Кращі кефірні маски для волосся

1537

Зміст:

  • Чому псується якість волосся
  • Переваги кефіру у вигляді масок для волосся
  • Правила використання маски для волосся з кефіру в домашніх умовах
  • Рецепти масок з кефіру для волосся
  • Як позбавитися від запаху кефіру
  • Любителів кефіру багато, але багато і тих, хто його не переносить. Однак цей факт не зменшує його корисних властивостей, особливо у вигляді масок для волосся. Використання підручних засобів і продуктів в якості альтернативи професійним засобам догляду за шевелюрою дуже популярно. І лідером серед улюблених народних методів є кефірна маска для волосся.

    Чому псується якість волосся

    Волосяні цибулини мають потребу в постійному надходженні поживних речовин ззовні. Але іноді навіть при корисному і правильному харчуванні волосся не виглядають доглянутими і здоровими. У такій ситуації є кілька причин:

    • внутрішні збої в організмі, такі, як залізодефіцитна анемія, дефіцит вітаміну В12, гормональні збої і більш важкі захворювання;
    • період вагітності, лактації;
    • використання неякісних засобів по догляду за волоссям;
    • вплив шкідливих факторів навколишнього середовища, таких, як холод, жару, підвищена вологість або навпаки сухість, УФ-випромінювання.

    Тому якщо ви звернули увагу, що ваші волосся стали активно випадати, втратили колишні блиск і товщину, січеться, то це привід звернутися до лікаря для пошуку причини.

    В домашніх умовах можна зміцнити й оздоровити волосся за допомогою кефіру

    У тому випадку, якщо причина усунена або вона не пов’язана з якимось захворюванням, вам необхідно налагодити правильний догляд за волоссям. І в цьому як не можна до речі буде маска для волосся на основі кефіру.

    Переваги кефіру у вигляді масок для волосся

    Чому ж саме кефір? Про його корисні властивості чув кожен, а обумовлені вони багатим складом даного продукту. В кефірі міститься:

    • кальцій;
    • магній;
    • калій;
    • залізо;
    • фтор;
    • вітаміни А, В, С, РР та ін

    Всі ці речовини добре засвоюються шкірою голови і з током крові потрапляють до волосяних цибулин, заповнюючи недолік харчування. Також кефір надає прямий вплив на пасма волосся, створюючи на них захисну плівку і запобігаючи подальший вплив на них шкідливих факторів.

    Правила використання маски для волосся з кефіру в домашніх умовах

    Врахуйте той факт, що кефір володіє здатністю злегка освітлювати волосся. Також він прискорює вимивання пігменту при фарбуванні.

    Щоб домогтися максимально позитивного результату при застосуванні масок з даного продукту важливо правильно його використовувати:

    • Регулярність. Для повноцінного ефекту необхідно проводити процедуру 1-2 рази на тиждень, без тривалих перерв. Більш часте застосування небажано.
    • Загальний курс лікування 2-3 місяці.
    • Використовуйте для приготування маски тільки свіжий і гарний продукт.
    • Приготувавши маску, використовуйте її відразу, не зберігайте в холодильнику, так як вона може втратити свою ефективність у зв’язку з тим, що кефір має властивість швидко псуватися.
    • Враховуйте свій тип шкіри голови при виборі жирності кефіру. Процентна частка жиру в ньому повинна бути тим нижче, чим жирніша шкіра.
    • Якщо у вас суха шкіра голови, то обов’язково комбінуйте кефір з підходящими під ваш тип шкіри інгредієнтами. Так ви знизите ризик пересушити шкіру.
    • Наносьте маску з кефіру як на корені і шкіру, так і на всю довжину волосся.
    • Маску доцільно використовувати на чисті, злегка вологе волосся.
    • Буде корисно провести масаж шкіри волосистої частини голови перед нанесенням маски. Це поліпшить приплив крові до шкіри і збільшить ефект від процедури
    • Після розподілу маски по шкірі і волоссю надіньте шапочку для душу і оберніть голову рушником.
    • Не тримайте маску довше покладеного часу.
    • Змивати кефір з волосся потрібно тільки прохолодною водою, інакше є ризик, що кефір згорнеться від гарячого впливу і утворює грудочки.

    Врахуйте той факт, що кефір володіє здатністю злегка освітлювати волосся. Також він прискорює вимивання пігменту при фарбуванні.

    Дотримувати ці правила необхідно, інакше ви можете отримати або нульові або негативні результати. Адже до будь-якого догляду за собою потрібно підходити з розумом, враховуючи особливості вашого організму, так і обраного засобу.

