Корисні поради: як прибрати жовтизну з волосся без допомоги стиліста

2392

Зміст:

  • Чому волосся з часом жовтіє
  • Як прибрати жовтизну з волосся за допомогою косметичних засобів
  • Видалення жовтого відтінку в домашніх умовах
  • Чим прибрати жовтуватий відтінок швидко
  • Як надати холодний відтінок сивині
  • Холодні відтінки блонд надають зачісці благородну елегантність. Але через пару тижнів після фарбування шевелюра набуває некрасивий жовтий подтон. Щоб позбутися від нього, не потрібна допомога перукаря — можна обійтися перевіреними народними засобами.

    Чому волосся з часом жовтіє

    Природний колір шевелюри визначається кількістю меланіну — чорного і червоного пігменту. Це речовина розчиняється під час процедури знебарвлення. Чим сильніше освітлюючий склад, тим менше залишається жовтого відтінку.

    Питання, як прибрати жовтизну з волосся, можна вирішити без походу в салон краси

    Після освітлення агресивними хімічними засобами волосяні стрижні на 90% позбавляються пігменту. Разом з меланіном руйнується білкова основа волосся. Шевелюра набуває холодний платиновий колір, але стає слабкою і тьмяною.

    Але через 2-3 тижні після фарбування волосяний білок починає відновлюватися. В ньому відновлюється вироблення пігменту, що додає зачісці жовтуватий відтінок. Погіршує ситуацію використання миючих засобів, що містять сульфати. Ці речовини заповнюють пори волосяний кутикули, фарбуючи її в блідо-оранжевий колір.

    Пожовтіти може не тільки пофарбована, але і натуральна шевелюра, особливо білява чи сива. Причини можуть бути наступні:

    • жорстка водопровідна вода з домішками заліза;
    • раціон з надмірним вмістом помаранчевих овочів і фруктів;
    • куріння;
    • деякі медикаменти.

    Якщо виключити ці фактори, жовтуватий подтон стане менш інтенсивним.

    Як прибрати жовтизну з волосся за допомогою косметичних засобів

    Існує кілька способів ослаблення помаранчевого пігменту, і всі вони засновані на нейтралізації кольору. Жовтого відтінку успішно протидіють сині і фіолетові барвники. Їх додають в слабкій концентрації в спеціальні тонуючі засоби.

    Тонування усуває пожовтіння, надаючи волоссю холодний відтінок — лляної, попелястий або платиновий. Якщо переважає помаранчевий колір, потрібно використовувати бальзам з синім барвником. Від жовтого відтінку допоможе фіолетове тонуючий засіб.

    Щоб визначитися з вибором, слід порівняти колір свого волосся з внутрішньою стороною бананової шкірки. Якщо вони збігаються за кольором, потрібно користуватися фіолетовим бальзамом. Зачіска темніше, ніж шкірка — потрібно синій нейтралізатор.

    Посилює дію тонуючого кошти додавання перекису водню в пропорції 1:2. Але такий варіант підходить, тільки коли необхідно видалити жовтий відтінок з натуральних волосся. Перекис має иссушающим дію, тому може нашкодити локонам, пофарбованим менше 6 тижнів тому.

    Якщо в результаті невдалого фарбування шевелюра стала рудуватою, не варто поспішати з повторним знебарвлення. Краще скористатися світло-попелястого безаміачної фарбою. Вона нейтралізує помаранчевий відтінок, не пошкоджуючи волосся.

    после окрашиванияЖовтуватий відтінок після фарбування волосся можна видалити народними засобами

    В арсеналі перукарів є спеціальні «антижелтые» шампуні, з вмістом синіх або фіолетових частинок. В назвах таких засобів є маркування «Antiyellow», «Silver» або «Cool Blond». Застосовувати їх потрібно регулярно.

    Кращий варіант надовго захистити колір зачіски — відразу ж після фарбування зробити в салоні ламінування. В ході цієї процедури кожен волосок обволікається найтоншою плівкою, яка запобігає потраплянню сульфатів в пори.

    Видалення жовтого відтінку в домашніх умовах

    Не обов’язково використовувати для тонуючих процедур дорогі косметичні засоби. Їх можна замінити продуктами зі звичайних супермаркетів і аптек.

