Крик душі: «Не можу змусити себе полюбити родичів чоловіка»

1155

Нерідко молоді мами зізнаються, що не люблять родичів з боку чоловіка. Приміром, практично кожна друга тема на жіночих форумах — про свекрухи… Маму чоловіка люблять і не дуже, намагаються приймати з усіма особливостями характеру. А якщо не виходить? У подібній ситуації опинилася молода матуся Олександра, яка поділилася своєю історією.

Ми в шлюбі рік. За цей час я ніяк не можу змусити себе любити родичів чоловіка, — розповіла дівчина. — Я досі вважаю їх чужими людьми, і після того, як вони багато раз змушували мене нервувати під час вагітності, я стала їх ненавидіти.

Я все розумію, що як би вони мені не подобалися, вони рідня, рідні люди моєму коханому людині і моєї дочки… але поки нічого не можу з собою вдіяти((( спілкування з дочкою я не перешкоджаю, починаючи з пологового будинку дозволяла з нею спілкуватися, через силу, але діватися нікуди.

Читайте також:З-за постійних зауважень свекрухи відчуваю себе неповноцінною мамою

Олександра звернулася за порадою до подруг:

Досвідчені дружини, підкажіть будь ласка, коли у мене пройде цей блок? може мало часу пройшло? або я все життя буду до них так ставитися?

Виявилося, що в ситуації з родичами чоловіка Олександра один на один з проблемою.:

Поговорила з чоловіком, хотіла все мирно вирішити. Але він ніяк не зміг на неї (свекруха) вплинути, на жаль, мамин синок, не може й слова їй сказати… З нею неможливо вести діалог, трохи що не по її, так вона відразу починає кричати. Цариця небесна вона у нас. Всі і все повинно крутитися навколо неї. Вона прийде — я мовчу, терплю, а з її відходом у мене починався якийсь нервоз. Одним днем довелося попросити більше не чіпати нас.

Читайте також:Правді в очі: як хороша мама перетворюється на шкідливу свекруха

Подруги підтримали огорченную молоду мочку і розповіли свої історії спілкування з родичами чоловіка:

5 рік, намагаюся з ними рідше бачитися і давати дитину в рідкісних випадках. Напевно у мене материнські ревнощі, а ще я не люблю двуличных і зрадників (Катя)

Любити ти нікого не зобов’язана. Моя тобі порада: якщо вже ти ненавидиш її, але не сварилася, то триматися від них якнайдалі і поменше спілкуватися (Зірочка)

Я 23 роки заміжня і теж не полюбила свекруха. У нас дуже хороші стосунки, ми часто бачимося, живемо поруч, допомагаємо один одному, вони допомогли виростити мені дітей, я вдячна їм, я їх ціную і поважаю, але рідними вони не стали (Ольга)

Чесно сказати, ми з чоловіком 13 років разом. Спочатку вони мене не злюбили, так і я їх. Так і триває. Просто за ці роки виробляється вже імунітет (Оксана Гончарова)

Ваша сім’я — це Ви, чоловік, діти. Всі! Інші негативні фактори йдуть повз. І не треба робити з себе жертву і терпіти. Я взагалі не спілкуюся ні з сестрою чоловіка, ні з її дітьми і її чоловіком. У нас теж складні відносини. Чоловік на моїй стороні. Ми живемо своєю сім’єю та своєю головою. Ось і Ви живіть (Анастасія)

А навіщо їх любити? Вони ніколи не стануть рідними, так як вони не рідні… живемо 7 років, родичі чоловіка не стали ближче навпаки… далі… показали своє справжнє обличчя (Ляззат)

Ми з чоловіком разом близько 7 років, і весь цей час я відчуваю такі ж емоції, як і ви. Хоча сподівалася, що пройде (Тетяна)

Читайте також:Порада від Вікторії Макарской: як налагодити стосунки зі свекрухою

З’ясувалося, що дуже багато матусь в коментарях до цієї історії зізналися, вони не можуть полюбити рідних з боку чоловіка. Чи є рішення? Компромісний варіант запропонували кілька матусь:

Ви не зобов’язані їх любити, але знаходити спільну мову треба (IriSka)

Хто вас змушує їх любити? Я просто з повагою до них ставлюся. Бувають, бісять радами, послухаю мовчки і роблю по-своєму (Фрося Бурлакова)

Ведіть себе чемно, та й все) Не треба змушувати себе когось любити, це призведе лише до гірших наслідків (Шибушная Извилинка)

А які у вас стосунки з родичами чоловіка?

Всі фото: Depositphotos