Користь камфорнго масла для волосся

2346

Зміст:

  • Користь
  • Застосування
  • Маска від випадіння
  • Маска для росту
  • Маски з камфорним маслом за типом волосся
  • Для вій
  • Масла для волосся — універсальні засоби, які за кілька застосувань повертають локонам блиск, роблять їх слухняними, стимулюють зростання волосяних цибулин. Вони прості і можуть застосовуватися як у якості окремих концентрованих сироваток, так і додаткових інгредієнтів для додавання в шампуні, кондиціонери та бальзами. Одне з найбільш популярних і корисних — камфорне масло для волосся.Камфорне масло для волосся не рекомендується застосовувати в чистому вигляді

    Користь

    Камфору використовували в косметології і для лікування захворювань японці ще кілька сотень років тому. Це було одне з основних ліків, за допомогою яких вдалося зупинити епідемію холери. Продукти камфорного лавра допомагали хворим завдяки відмінному ранозагоювальну дію. З його допомогою також лікували ревматизм і бронхіальну астму. Пізніше стали застосовувати цей продукт для усунення сипи на обличчі, роздратувань, для зняття запалення шкіри. На сьогоднішній день, камфора стала невід’ємною частиною антивікових ліній косметики. Завдяки активній дії на волосяні фолікули, його також застосовують проти випадіння та для зміцнення структури волосся.

    Камфорне масло для волосся видобувається після переробки дерева — камфорного лавра. Спочатку отримують порошок, з якого в процесі парової дистиляції виділяється кристалічна камфора. Саме по собі речовина токсична, тому його випускають відразу в розбавленому вигляді. Також виготовляють синтетичне камфорне масло. Добути його простіше, так як його отримують із звичайної ялиці. Але при цьому і цілющих властивостей у ньому менше.

    Багатий склад приносить багато користі:

    • стимулює кровообіг дрібних капілярів, завдяки чому прискорюється ріст волосся;
    • ефективно позбавляє від себореї;
    • підсушує шкіру, з-за чого волосся довше залишаються чистими;
    • перешкоджає випаданню локонів;
    • насичує волосся вітамінами, що робить їх більш міцними;
    • розгладжує і пом’якшує волосся, надає їм обсяг.

    Камфорне масло універсальне і може використовуватися незалежно від типу шкіри. Воно благотворно впливає на шкіру голови, так і на волосяні фолікули.

    Застосування

    Камфорне масло є, по суті, ефіром. Це кошти високої концентрації, які не можна застосовувати, не розбавляючи водою або іншими, менш активними засобами, наприклад, базовими маслами. Камфорне масло в чистому вигляді може викликати опік шкіри голови, а також алергічну реакцію.

    Найпростіший спосіб використання масла — це додати 2-3 краплі в засіб для миття волосся або ополіскувач. Попередньо мити голову не потрібно, камфорне масло досить концентровано, щоб подіяти навіть на брудному волоссі. Після бажано скористатися кондиціонером, який підходить за типом волосся. Використовувати такий шампунь можна кілька разів на місяць.

    Камфорна олія не можна застосовувати щодня. Оптимальним рішенням буде курс 6-8 процедур протягом тридцяти днів з наступною перервою на кілька місяців.

    Курс масок варто пройти, якщо:

    • волосся регулярно піддавалися знебарвлення, фарбування або хімічної завивки;
    • позбавлені обсягу і виглядають млявими;
    • біля коренів видно лупа;
    • волосся активно випадають;
    • кінці пасом сильно січеться.

    Камфорне масло ефективно бореться з випаданням волосся. Щоб перевірити, випадають волосся, потрібно заплести їх в косу вранці і не розплітати до вечора. Після потрібно розчесатися. Локонів на гребінці залишитися може максимум до ста. Якщо випало більше — необхідно переглянути харчування і почати лікування. Робити це можна за допомогою камфорного масла.

