Чи Реально жити в одній кімнаті впятьох???? З трьома дітьми?

1149

Сім’я росте, а квартира — ні. Тому подружні пари в силу різних обставин змушені створювати затишок і комфорт на відносно невеликій площі. У схожій ситуації користувачка Мережі, яка звернулася до подруг за порадою.

Ми зараз живемо в однушке, — розповідає Наталя. — Восени планували переїжджати в інше місто, на 100 км ближче до батьків, та й саме місто більше подобається. Але я завагітніла третім і, відповідно, восени переїхати не вийде, тільки народиться дитина, тому будемо переїздити десь через 1-2 роки, як підросте.

Думаємо, ці рік-два жити в однушке нашої (хороший район, садок близько, ремонт, велика кімната 19 м, кухня -6).

Чи Реально жити в одній кімнаті вп’ятьох???? Як розставити меблі, я вже придумала, все влазить. Тільки от взагалі не сховаєшся, важко буде.

Читайте також:Експерт розповіла про тонкощі нової постанови про пільгової іпотеки для сімей з дітьми

Матусі в Мережі поділилися своїм досвідом. Як з’ясувалося, багатьом знайома ситуація, коли живуть у тісноті, але не в образі.

Ми жили в малесенькій однушке ( загальна площа 25 м2) з чотирма дітьми, поки маленької півроку не виповнилося (ВІОЛЕТТА)

Допоможе триярусна ліжечко. Теж в 1 кімнаті тулимося, будемо таке робити, раз поки з житлом не вирішується питання (Анна)

Нас у мами було четверо. До того, як я вийшла заміж і переїхала до чоловіка, жили в однушке. Мама (спочатку з вітчимом, потім вони розлучилися і він з’їхав) і нас четверо дітей. Я на кріслі-ліжку спала на кухні-9,5 кв. м. а мама і троє молодших в кімнаті -19,5 кв. м. по короткій стіні уздовж вікна комод. І з боку вікна по довгій стіні ліжечко з малятком і тут же впритул розкладний диван. Потім двері і в кутку за другий короткій стіні двох’ярусне ліжко на другому поверсі спав і спить брат (тоді було 8 років, зараз 14), на першому сестричка з додатковим бортиком (САМАЯСчастливаЯ ТРИЖДЫМАМОЧКА)

У нас велика кімната, діти — великі, старший постійно гуляє або на навчанні обоє, чоловік на роботі, ми з маленьким до вечора одні, з меблів 2 крісла, диван, де ми спимо, ліжко, шафа і сервант. І місце є, де маляті побігати. Це знімна квартира, через рік буде купувати своє (мамуля)

Ми з чоловіком чекаємо квартиру і накопичуємо на ремонт. Що є: 3-х кімнатна квартира. В одній кімнаті батьки, в іншого сестра з чоловіком і 2-ма дітьми: 6 років і 1 рік, в третій ми з чоловіком і пузиком, кухня 7 м2))))) Хтось скаже сумно, а ми вважаємо, що краще ми поживемо два-три роки, так що викинемо скажені гроші на вітер. Якщо відносини з близькими дозволяють, то можна жити добре і весело)))) І діти почуваються чудово.

Це я до чого, маленькі дітки багато місця не просять і можна впоратися при бажанні. Поки наймолодший спить, якщо старші будинку, можна зайняти їх тихими іграми. Все можна вирішити (Катерина)

Читайте також:3 і більше: багатодітні Інста-мами

Знайомі жили все життя в однушке з трьома дітками… Багато рішень на цей випадок, ви впораєтеся)у них полиці під стелею по всьому периметру кімнат і в коридорі, ліжка на другому ярусі, з робочим простором внизу (Марія)

А що ви порадите автору?

Всі фото: Depositphotos