    Рецепти масок з кефіру для волосся

    воздействие на прядиУ кефіру однаково корисний вплив на пасма волосся і на волосяні цибулини

    Рецепт №1

    Підігрійте кефір підходить для ваших волосся жирності до кімнатної температури. Не дайте напою закипіти. Нанесіть кефір в два етапи: спочатку на коріння, далі розподіляйте по довжині. Кількість кефіру залежить від довжини вашого волосся і в середньому вистачає 100-300 мл на волосся середньої довжини. Сховайте волосся під шапочкою і укутайте голову рушником. Залиште на 30-40 хвилин. Змийте прохолодною водою. При необхідності вимийте голову шампунем. Можна повторювати процедуру 2-3 рази в тиждень.

    Рецепт №2

    Для цієї процедури вам необхідно віджати сік однієї цибулини і змішати його з теплим кефіром. У суміш додайте збитий жовток. Розподіліть складу на коренях і по довжині волосся. Тривалість процедури – 40 хвилин. Повторюйте двічі на тиждень протягом двох місяців. Така маска добре підходить для власників жирного волосся. Майте на увазі, що така маска має досить вираженим специфічним запахом.

    Рецепт №3

    Змішайте 1 чайну ложку попередньо розведених водою сухих дріжджів, столову ложку будь-якого рідкого меду і кефіру. Можна додати в суміш кілька ложок бальзаму для волосся, який ви зазвичай використовуєте. Дотримуйтесь стандартну техніку нанесення, витримайте складу протягом 30 хвилин і змийте водою і шампунем. Цей рецепт підходить для лікування сухого і ламкого волосся.

    Рецепт №4

    Змішайте кефір, кілька чайних ложок какао, яєчний жовток і чайну ложку будь-якого масла, наприклад, лляного або оливкової. Це єдина маска, яка за рахунок додавання какао нейтралізує здатність кефіру знебарвлювати фарбоване волосся. Склад наноситься на коріння і кінчики і витримується протягом 40 хвилин. Повторіть 2 рази на тиждень протягом 1-2 місяців.

    Рецепт №5

    Використовуйте будь-які лікарські трави, наприклад, ромашку, кропиву, м’яту. Подрібніть в блендері і з’єднайте з кефіром. Отриману суміш за допомогою старої зубної щітки або пензлики для фарбування волосся ретельно розподіліть від коренів до кінчиків. Також маску можна додатково збагатити, додавши в неї ложку будь-якого цитрусового масла, наприклад лимонного або апельсинового. Час процедури – 30 хвилин. Частота – 2 рази на тиждень протягом двох місяців.

    Рецепт №6

    Для поліпшення живлення волосся можна додати в кефір 1-2 столові ложки розведеної у воді сухої гірчиці. Для збільшення ефективності маски можна додати в неї трохи ефірних масел. Перед нанесенням обов’язково перевірте свою індивідуальну реакцію на даний склад, завдавши невелику кількість суміші на внутрішню частину передпліччя.

    Якщо в течії години в цій області не з’явилося неприємних відчуттів і почервоніння, то можете використовувати маску за призначенням. Наносите тільки на шкіру і коріння волосся. Не рекомендується використовувати її частіше двох разів на тиждень. Тримати маску на голові не більше 20-30 хвилин, орієнтуйтеся на власні відчуття. Протипоказана для людей з чутливою шкірою голови.

    Як позбавитися від запаху кефіру

    Так як після використання деяких масок з кефіру не рекомендовано мити голову шампунем, то може виникнути проблема з що залишилися на волоссі запахом кефіру. Кілька корисних порад:

    • після того як ви змиєте маску водою, промийте волосся лимонним соком або будь-яким трав’яним відваром;
    • відмінно прибирає запах кефіру з волосся розчин яблучного оцту;
    • додавайте в маски ефірні масла, вони перебивають запах кефіру;
    • робіть маски перед сном, за ніч запах зазвичай йде.

    Найкращою маскою для посилення росту волосся є маска з кефіру, цибульного соку, реп’яхової олії і яєчного жовтка. Вона містить максимальну кількість легкозасвоюваних волосяними цибулинами поживних речовин.

    рецептыЯкщо рецепти масок з кефіру не допомогли, то радимо звернутися до лікаря-трихолога за консультацією

    Переваг у кефіру безліч, особливо якщо використовувати його як засіб для догляду за волоссям.

    Читайте далі: цибульна маска для волосся