Користь і застосування оливкової олії для волосся

1216

Зміст:

  • Користь кошти
  • Як використовувати оливкову олію для волосся
  • Яке оливкова олія застосовується в косметології
  • Оливкова олія для волосся на ніч
  • Рецепти для волосся
  • Рекомендації щодо застосування оливкової олії
  • Протипоказання до використання
  • Альтернатива оливковому маслу
  • Оливкова олія знайшло застосування не тільки в харчовій, але і в косметологічній сфері. Воно є одним з основних компонентів різноманітних масок, кремів і настоїв для обличчя, тіла і волосся. Мова піде про використанні кошти щодо волосся і шкіри голови.

    Користь кошти

    Багато косметичні засоби з аптек та магазинів містять масло оливи в невеликих кількостях, що пов’язано з його ціноутворенням. Велика кількість масла міститься тільки в дорогій косметиці преміум-класу, яку може собі дозволити не кожна людина. Щоб компенсувати відсутність оливкової олії в засобах повсякденного догляду, його можна купувати окремо і додавати в домашні рецепти, які бувають не менш корисні, ніж магазинні.

    Оливкова олія для волосся можна застосовувати в домашніх умовах

    Використання кошти в домашніх умовах дозволяє запобігти ламкість і випадання волосся, зменшити їх сухість, посилити зростання. Також воно є компонентом масок проти лупи. У складі є:

    • вітаміни Е, А, В;
    • жирні кислоти;
    • тріметілгліцін;
    • фітостероли;
    • олеїнова кислота.

    При нанесенні масло відразу вбирається і добре засвоюється як волосками, так і шкірою голови. Регулярне використання продукту допомагає зробити локони більш слухняними, гарними на вигляд і м’якими на дотик. При наявності проблем, таких як лупа або свербіж, оливкова олія допоможе від них позбавитися.

    Як використовувати оливкову олію для волосся

    Застосування оливкової олії можливо в трьох варіантах – в чистому вигляді, як додавання до професійних косметичних засобів при приготуванні домашніх масок. У чистому вигляді продукт допомагає зміцнити волосся, зволожити їх. Таке використання підходить для сухого волосся, які не відрізняються крихкістю, не були схильні хімічним процедурам і не страждають від випадіння.

    Оливкова масло в чистому вигляді допомагає запобігти ламкість, але тоді наносите його виключно на кінчики.

    Обережно потрібно використовувати засіб, якщо ви – володар жирного волосся. Виберіть інший спосіб зміцнення локонів, або уникайте потрапляння на корені при нанесенні масла.

    Оливкова олія у складі домашніх рецептів особливо багато користі приносить пошкодженого фарбуванням, термічним впливом, завивкою або освітленням волоссю. Ретельно контролюйте час витримування маски. В домашні рецепти часто входять компоненти, які можуть призвести до опіку голови при необдуманном використанні, тому ставитеся до цього уважно.

    Кілька крапель оливкової олії можна додавати в шампунь, яким регулярно миєте голову. Це допоможе зміцнити волосся і наситити їх корисними речовинами. Але не додавайте більше 2-3 крапель, інакше на волоссі може залишитися жирний наліт.

    Яке оливкова олія застосовується в косметології

    Найкраще оливкова олія для поліпшення стану волосся – нерафіновану першого прямого віджиму. У ньому присутні всі поживні речовини, воно краще всмоктується волоссям. Чим менше продукт був підданий обробці, тим більш корисним він є.

    Якщо оливкова олія вже використовувалося, наприклад, як засіб від зморшок або для боротьби з в’ялістю шкіри, його вже не можна додавати в маски для інших цілей. Це пов’язано з тим, що зазвичай при використанні в косметології продукт нагрівають, внаслідок чого він «віддає» всі необхідні речовини. Тобто, масло, вже одного разу використане, вдруге буде марним.

    Оливкова олія для волосся на ніч

    При нанесенні масла на шкіру його потрібно витримувати не більше 30-40 хвилин, інакше воно може завдати шкоди. З волоссям все інакше – чим довше масло на них впливає, тим більше користі вона принесе.

    Змішайте необхідне для вашої довжини кількість олії з 2 ст. л. кориці і за допомогою гребінця плавно розподілити маску по всій довжині, крім коренів. Надягніть поліетиленову шапочку, потім укутайте волосся махровим рушником.

    применениеІснує багато способів застосування оливкової олії

    Вранці волосся стануть приємними на дотик, блискучими і слухняними. Щоб в рази посилити результативність, необхідно повторювати процедуру регулярно 2 рази в тиждень.

