Користь олії шипшини для волосся

1667

Зміст:

  • Корисні властивості та застосування
  • Як використовувати для зростання локонів
  • Рецепти масок від лупи
  • Масло шипшини займає одне з найважливіших місць в натуральній косметичної продукції. Його застосовують при екземі і псоріазі, для омолодження шкіри. Справжній скарб вітамінів і мінералів у олії шипшини для волосся. Розглянемо докладніше корисний склад продукту та особливості його використання для шевелюри.

    Корисні властивості та застосування

    Цінність шипшинового масла в косметології обумовлена його багатим складом. Даний продукт містить корисні кислоти:

    • аскорбінову;
    • олеїнову;
    • лінолеву;
    • нікотинову.

    Масло шипшини застосовують для росту волосся, від лупи, від себореї

    Крім того, в олії шипшини містяться вітамін Е, вітамін А, вітамін F, цілий набір мікроелементів: кальцій, калій, мідь, магній, залізо, фосфор.

    Вітаміни і корисні кислоти олії шипшини сприяють регенерації клітин, покращують живлення шкіри голови, відновлює структуру фолікулів. Даний засіб перешкоджає випаданню локонів, появі ранньої сивини, лупи.

    Масло шипшини не рекомендовано застосовувати власницям жирного волосся. Воно ідеально підійде для сухих локонів, посічених кінчиків.

    Шипшиновий масло швидко усуває сухість, свербіж і лущення шкіри голови, допомагає позбутися від себореї, відновлює структуру локонів після фарбування, хімічної завивки, частих укладок. Високий вміст аскорбінової кислоти та інших вітамін допомагає прискорити зростання волосся, живить і додає блиск неживим пасмам.

    Як використовувати для зростання локонів

    Щоб оживити волосяні фолікули, масло шипшини втирають в шкіру голови, але не в чистому вигляді, а в поєднанні з іншими косметичними інгредієнтами. 10 мл реп’яхової олії змішують з тією ж кількістю шипшинового, додають туди 3-5 крапель рідких вітамінів А і Е, суміш розігрівають на водяній бані. Масляний склад втирають в коріння волосся масажними рухами, що залишилися надлишки розподіляють по всій довжині локонів, залишають на 30 хвилин, після чого змивають.

    Рецепти масок від лупи

    Щоб позбутися від лупи і лущення шкіри голови застосовують наступні маски:

  • З маслом чайного дерева. У 40 мл попередньо розігрітого шипшинового масла додають 5 крапель ефіру чайного дерева. Масажними рухами наносять одержану суміш на корені волосся. Голову миють через 15-20 хвилин теплою водою з використанням шампуню.
  • З м’якоттю алое. 2 ст. л. подрібненої м’якоті алое змішують з 1 ст. л. шипшинового олії. Кашку наносять на корені волосся, обертають голову рушником. Через 20 хвилин складу змивають теплою водою з використанням бальзаму.
  • З соком апельсина. В 50 мл олії шипшини додають 1 ст. л. свіжовичавленого соку апельсина, отриману суміш втирають у шкіру голови, залишають на 10-15 хвилин. Волосся промивають теплою водою з використанням бальзаму.
  • Вищеперелічені маски застосовують не частіше 1-2 разів на тиждень протягом одного місяця.

    Масло шипшини для волосся – натуральний вітамінний коктейль для пошкоджених і пересушені локонів. Користь даного засобу посилиться в кілька разів, якщо перед застосуванням масло розігріти на водяній бані.

    Також рекомендуємо почитати: масляні маски для волосся