    применениеМаску з камфорою у складі не можна залишати на ніч, так як вона може спровокувати мігрені

    Маска від випадіння

    Силу дії камфори можуть підсилити інші олії та ефіри. Покращує кровопостачання судин і капілярів шкіри голови масло реп’яха. Рицинова теж допомагає простимулювати розвиток волосяних цибулин. На відміну від камфори, вони належать до базових масел, які можна використовувати як основу для змішування з іншими інгредієнтами.

    Такі маски можна робити частіше одного разу тиждень. Курс — 2-3 місяці.

    Щоб зробити ефективний засіб від випадіння, слід змішати жовток яйця, 20 г масла реп’яха. Камфорного додати не більше ніж 5 г (1 ч. л.). Отриману суміш потрібно підігріти на повільному вогні протягом декількох хвилин. Маска повинна вийти теплою, але не гарячою. Суміш на волоссі тримається 20 хвилин під спеціальною шапочкою або поліетиленовим пакетом. Потім маску необхідно змити.

    Маска для росту

    Для стимулювання росту волосяних фолікул можна зробити засіб на основі декількох масел. В якості бази підійде одна-дві столові ложки кунжутного масла. Також необхідний один курячий жовток.

    Жовток слід збити, потім додати кунжутне масло. Після додаються концентровані ефірні олії кілька крапель кожного. Чудово стимулюють ріст волосся ефіри бергамоту, лаванди, бий і розмарин і, звичайно ж, камфорного масла. Також можна додати пів чайної ложки настоянки пекучого перцю. Суміш втерти в шкіру голови м’якими рухами. Після маску слід залишити на півгодини, потім змити.

    Не рекомендується людям з чутливою шкірою голови.

    Застосовувати такий засіб можна один раз на сім днів, курсом з десяти процедур.

    Маски з камфорним маслом за типом волосся

    В залежності від структури волосся, слід вибирати різну основу для масок:

  • Сухий тип волосся. Тонкі і ламкі волосся потребують дбайливого захисту і додатковому харчуванні. Крім камфорного, в суміш для маски можна додати оливкову олію, ефіри гвоздики і лаванди. За основу маски варто взяти яєчний білок.
  • Нормальний тип волосся. Щоб надати волоссю додатковий блиск і об’єм, можна використовувати камфорне, кокосова олії, а також ефір кориці по кілька крапель. В якості основи для маски підійде суміш з кефіру і яєчного жовтка. Додатковий блиск волоссю допоможе додати мед. Також можна використовувати спеціальні ампули для волосся, що містять вітаміни А, В і Є.
  • Жирний тип волосся. У якості бази для маски можна використовувати теплу воду з лимонним соком, кефір з низьким відсотком жирності, а також яєчний білок. В основу можна додати 3-4 краплі камфорного масла, чайну ложку гірчичного порошку, сік середньої за розміром цибулини. Завдяки цим інгредієнтів шкіра голови підсохне, а волосся перестануть жирнеть протягом доби. Перемогти лупа допоможуть оливкова олія і коньяк. Додавати їх також слід по одній чайній ложці.
  • Завжди варто уважно ставитися до складів домашніх масок для волосся, щоб не пересушити волосся або, навпаки, не підвищити секрецію сальних залоз. Всі ефірні масла варто перевіряти на ліктьовому згині руки, щоб уникнути алергічної реакції.

    применениеДля росту волосся можна змішати камфорне масло з соком одного лимона.

    Для вій

    Камфорне масло підійде не тільки для волосся, але також для брів і вій. Зробити ефективний засіб для росту досить легко. Для цього потрібно змішати столову ложку касторової олії з трьома краплями камфорного. Для зручності рідина найкраще перелити в порожню баночку з-під туші. Щіточкою для вій потрібно раз на день проводити за бровам і віям уздовж росту волосся.

    Якщо задатися питанням, чи корисно камфорне масло, відповідь буде очевидна — це один з найефективніших засобів для стимуляції росту волосся і активізації фолікул. Використовувати його потрібно обережно, поєднуючи з іншими активними речовинами.

    Також цікаво почитати: застосування олії авокадо для волосся