Коли народжувати, якщо опустився живіт при вагітності

2475

Зміст:

  • Коли народжувати
  • Як зрозуміти, що опустився живіт
  • Коли чекати пологи, якщо пустився живіт у первородящих
  • Коли почнуться пологи, якщо живіт опустився у повторнородящих
  • Чому живіт не опускається
  • Що робити, якщо опустився живіт
  • Опускання живота – провісник швидких пологів. На якому терміні з’являється ця ознака, що залежить від особливостей організму жінки, а також від того, яка по рахунку вагітність.

    Коли народжувати

    З настанням дев’ятого місяця вагітності з’являються провісники швидких пологів – задишка, труднощі при ходьбі, постійні позиви в туалет, відрижка та печія. За скільки опускається живіт до пологів, можна легко вирахувати – якщо проблеми з травленням більше не мучать, дихання полегшилось, і походи в туалет повторюються набагато рідше, значить, пора збиратися в пологовий будинок.

    Якщо опустився живіт при вагітності, значить скоро народжувати

    Цей симптом свідчить про те, що малюк займає максимально зручне положення перед майбутніми пологами. Якщо не звертати увагу на симптоматику, опущення живота взагалі легко випустити з уваги (зазвичай це випадково помічає хтось із членів сім’ї або друзів).

    Як зрозуміти, що опустився живіт

    Перевірити, опустився чи живіт, легко – спробуйте вкласти долоню між животом і грудьми. Якщо це вийшло, живіт опустився. Якщо ні — час народжувати дитину ще не підійшло.

    Також це можна побачити візуально – живіт знаходиться трохи нижче, ніж зазвичай. Однак, іноді навіть досвідчений лікар не в змозі з упевненістю сказати, опустився він чи ні.

    Про опущенні говорять наступні ознаки:

  • Форма живота стає більш витягнутою.
  • На тілі з’являється більше розтяжок, ніж було протягом вагітності.
  • Живіт став більш твердим і пружним. При пальпації це відразу зможе відзначити лікар.
  • Трохи стала проявлятися талія.
  • Іноді ці ознаки проявляються частково або не виникають взагалі. При цьому головний симптом присутній завжди – жінка починає відчувати себе більш комфортно.

    Незважаючи на покращення загального стану, з’являються і негативні симптоми. Майбутня мама може відчувати наростаючий біль внизу живота, у неї з’являється дискомфорт зоні попереку. Найгірше, що можна зробити – присвятити весь час лежання на дивані чи ліжку. Варто більше рухатися, хоча б виконуючи домашні справи. Кожен день прогулюйтеся на свіжому повітрі в комфортному для себе темпі.

    Коли чекати пологи, якщо пустився живіт у первородящих

    Якщо жінка планує народжувати в перший раз, у неї проявляється цей симптом за 3 тижні, а часом навіть за місяць до пологів. Однак у первородящих жінок все індивідуально і можливо, що симптом виявиться раніше або пізніше прогнозованого терміну. Згідно зі статистикою, якщо це сталося на 37 тижні, пологи плануються приблизно на 39-40 тижні, якщо на 35 – раніше. Але це не означає, що з’являться які-небудь проблеми. Такий ознака ніяк не пов’язаний з патологічними процесами в організмі жінки і дитини.

    Бувають ситуації, коли вагітність наближається до 40 тижня, а опущення все ще не відбулося. Вам варто більше часу перебувати в стані активності – виконувати нескладну домашню роботу або відвідувати фітнес для вагітних. Не забувайте щодня прогулюватися на свіжому повітрі.

    Коли почнуться пологи, якщо живіт опустився у повторнородящих

    Друга і третя вагітність проходять, як правило, значно легше, і опущення живота можна досить точно передбачити дату передбачуваних пологів.

    когда рожать

    Коли народжувати, краще орієнтуватися не тільки на свої відчуття, але і на прогнози лікарів

    В окремих випадках можливі похибки, але вони незначні і не впливають на загальну картину вагітності. Під час другої і кожної наступної вагітності лікар на підставі минулих медичних висновків може приблизно передбачити дату пологів.

    Чому живіт не опускається

    Якщо дата пологів наближається, але живіт так і не опустився, це не привід для занепокоєння. Організм кожної жінки унікальне, відсутність опущення живота не може свідчити про наявність яких-небудь відхилень. За опущення живота у багатьох випадках можна лише приблизно передбачити дату пологів, і не більше того.

    Згідно зі статистикою, це явище відсутнє при багатоплідній вагітності, багатоводдя або якщо дитина досить великий. Такі фактори можуть перешкодити йому зайняти правильне положення, але це не говорить про те, що пологи пройдуть з ускладненнями. Все суто індивідуально.

    Що робити, якщо опустився живіт

    Коли живіт вже опустився, нічого робити не потрібно. До останнього місяця вагітності зберіть всі необхідні речі в пологовий будинок і чекайте, поки почнуться перейми. Не забувайте і про мінімальних фізичних навантаженнях, оскільки без них можливі прояви сильних болів в області попереку та інші дискомфортні прояви.

    Якщо опустився живіт при вагітності – це є передвісником швидких пологів. Але навіть якщо цього не сталося, немає приводу для занепокоєння. Опущення живота виникає не у всіх жінок і не може говорити про наявність або відсутність патологічних процесів. Головне – зберіть речі в пологовий будинок і не нервуйте, особливо по дурницях. Пологи почнуться скоро незалежно від того, чи помітили ви опущення чи ні.

    Дивіться далі: як стати на облік по вагітності