Користь і шкода гліцерину для обличчя

755

Зміст:

  • Характеристика кошти
  • Як впливає на шкіру
  • Особливості застосування
  • Склади для догляду за шкірою
  • Протипоказання до застосування
  • Цей компонент часто входить до складу засобів для догляду за шкірою. Він проникає вглиб тканин, живить, пом’якшує і зволожує їх. Гліцерин для особи не рекомендують використовувати в чистому вигляді. Щоб самостійно приготувати косметичний засіб, потрібно знати деякі правила.

    Характеристика кошти

    Цей хімічний препарат відноситься до трехатомным спиртів. Являє собою гігроскопічну, в’язку, безбарвну рідину. Легко змішується з водою, солодкий на смак, не має запаху. Гліцерин добре вбирає і утримує вологу. Ці властивості дозволяють використовувати його в косметології.

    Гліцерин додають в маски і креми для обличчя

    Гліцерин легко поглинає вологу із зовнішнього середовища, якщо поряд знаходиться відкрита ємність з водою. Так як чиста речовина сушить і стягує шкіру, концентрація в складі засобу не повинна перевищувати 5-7%.

    Як впливає на шкіру

    Багато хто вважає засіб, у складі якого знаходиться гліцерин, ідеальним проти ознак старіння дерми. Шкіра підтягується, знижується кількість мімічних зморшок, особа стає світліше. Можна зазначити такі переваги гліцерину:

    • відмінний стабілізатор при виготовленні домашньої косметики;
    • прискорює метаболізм верхніх шарів шкіри;
    • сприяє виведенню через пори бруду, жиру і токсинів;
    • використовується при лікуванні волосся і слизових;
    • усуває тріщини і потертості в області ліктів, колін, п’ят.

    Користь видно при регулярному виконанні процедур. Дрібні зморшки заповнюються вологою і стають менш помітними. Своєрідна плівка захищає шкіру від забруднень і впливу мікробів.

    Особливості застосування

    Препарат можна придбати в аптеці. Він підходить для будь-яких типів шкіри. Показаннями є втомлена, в’яла і суха шкіра. Треба знати, як застосовувати засіб і дотримуватися деяких правил:

    • не використовувати в чистому вигляді;
    • в анотації до купується косметиці гліцерин не повинен стояти на першому місці;
    • утримання в домашніх складах не більше 15%;
    • засіб слід наносити на зволожену дерму;
    • краще застосовувати після теплої ванни або сауни;
    • не використовувати при пошкодженнях на шкірі;
    • не виходити на вулицю відразу після косметичних процедур при негативній температурі.

    Приготоване в домашніх умовах засіб можна тримати в холодильнику. Терміни зберігання залежать від компонентів, що входять до його складу. Не рекомендується змивати засіб водою. Достатньо протерти шкіру вологим тампоном або серветкою.

    У складі косметичних засобів для особи гліцерин можна використовувати 2 рази в тиждень. Курс складається з 15-20 сеансів. Оптимальна кількість курсів — 2 рази на рік, краще навесні і восени.

    Склади для догляду за шкірою

    Використовувати гліцерин за традиційними рецептами нескладно. Сам препарат не викликає алергію. Але при додаванні різних компонентів потрібно враховувати індивідуальну непереносимість.

    • Вибілюючий склад

    Готують з 4 великих ложок меду, лимонного соку, додають потрібну кількість спирту. Марлеву серветку з вирізаними отворами змочують у розчині, накладають на обличчя. Витримують 10 хвилин. Маніпуляцію повторюють два рази поспіль.

    • Від зморшок

    Для приготування маски використовують косметичну глину. Велику ложку блакитної глини замішують з мінеральної або звичайною водою до стану сметани. Додають одну чайну ложку гліцерину і кілька крапель масла лаванди. Воду можна замінити теплим молоком. Маску наносять на очищену шкіру обличчя і витримують 10-15 хвилин. Наступний склад показаний при наявності ознак в’янучої шкіри. Суміш готують з гліцерину, мінеральної води, меду і желатину в співвідношенні 4:2:1:1. Всі компоненти змішують на водяній бані. Коли желатин розчиниться, додатково додають 2 частини води. Наносять тонким шаром на 15 хвилин. Шкіру очищають до і після процедури.

