Користь і шкода манго при вагітності

2941

Зміст:

  • Користь і шкода манго для вагітної
  • Вплив манго на ранніх термінах вагітності
  • Користь фрукта на пізніх термінах
  • Як правильно їсти манго при вагітності
  • Манго при вагітності викликає масу сумнівів. Крім того, що це екзотичний фрукт, він ще і цитрусовий. Варто знати про його корисні властивості та можливі негативні наслідки.

    Користь і шкода манго для вагітної

    Потреба в корисних речовинах у вагітних зростає, тому їх харчову поведінку значно змінюється. Хочеться з’їсти що-небудь незвичайне, екзотичне, наприклад, манго. Якщо виникло таке бажання, то відмовляти собі в задоволенні не можна. Цей фрукт корисний, оскільки багатий поживними речовинами.

    Завдяки фолієвої кислоти у складі манго при вагітності відповідає за нормальний розвиток нервової трубки плода

    Мінерали і вітаміни в манго:

  • Ретинол бере участь в обмінних процесах, важливий для нормального формування органів зору у немовляти, відповідає за розвиток плаценти.
  • Вітаміни групи В – корисні для нервової системи матері, допомагають впоратися з токсикозом.
  • Аскорбінова кислота – покращує стан імунної системи, посилює опірність до інфекцій.
  • Калій – зменшує набряклість, незамінний для нормальної роботи серця.
  • Залізо необхідно для профілактики анемії.
  • Магній – нормалізує роботу нервової системи, заспокоює, покращує сон.
  • Незважаючи на такий багатий склад, манго не нешкідливий фрукт. Не варто ним захоплюватися, якщо до вагітності жінка його не їла. Невідома переносимість цього фрукта. Неприємним наслідком може стати діарея, біль у животі, шкірні висипи або інші реакції, які відображаються не тільки на самопочутті жінки, але і малюка.

    Сушене манго вагітним строго протипоказано. Якщо калорійність 100 г свіжого плоду складає близько 60 ккал, то сухофрукта – більше 300 ккал. Це загрожує надмірним набором ваги.

    Вплив манго на ранніх термінах вагітності

    Даний фрукт зменшує прояви токсикозу, покращує самопочуття. Крім цього, він позитивно впливає на гладку мускулатуру матки. Завдяки магнію в складі манго знімає спазм, заспокоює і розслабляє м’язи, зменшує тонус. За рахунок цього фрукт попереджає викидень на ранніх термінах.

    Також він додає бадьорості, дозволяє жінці в положенні позбавитися від хронічної втоми.

    Користь фрукта на пізніх термінах

    У другому і третьому триместрі з допомогою манго можна підняти гемоглобін, оскільки вагітні на цьому терміні часто страждають від залізодефіцитної анемії. Завдяки клітковині і харчовим волокнам екзотичний фрукт нормалізує травлення, бореться з печією, нормалізує стілець. Це відмінна профілактика закрепів, які характерні для вагітних.

    Як правильно їсти манго при вагітності

    Щоб не виникло проблем зі здоров’ям, слід вибирати тільки стиглі та якісні плоди. Шкірку обов’язково видаляти, так як в ній містяться токсичні смоли.

    На поздних срокахМанго не алергенний, тому його можна їсти на пізніх термінах

    Зловживати екзотичним фруктом не варто, надлишок вітамінів також шкідливий для здоров’я, як і дефіцит. Досить з’їдати один середній плід не частіше 2-3 разів у тиждень. При анемії можна збільшити дозу до 2 шт. за день, однак не на тривалий час.

    Для нормального травлення і гарного самопочуття вагітної потрібно ретельно підходити до свого раціону. Якщо манго є в меню, то перевищувати допустиму норму вживання фрукта не можна.

    Також рекомендуємо почитати: чи можна вагітним суші