Користь льняної олії для шкіри обличчя

1413

Зміст:

  • Хімічний склад, цінні якості і користь олії для обличчя
  • Як використовувати олію з льону в косметичних цілях
  • Практичне застосування засобу з льону
  • Чи можна застосовувати олію з льону для шкіри навколо очей
  • Існують тисячі народних рецептів виготовлення косметичних засобів в домашніх умовах. Їх основу складають натуральні компоненти: цілющі рослини, продукти бджільництва, молочні жири і т. д. Лляне масло для особи буде корисно як у чистому вигляді, так і в поєднанні з іншими засобами.

    Хімічний склад, цінні якості і користь олії для обличчя

    За змістом поліненасичених жирних кислот вітаміну F, олію з льону поступається лише риб’ячому жиру. Застосування цих кислот в якості косметичного засобу перешкоджає розпаду колагену – високоміцного білка, що підтримує пружність шкіри, і уповільнює процеси старіння.

    Купувати лляна олія для обличчя краще в аптеці

    Лляна олія містить комплекс водорозчинних вітамін В-групи:

  • Ніацин В3 – активізує циркуляцію крові, підвищуючи тонус шкіри.
  • Холін В4 – стабілізує ліпідний обмін, усуває запальні процеси епідермісу.
  • Тіамін В1 – сприяє ліквідації дрібних зморшок.
  • Фолієва кислота В9 – відповідає за процеси регенерації епідермісу, відновлює пошкоджені клітини шкірного покриву.
  • До складу лляних продуктів входить жиророзчинний вітамін А. Його традиційно використовують для лікування акне, зняття набряклості, вирівнювання текстури шкірного покриву, ліквідації темних кіл під очима.

    У великій кількості олія містить фітоестрогени. Їх користь полягає в профілактиці обвислості овалу обличчя, виникнення пігментних плям. Фітоестрогени допомагають вирівняти колір шкіри, і загальмувати процеси старіння жінки.

    Фітоестрогени — нестероїдні рослинні сполуки, схожі по своїй дії жіночі статеві гормони.

    Олійна вичавка з насіння льону рекомендується лікарями як засіб збереження еластичності судин і зміцнення імунних сил організму. Тому для отримання максимального ефекту масло рекомендується не застосовувати тільки як зовнішній засіб, але і регулярно вживати в їжу.

    Як використовувати олію з льону в косметичних цілях

    Для живлення епідермісу, профілактики і зменшення вікових змін шкіри обличчя, рекомендується використовувати олію з льону як:

    • компресів;
    • масажного кошти;
    • добавки в готову косметичну продукцію, наприклад, крем;
    • компоненти масок і скрабів, приготованих самостійно.

    Лляне масло не має протипоказань до застосування, за винятком індивідуальних алергічних реакцій на продукт.

    Практичне застосування засобу з льону

    Маска для сухої шкіри готується наступним чином: невеликий свіжий огірок необхідно очистити від шкірки, подрібнити блендером, додати дві столові ложки 30% вершків і 3 ч. л. лляної олії. На попередньо очищену за допомогою мицеллярной води шкіру обличчя нанести маску. Витримати чверть години, після чого змити кашку теплою водою. Кратність застосування засобу – двічі в тиждень.

    Омолоджуючий варіант маски включає рослинні компоненти і мед. Для приготування потрібно:

    • по 2 ст. л. масла і рідкого меду;
    • сік одного лайма або половини лимона.

    Змішати всі інгредієнти і обробити блендером. Нанести на очищену шкіру обличчя, крім зону нижніх і верхніх повік. Через 10 хвилин видалити маску водою. Омолоджуючий курс включає 4-5 сеансів на місяць.

    Для підтягування шкіри і додання обличчю свіжості, льон олійний продукт змішують з косметичною глиною, яку можна придбати в аптеці.

    Косметична глина буває синього, жовтого, зеленого та інших кольорів. Для маски підійде будь-який різновид.

    Харчування чутливої шкіри обличчя забезпечує масляний компрес. Аптечну марлю необхідно просочити теплим маслом, і накласти на обличчя. Тривалість процедури становить від 10 до 15 хвилин.

    как использоватьЛляне масло можна використовувати для протирання шкіри обличчя замість тоніка

    Незважаючи на маслянисту консистенцію продукту, його корисно використовувати в якості інгредієнта маски, призначеної для догляду за жирною шкірою обличчя. Для цього потрібно збити один яєчний білок, додати по 1 ч. л. 2% сиру і 10% сметани, ввести в суміш 2 ч. л. олії і сік половинки лимона. Ретельно перемішати. Накласти маску на очищене обличчя і витримати 20 хвилин.

    Очистити жирну шкіру можна за допомогою скрабу, приготованого в домашніх умовах. Вівсяні пластівці необхідно подрібнити в кавомолці. Змішати по одній чайній ложці пластівців, кавовій гущі і лляної продукту. Використовувати як звичайний скраб, придбаний в магазині.

    Чи можна застосовувати олію з льону для шкіри навколо очей

    Ніжна шкіра повік потребує додаткового догляду. Лляне масло — хороший спосіб забезпечити його. Для цього слід просочити ватні диски засобом і накласти їх на очі. Протягом чверті години масло наповнить шкіру навколо очей корисними речовинами, зволожить, допоможе зменшити зморшки. Процедуру рекомендується проводити 2-3 рази в тиждень.

    Для жінок важливо зберегти молодість і красу як можна довше. Лляне масло для особи є ефективним засобом для харчування, підтягування і омолодження шкіри. Регулярне використання даного засобу дозволить відчути бажаний результат вже через місяць регулярного застосування.

    Також рекомендуємо почитати: користь і шкода льняного масла для жінок