    • Скраб від чорних крапок

    Готують з 4 ложки мигдальної муки і 2 гліцерину. Масу обережно втирають у шкіру протягом 1-2 хвилин, після повного підсихання змивають теплою водою. При жирній шкірі по масажних лініях накладають наступний склад: збитий білок, невелика ложка рідкого меду і гліцерину. Витримують 20 хвилин.

    • Поживні склади

    Готують з оливкового, кокосового або олії жожоба з додаванням гліцерину. На ніч попередньо очищену шкіру обличчя змащують готовим складом, не змивають. Хороший ефект дає поєднання з токоферолом. Вітамін Е змішують з гліцерином в рівному співвідношенні. Можна додати трохи води. Засіб наносять на обличчя, витримують годину. Залишки можна зняти серветкою.

    витамин еМаска для обличчя: вітамін Е і гліцерин

    Для догляду за сухою шкірою підійде наступний рецепт. До гліцерину і води, взятих у рівних частинах, додають збитий жовток. Однорідну масу наносять на обличчя на 15 хвилин і видаляють.

    • Зволожуючий склад

    Підходить для нормальної та комбінованої шкіри. В рівній пропорції змішують компоненти: вода, рідкий мед і спирт. Потім додають вівсяну муку. Кашку викладають на шкіру. Через 15 хвилин змивають прохолодною водою.

    Товстим шаром на шкіру наносять сік з листків алое з додаванням 2 чайних ложок гліцерину. Витримують 15 хвилин і змивають теплою водою.

    Куряче яйце змішують з 200 мл жирних вершків. Додають сік одного лимона, 50 мл горілки і чайну ложку гліцерину. Маска не використовується при сухому типі дерми. Час витримки 20 хвилин, потім все видаляють вологою серветкою.

    • Для старіючої шкіри

    Беруть середню відварену в шкірці картоплю. Її розминають виделкою, додають ложку жирного молока, сирий жовток, трохи оливкової олії. Потім наливають спирт, розведений водою. Склад витримують близько 15 хвилин і видаляють.

    Жовток збивають зі столовою ложкою вершкового масла, додають чайну ложку меду. Гліцерин і відвар ромашки змішують у співвідношенні 1:2 і з’єднують з першою сумішшю. Накладають на обличчя, через 10 хвилин шкіру протирають ромашковим відваром.

    в домашних условияхКомпоненти, що використовуються в домашніх умовах

    Протипоказання до застосування

    Перевищення дози може викликати шкірне захворювання. Гліцерин не рекомендований до використання для чутливої і запаленої шкіри. Шкода полягає в наступному:

    • у великих концентраціях засіб сушить епідерміс;
    • при контакті з силіконом утворює небезпечне з’єднання;
    • мило, яке містить багато гліцерину, знебарвлює шкіру;
    • перевищення необхідної концентрації викликає печіння, подразнення та свербіж.

    Креми, лосьйони містять мінімально допустиму кількість гліцерину. Фахівці рекомендують в зимовий період і спекотним літом, коли повітря особливо сухий, обмежити використання таких косметичних засобів.

    Косметологи відзначають, що подібні засоби покращують стан шкіри, позбавляють від підвищеної жирності і лущення, особливо в холодний період. Думка споживачів в основному позитивне.

    Регулярне правильне використання гліцерину для особи зробить шкіру свіжою і пружною. Склад на його основі застосовують як антивікового кошти. Щоб досягти бажаного ефекту і не нашкодити здоров’ю, засіб потрібно готувати за всіма правилами, з урахуванням рекомендацій фахівця.

    Також цікаво почитати: гірчична маска для волосся