    Ось 4 простих способи відбілювання локонів:

    • Кефір з медом. Продукти змішують у рівних частках, підігрівають до температури + 30ᵒ З і наносять на волосся від самих коренів. Витримавши 2 год, змивають бессульфатным миючим засобом. Кефірні маски підходять після мелірування, фарбування, а також для поліпшення натурального білявого кольору.
    • Мед з корицею. Беруть по 1 ст. ложці обох інгредієнтів. Додають уходовый бальзам, підходить під тип шевелюри, у пропорції 2:1. Ретельно розмішують, втирають у волосся і залишають на 40 хв. Змивають теплою водою без мила.
    • Лимонні обприскування. Вичавлюють сік з 2 лимонів, розбавляють його 100 г теплої води. Додають 2 ст. ложки меду і ретельно розмішують. Переливають складу в пляшку з пульверизатором і обприскують волосся, уникаючи попадання на шкіру голови. Залишають на 2 години.
    • Яєчний жовток з корицею. Підігрівають на паровій бані 2 ст. ложки меду. Додають таку ж кількість кориці і ретельно перемішують. Розтерти жовток з 1 ст. ложкою лимонного соку. З’єднують з медово-коричної сумішшю, додають 1 ст. ложку кокосової олії. Перемішують і наносять на волосся. Через годину змивають.

    Ці процедури необхідно проводити двічі на тиждень. Жовтий подтон зникне після 3-4 сеансів.

    Чим прибрати жовтуватий відтінок швидко

    Негарний колір шевелюри часто стає наслідком неправильно проведеної забарвлення. Барвник не відрізнявся високою якістю або його занадто довго тримали на волоссі. В результаті утворюється брудно-жовтий або оранжевий відтінок.

    в домашних условияхВ домашніх умовах можна приготувати засіб для освітлення волосся з мальви

    В такій ситуації не слід повторно використовувати хімічні фарби. Вони можуть погіршити результат і сильно пошкодити волосяні стрижні. Краще скористатися одним з домашніх експрес-методів:

    • Ополіскувач з мальви. Для його приготування кип’ятять склянку води, додають 2 ст. ложки сухої трави мальви і 2 ст. ложки яблучного оцту. Максимально зменшують вогонь і варять складу до загустіння. Остудивши, проціджують і наносять на сухе волосся. Змивають через 10 хв.
    • Тональний засіб. Беруть 1 ч. ложку соди і по 2 краплі харчових барвників — синього і фіолетового. Інгредієнти змішують з 2 ст. ложками води. Додають бессульфатный шампунь в обсязі 2-3 ч. ложок. Отриману суміш наносять на вологе волосся і залишають на 10 хв Змивають прохолодною водою, потім застосовують кондиціонер без сульфатів. Подібним тоніком можуть користуватися блондинки і жінки з русявим волоссям.
    • Оцтове полоскання. Його проводять перед миттям голови. Зробивши суміш з 2 ст. ложок оцту з яблучного сидру і 1 ст. ложки води, просочують нею волосся і залишають на 15 хв. Потім змивають прохолодною водою.

    Перераховані кошти мають сушащим дією, тому застосовують їх не частіше 3 разів на місяць.

    Як надати холодний відтінок сивині

    Повністю сива зачіска виглядає природно і елегантно. Але домішка жовтого кольору створює враження неохайності. Для її видалення можна використовувати косметичні продукти-нейтралізатори з позначенням «Gray hair» або «Antiyellow». Вони допоможуть досягти чистого сталевого, сірого або платинового кольору.

    Більш дешева альтернатива — засоби із цілющих трав. Добре тонізує сивину відвар буквиці лікарської. Жменя фіолетових квіток рослини заливають склянкою окропу. Склад витримують під кришкою, поки він не прийме інтенсивний фіолетовий колір, потім застосовують як полоскання після кожного миття голови. Засіб підходить для видалення рудуватого відтінку з темного волосся.

    Другий настій готують з квіток мальви. Жменя сушених пелюсток з’єднують в банку зі склянкою окропу. Накривають блюдцем і залишають, поки вода не стане ліловим. Обполіскують голову двічі на тиждень.

    Питання про те, як прибрати жовтизну з волосся, часто виникає після невдалої спроби блондування. Уникнути таких ситуацій просто — потрібно користуватися послугами досвідченого стиліста. Майстер грамотно підбере барвник і порадить якісні засоби для догляду.

    Також рекомендуємо почитати: як прибрати запалення прищик на обличчі