Корисні властивості та протипоказання імбиру для жінок

2051

Зміст:

  • Корисні властивості та протипоказання імбиру для жінок
  • Користь і шкода імбиру для організму жінки
  • Як вживати корінь імбиру
  • Як зберігати корінь імбиру
  • Лікувальні властивості кореня імбиру для схуднення
  • Рецепти з імбиром
  • Список корисних властивостей імбиру і показань для жінок настільки широкий, що рослина цікавить медиків практично всіх країн світу. У медичних і кулінарних цілях зазвичай застосовують корінь рослини – він вважається особливо цінним для здоров’я.

    Корисні властивості та протипоказання імбиру для жінок

    У складі містяться вітаміни, мінерали та інші нутрієнти, які беруть участь у нормальному функціонуванні організму. Кальцій, хром, алюміній, залізо, магній, нікотинова кислота, кремній, калій, вітамін С, фосфор – це лише неповний список цілющих компонентів рослини.

    Корисні властивості та протипоказання імбиру для жінок обумовлені його складом

    Самостійно імбир можна застосовувати для боротьби з кашлем та болем у горлі. Він знімає запалення і дискомфорт при ковтанні, володіє жарознижуючими і тонізуючими ефектами, виводить мокротиння і сприяє зволоженню сухого кашлю. Після перенесеного простудного захворювання імбир також може бути корисний – він зміцнює імунітет і підвищує життєвий тонус в період реконвалесценції.

    Жінки із захворюваннями шлунково-кишкового тракту можуть вживати імбир для підвищення апетиту і стимулювання вироблення шлункового соку. Регулярне застосування рослини допомагає позбутися від симптомів диспепсії, пов’язаних з секреторною недостатністю.

    Чим корисний імбир для вагітних, може розповісти лікар. Якщо жінці лікар не заборонив використання кореня, він допоможе усунути ознаки токсикозу, запаморочення і загальну втому. Як зовнішній засіб імбир застосовується в терапії захворювань суглобів і зв’язок, його екстракт навіть додають в багато аптечні мазі. Спортсмени часто прикладають корінь до місця розтягування м’язів – він полегшує больовий синдром і допомагає м’язам швидше відновлюватися.

    Імбир, як і інші ліки, має список протипоказань.

    Рослину не можна використовувати в третьому триместрі вагітності та під час лактації. Патологія шлунка і кишечника на стадії загострення також є протипоказанням. Люди, які страждають від будь-яких захворювань серця, перед застосуванням імбиру повинні порадитися з лікарем.

    Також важливо строго дотримуватися дозування при використанні кореня. При передозуванні можуть проявлятися нудота, блювання, печія, здуття живота. Якщо такі явища зберігаються більше доби, відвідайте лікаря для консультації – можливо, вам знадобиться спеціалізована допомога. Серед побічних ефектів препарату є алергічні реакції.

    З обережністю потрібно ставитися до рослини людям, які приймають будь-які медикаменти – імбир може впливати на їх дію. Наприклад, він здатний посилювати ефекти серцевих ліків, цукрознижувальних препаратів, антикоагулянтів що негативно відбивається на терапевтичної безпеки. В такому випадку перед вживанням рослини потрібно порадитися з лікарем.

    Користь і шкода імбиру для організму жінки

    Користь рослини очевидна – зняття запалення, усунення симптомів застудних і травних захворювань, боротьба з токсикозом. Після п’ятдесяти років імбир допомагає боротися з проявами клімаксу у жінок.

    Перевага рослини полягає в тому, що воно може завдати шкоди тільки у двох випадках – через нехтування протипоказаннями і при передозуванні. І перше, і друге може статися тільки з вини самої людини. Імбир може викликати нудоту і блювоту, при протипоказаннях – посилити симптоми захворювань. У разі правильного та помірного застосування ні про яких негативних наслідках не може бути мови.

    Як вживати корінь імбиру

    Всі лікувальні елементи зосереджені в корені – саме його використовують у медичних і кулінарних цілях. Підійде свіжий корінь або у формі порошку. Маринований для медицини не підходить – через обробки він вже не здатний принести користь. Пам’ятайте про наступні моменти:

    • Імбир в пороші набагато більш гострий, ніж свіжий корінь – спочатку оцініть, не буде його смак перешкодою в лікуванні.
    • Порошковий імбир перед використанням важливо розмочити у воді.
    • Соком імбиру можна приправляти різні страви – це посилить лікувальний ефект.
    • Продукт можна готувати у вигляді чаю. Для цього його скибочку опустіть у чашку окропу на 10 хвилин, потім використайте напій відразу після заварювання.

