Кріп при грудному вигодовуванні немовляти

805

Зміст:

  • Можна їсти насіння кропу відразу після пологів
  • Свіжий кріп в перший місяць після пологів
  • У ряді країн питання про те, що можна їсти після пологів годуючій мамі, навіть не ставиться. В Ізраїлі в післяпологову палату можуть принести полуницю, в Іспанії – апельсиновий сік, в Японії – морепродукти. У нашій країні традиційно молоду маму залякують харчовою непереносимістю або тим, що від певних продуктів буде «погане молоко». Не вдаючись у полеміку можна стверджувати, що до такого продукту, як кріп при грудному вигодовуванні, немає питань навіть у найсуворіших акушерів.Кріп при грудному вигодовуванні здатний поліпшити відтік молока за рахунок м’якого спазмолітичної дії

    Можна їсти насіння кропу відразу після пологів

    На упаковці «Кропу пахучого плоди», купленого в аптеці, прямо вказано, що він сприяє виробленню молока у годуючих матерів. Однак там же є зауваження, що необхідна консультація лікаря. Це пов’язано з тим, що крім лактогонного властивості, насіння кропу володіють наступними якостями:

    • знімають спазми гладкої мускулатури;
    • полегшують відходження мокротиння при кашлі;
    • діють як протизапальний засіб;
    • знижують артеріальний тиск;
    • володіють жовчогінним ефектом.

    Ці корисні властивості можуть чинити шкоди, наприклад, при початковій гіпотонії у годуючої мами. Також вона не рекомендовані при захворюваннях травної системи (холециститі, панкреатиті, гепатиті і т. д.), при яких жовчогінну дію насіння кропу може викликати загострення.

    При відсутності подібних захворювань і підвищеної чутливості до трав сімейства зонтичних (фенхелю, кмину, анісу), укропные насіння і свіжа зелень допомагає становленню лактації і може вільно вживатися з перших днів після пологів.

    Насіння кропу входять до складу фітопрепаратів для лікування колік у немовлят.

    Крім того, вони дуже приємно пахнуть. Якщо годуюча мама з якихось причин змушена дотримуватися «лікарняну» дієту, приправа з насіння кропу здатна якісно поліпшити смак страв.

    Свіжий кріп в перший місяць після пологів

    Свіжа зелень кропу – джерело вітаміну С, А, Е, Р, вітамін групи В, фолієвої кислоти. Зелена частина рослин, а також насіння, багаті найважливішими для роботи клітин мікроелементами: калієм, натрієм, кальцієм.

    Зелень кропу містить менше ефірних масел, які обумовлюють корисні властивості насіння, і може застосовуватися в малих кількостях як приправа до страв. При цьому немає жорстких обмежень навіть з перших днів після народження малюка.

    Читайте також: які салати можна при грудному вигодовуванні