    Рецепти для волосся

    Кілька домашніх рецептів на основі оливкової олії здатні усунути практично будь-які недоліки волосся:

  • Для поліпшення загального стану волосся змішайте 3 ст. л. теплої оливкової олії, жовток одного яйця, 2 ч. л. рідкого меду і 0,5 ч. л. лимонного соку. Засіб нанесіть на всю довжину на годину, потім змийте звичайним способом.
  • Для росту волосся змішайте 2 яєчних жовтка і 5 ст. л. олії. Маску нанесіть на півгодини, потім змийте шампунем. Більш складний рецепт цієї маски: змішайте жовток одного яйця, 1 ст. л. рідкого меду, 1 ст. л. цибульного соку, 1 ст. л. олії і 1 ст. л. коньяку. Маску витримайте на волоссі рівно годину, потім змийте шампунем. Повторювати процедуру можна не частіше 1 разу в 3 місяці.
  • Якщо волосся випробували на собі освітлення, фарбування або хімічний вплив, укріпіть їх за допомогою маски з медом: змішайте 2 ст. л. рідкого меду і 3 ст. л. олії, нанесіть на волосся на 20 хвилин, змийте шампунем.
  • Кожну маску витримуйте на голові рівно стільки часу, скільки вказано в рецепті. Масло створює парниковий ефект на голові, що може нашкодити при необдуманном застосуванні. Якщо ви хочете, щоб вплив на волосся було більш тривалим, залиште масло на волоссі на ніч, як зазначено в рецепті вище.

    Рекомендації щодо застосування оливкової олії

    Ряд рекомендацій допоможе вам використовувати оливкову олію більш ефективно та практично:

    • щоб масло краще входило перед додаванням у маску або нанесенням на волосся прогрійте його на водяній бані 2-3 хв.;
    • щоб нанести рівномірно, візьміть ватяний диск або густу гребінець. Руками це зробити досить проблематично, особливо якщо волосся довге;
    • під час нанесення маски на волосся зробіть легкий масаж голови – це посилить лікувальний ефект;
    • не змащуйте маслом мокрі волосся. Вони повинні бути сухими, або злегка вологими. Для зволоження перед нанесенням можна збризнути їх водою з пульверизатора;
    • якщо на волоссі залишилися надлишки кошти, їх можна видалити за допомогою сухої серветки;
    • після змивання маски волосся можна обполоснути трав’яним настоєм.

    Завжди підбирайте рецепти, відповідні вашому типу волосся, інакше можна отримати зворотний ефект.

    Протипоказання до використання

    Єдине протипоказання – виникнення алергічної реакції. Капніть трохи олії на зап’ясті і витріть через 10 хвилин. Якщо через 4-5 годин не буде почервоніння, печіння, свербежу або інших неприємних симптомів, у вас немає алергії і ви можете використовувати масло для поліпшення стану волосся.

    для сухих волосОсобливо корисна оливкова олія для сухого волосся

    Володарки схильного до жирності волосся також повинні обережно ставитися до нанесення масла, яке може спровокувати ще більшу жирність. Щоб цього уникнути, можна додавати рецепти по 1 ст. л. лимонного соку – він здатний нейтралізувати жир.

    Альтернатива оливковому маслу

    Якщо у вас алергія на оливкову олію або ви не можете користуватися ним з інших причин, завжди є достойні альтернативи. Наприклад, рицинова олія допомагає зміцнити і зволожити волосся, посилити їх зростання, запобігти негативні наслідки термічного впливу, наповнити структуру вітамінами і мінералами.

    Лляне масло насичує волосся вологою, вітамінами і мінералами, усуває свербіж і лупа, попереджає випадання і перетин кінчиків, покращує розчісування. При систематичному використанні продукт підсилює зростання волосся.

    Перераховані вище види масел використовуються як зовнішньо, так і всередину — для зміцнення волосся і нігтів. Як приймати засіб, слід уточнювати в інструкції від виробника.

    Реп’яхова олія усуває ламкість і посічені кінчики, зволожує волосся і підсилює їх ріст. Воно часто застосовується для усунення лупи і сверблячки. У цього продукту є перевага – він дуже дешевий, але дуже корисний.

    Арганова олія відновлює волосся після ушкоджень – усуває ламкість кінчиків, запобігає випадання, сприяє полегшенню розчісування. Його застосовують для профілактики негативного впливу термічного впливу.

    Отже, оливкова олія – ефективний засіб для зміцнення здорових локонів і лікування пошкодженого волосся. При правильному використанні його вплив допомагає усунути будь-які проблеми з волоссям і шкірою голови.

    Читайте також: парафінова маска для обличчя