    Якщо ви додаєте імбир в салати або п’єте імбирний чай, стежте за тим, щоб не переборщити з денною дозуванням.

    Як зберігати корінь імбиру

    Корінь рослини має значні розміри, тому за один раз його повністю використовувати неможливо. Щоб він не втратив свої лікувальні властивості, потрібно його правильно зберігати. Свіжий продукт слід обмотати плівкою і покласти в холодне місце. В такому вигляді вона може існувати без втрати корисних якостей не більше тижня.

    Якщо рослина трохи підсушити, поклавши на підвіконня під прямі сонячні промені, а потім – у льох, термін зберігання збільшиться до місяця.

    польза и вредКористь і шкода імбиру відомі в медицині

    Найдовше в прохолодному місці зберігається сушений імбир – він відмінно зберігає всі корисні якості до 6 місяців. Але перед використанням потрібно замочити його у воді на 15 хвилин.

    Лікувальні властивості кореня імбиру для схуднення

    Жінки, що бажають схуднути, можуть покликати в «союзники» корінь рослини, оскільки він здатний прискорити метаболічні процеси. Це дозволяє відмовитися від виснажливих дієт і не витрачати багато енергії на багатогодинних тренувань у спортзалі. Чай з імбиром, додавання його соку в салати зроблять свою справу – всього за один-два тижні проявиться результат, помітний на вагах.

    Рецепти з імбиром

    Існує багато рецептів, кожен з яких потрібно застосовувати в суворій відповідності з інструкцією. В іншому випадку результат може бути протилежним. Найбільш поширені рецепти з імбиром:

    • Для терапії ангіни скибочку свіжого продукту покладіть в рот і посасывайте до тих пір, поки він не перестане «щипати». Потім трохи його надкусіть і продовжуйте. Тримайте скибочку у роті якомога довше. До речі, це відмінний засіб проти патології ясен.
    • Невеликий шматочок свіжого кореня допомагає від зубного болю в екстрених ситуаціях – наприклад, коли біль дуже сильна, а візит до стоматолога не так близький. Шматочок рослини прикладіть до хворого зуба на 10-15 хвилин – компоненти, що входять до його складу, усунуть запалення і полегшать больовий синдром.
    • Щоб усунути головний біль, свіжий корінь або порошок, розведений до консистенції сметани, досить прикласти до хворого місця на 10-15 хвилин.
    • Для лікування ревматоїдного артриту 2 ст. л. порошкоподібного імбиру змішайте з половиною такий же ложки червоного перцю і такою ж кількістю куркуми. Розмішайте це з водою до консистенції сметани, змочіть у цій каші серветку і прикладіть до хворого місця на півгодини.
    • Ванна з імбиром допомагає повністю розслабитися і відключитися від напружених думок після трудового дня. Налийте в каструлю 2 л води, киньте туди 3 ст. л. сухого імбиру і прокип’ятіть протягом 10 хвилин. Потім процідіть відвар, а рідина налийте у ванну.
    • Щоб зняти симптоми розлади шлунка або усунути дискомфорт, додайте в звичайний натуральний йогурт без барвників та ароматизаторів по чверті чайної ложки порошкоподібного імбиру і мускатного горіха. Кашку з’їжте як звичайний десерт.
    • Для усунення фурункулів та інших запальних захворювань половину ложки порошкоподібного імбиру і стільки ж куркуми змішайте з водою до консистенції сметани і змажте пошкоджену ділянку шкіри.
    • Імбир корисний навіть при геморої. Половину чайної ложки порошкоподібного кореня змішайте з 1 ст. л. соку алое. Ліки приймайте двічі на добу перед їжею.

    Всі рецепти добре допомагають при їх систематичному застосуванні. Імбир абсолютно нешкідливий, тому його допустимо застосовувати кожний день. Якщо ви використовуєте зовнішні методи лікування, можна без побоювання пити імбирний чай і додавати його сік в салати – передозування не буде. Але якщо ви практикуєте внутрішнє застосування імбиру, тоді зменшіть кількість імбирного чаю і соку в раціоні, щоб не зіткнутися з неприємними симптомами.

    Імбир – рослина, корінь якої широко використовується в медичних цілях. При регулярному застосуванні він здатний позбавити від багатьох захворювань, однак важливо не нехтувати дозуванням і протипоказаннями. У разі виникнення сумнівів щодо правильності вживання рослини потрібно проконсультуватися з лікарем.

    Також цікаво почитати: інтимна гімнастика для жінок