. Витримують чверть години.
  • Прибирають поліетилен і рушник, волосся висушують феном.
  • Допускається укласти зачіску праскою. Щоб наочно переконатися в результаті, рекомендується зробити фото до і після маніпуляції.

    Перед проведенням маніпуляції обов’язково проводять аллерготест. Препарат наносять на зап’ясті. Чекають чверть години, змивають. Спостерігають за станом шкірного покриву протягом 12 годин. Якщо з’явилися ознаки алергії, препарат не застосовують.

    У косметичних магазинах є великий вибір колагенових коштів. У їх складі є дрібні частинки колагену, силікону та інші складові, за рахунок яких волосся набуває блиск і гладкість. Види колагенових масок:

    • Incus L. C. P. Містить колагенові білки і силікон.
    • Profresh Collagen. Має морський колаген, масло оливок, біотин.
    • Lipocomplex BES. Має фосфоліпіди, лецитин, колагеновий білок.
    • Обгортання Coolhair. Включає шампунь і маску, багатий цинком, амінокислотами, білками.

    Ці засоби дуже прості у використанні. Відгуки про препаратах позитивні. Перед їх застосуванням необхідно звернутися до лікаря або косметолога.

    Відновлення за допомогою домашніх рецептів з колагеном

    Існує велика різноманітність рецептів для відновлення волосяного покриву. Маски готують на основі желатину, жовтки:

    • З шампунем і желатином. Беруть 1 упаковку желатину, 200 мл води, 50 г миючого засобу. Желатин заливають водою, вистоюють близько години, підігрівають на водяній бані, але не доводять до кипіння, охолоджують. До желатину додають шампунь, перемішують. Засіб наносять на голову, розподіляючи рівномірно по волоскам. Роблять маніпуляцію 1 раз на 10 діб.
    • Жовткова. Використовують 2 жовтки, 30 г масла кокоса. Масло розтоплюють в мікрохвильовці або на вогні. Жовтки збивають виделкою, додають до маслу. Склад намазують на волосся, розподіляючи гребінцем. Голову накривають поліетиленом і рушником на 60 хвилин. Змивають масу прохолодною водою. Шевелюру просушують феном, укладають.

    Ці маски досить бюджетны і ефективні. Перед маніпуляцією роблять аллерготест, щоб попередити важкі наслідки.

    Коллагенирование – це ефективна маніпуляція відновлення волосяного покриву. Проводять її як в перукарнях, так і вдома. Бюджетним варіантом є домашні процедури, але фахівці-косметологи роблять коллагенирование якісніше.

    Також цікаво почитати: як використовувати масло жожоба для волосся

    Модні дитячі стрижки

    1-25-2021


    Виглядати доглянуто і стильно – потреба не тільки дорослих, а й дітей, особливо сучасних. Діти хочуть стрижку модну, батьки-комфортну і охайну. Конфлікт поколінь як він є! Розповідаємо, як його вирішити разом з сімейною студією краси Masik. А поки ваша малеча у надійних руках майстра-перукаря мами також не сумують маникюр левый берег наприклад чому б не зробити манікюр.

    Пам’ятаєте своє босоноге дитинство? Вам, швидше за все, стрижка була глибоко байдужа, аби в очі не лізла. Але сьогодні діти не такі: в деяких питаннях вони набагато доросліші, ніж були в їхньому віці ми. За модою стежать навіть хлопчаки, що вже говорити про дівчаток. І модні стрижки потрібні і тим, і іншим. Не потрібно з цим боротися.

    Якщо ваше чадо хоче не просто модну зачіску, а щось екстремальне, забороняти не варто. Переконати дитину, що ірокез йому абсолютно ні до чого, вам все одно навряд чи вдасться. Нехай краще зробить те, що хоче. Швидше за все, перший раз стане для дитини і єдиним: нехай пізнає всі «принади» такої стрижки самостійно.

    Не варто боятися і занадто дорослих стрижок. У них теж немає нічого страшного: головне, щоб довжина була зручною, а сама зачіска підходила до типу обличчя і особливостей волосся. Не так давно модно було робити однакові стрижки батькові і синові, зараз ця тенденція охопила і прекрасну половину людства. Мама і дочка з однаковими зачісками виглядають неймовірно мило!

    У той же час, ми з вами знаємо, що наймодніша стрижка — далеко не завжди найкраща. Поясніть це своїм дітям перед походом в перукарню. Дозволяючи дитині зробити зі своїм волоссям щось страшне, обов’язково розкажіть йому про наслідки. Наприклад, про те, що ірокез буде надзвичайно незручно носити, фарбування може зіпсувати волосся, а навіть найактуальніші моделі йдуть далеко не всім. Не забувайте, ви, все-таки, батьки, а не друзі своїм дітям.

    Тільки не намагайтеся залякувати дитину реакцією вчителів і однокласників. Зі школи його за якісь дреди або рожеві пасма точно не виключать — права не мають. І більшість дітей це прекрасно знають. Таким необдуманим поведінкою ви або підірвете довіру дитини до себе (а відновити його буде дуже-дуже складно), або виростите з нього покірного конформіста, що ще гірше.

    Просто дозвольте своїм дітям бути собою, дозвольте їм проявляти свою індивідуальність, і тоді вони виростуть щасливими і гармонійно розвиненими. Вам в цьому допоможуть в сімейній студії краси Masik. Записуйтеся і приходьте всією сім’єю!