Наскільки ефективний лимон при схудненні

2033

Зміст:

  • Користь лимона
  • Правила вживання при схудненні
  • Коли корисна вода з лимоном
  • Як використовувати лимон для схуднення
  • Рецепти з лимоном для зниження ваги
  • Низькокалорійний лимон для схуднення є ідеальним продуктом. Його включають до складу різних дієт, використовують при приготуванні смачних і корисних страв. Щоб отримати від фрукта максимальну користь, потрібно розуміти механізм його впливу на організм і вибрати кращі способи застосування.

    Користь лимона

    Цей фрукт відомий як джерело вітаміну с, що зміцнює імунітет, запобігає застуди, перешкоджає утворенню вільних радикалів. Він сприяє виробленню колагену, регенерації клітин, робить шкіру пружною і еластичною.

    Лимон для схуднення використовується в комбінації з іншими продуктами

    До складу входить безліч інших елементів, що забезпечують сприятливий вплив плода на організм при дотриманні різних дієт:

  • Вітаміни A, B, E. Вони забезпечують нормальний обмін речовин, стимулюють протікання хімічних процесів, покращують травлення, впливають на гостроту зору.
  • Нікотинова кислота і цитрин. Виводять токсини з організму, допомагають функціонування печінки, розріджують кров, прискорюють виведення холестерину.
  • Лимонна і яблучна кислоти. Ці антиоксиданти забезпечують звільнення від шлаків, спалюють вуглеводи, розщеплюють жири, регулюють кислотність, надають приємний смак страв.
  • Пектин і клітковина. Вони містяться в м’якоті, сприяють насиченню, нормалізують роботу травного тракту.
  • Ефірне масло лимона. Приємний, свіжий запах заспокоює, розслабляє, зменшує апетит, тонізує нервову систему. Кілька крапель екстракту покращують роботу мозку, надають сил, рятують від депресії.
  • Мінерали і мікроелементи. Калій, кальцій, мідь уповільнюють процеси старіння, зміцнюють кістки, живлять мозок і нервові клітини.
  • Фрукт чудово поєднується з іншими продуктами, допомагає краще засвоювати їжу, але викликає алергію і збуджує апетит. Застосовувати його не рекомендується при виразковій хворобі і панкреатиті, підвищеної чутливості зубів. Ці протипоказання потрібно враховувати при складанні меню. При наявності хронічних захворювань з обережністю включати в раціон.

    Наважуючись на використання такої дієти, бажано проконсультуватися з лікарем.

    Правила вживання при схудненні

    Навіть при наявності проблем зі здоров’ям лимон вживати не забороняється, потрібно тільки обмежувати його кількість, розбавити іншими продуктами, щоб зменшити подразнюючу дію на організм. Його додають в приправа до рибних страв, птиці, салатів, використовують у вигляді пасти з медом і прянощами при простудних захворюваннях.

    Ефективно і безпечно поєднання м’якоті і цедри лимона з рідинами. Його додають в чай, роблять лимонад. Вичавлений з фрукта сік дуже кислий і концентрований, підходить для соусів і маринадів, а в чистому вигляді не використовується. Його змішують з водою та іншими напоями, роблять мікс з апельсиновим, яблучним, гарбузовим нектарами. Важливо після його вживання прополоскати рот, а ще краще почистити зуби, щоб захистити емаль від кислоти.

    Коли корисна вода з лимоном

    Додайте в склянку кип’яченої води 20-30 г лимонного соку і приймайте такий напій щоранку натщесерце. Він послужить відмінною профілактикою інфекційних захворювань, зарядить організм енергією, забезпечить вітамінами і необхідними для нормального функціонування елементами. Це вдале рішення для бажаючих скинути вагу, що активізує процес травлення, прискорює ліпідний обмін, нормалізує рівень цукру в крові.

    правила употребленияДля ефективного схуднення необхідно дотримуватися правила вживання лимонної води

    Напій, що втамовує спрагу і наповнює шлунок, притуплює відчуття голоду. Поступово збільшуйте дозу, додайте склянку лимонної води перед обідом і вечерею. Щоб ефект був максимальним, замініть напоєм чай і кава. Кількість соку розраховується з урахуванням маси тіла людини. При правильно підібраної концентрації шкоди здоров’ю цей метод не завдасть, але все ж стежити за самопочуттям потрібно уважно. При появі тривожних змін варто відмовитися від експериментів.

    Перевага такого схуднення в тому, що протягом дня немає обмежень щодо прийому їжі. Можна їсти солодке і жирне, не варто тільки занадто наїдатися на ніч. Кілограми йдуть без неприємних підрахунків калорій і голодувань.

    Як використовувати лимон для схуднення

    Корисні властивості фрукта фахівці враховували при складанні ефективної дієти, розрахованої на 10 днів. Вона дозволяє скинути до 7 кг, зберігши бадьорість і гарний настрій. Необхідний результат досягається за рахунок поєднання лимонного соку з вареною гречкою, забезпечує прискорення обмінних процесів, очищення організму і зниження апетиту. Кожен прийом їжі включає 100 г вареної каші, кілька скибочок цитруса з цукром, чаєм або водою.

    Дозволено доповнити меню такими продуктами:

  • М’ясом. Використовується варене, злегка підсолене куряче м’ясо, телятина або яловичина.
  • Морепродуктами. Дозволена будь-яка, навіть жирна риба, відварена чи тушкована.
  • Фруктами. Можна побалувати себе свіжими або сушенными плодами, компенсуючими заборона солодощів.
  • Ці продукти використовуються в меню рідко, коли стає зовсім важко дотримуватися суворі рекомендації. Висококалорійні борошняні вироби, жирну їжу, шоколад не можна навіть пробувати. Якщо порушити правила, старання виявляться безглуздими. Дозволеної норми продуктів достатньо для втамування голоду і отримання необхідної енергії. Якщо виникає гостра потреба щось ще з’їсти, випийте склянку розведеного водою лимонного соку, додавши в нього чайну ложку меду.

    Рецепти з лимоном для зниження ваги

    Якщо необхідно швидко привести себе в форму, рекомендується ввести розвантажувальні дні. Дотримуватися режиму досить складно, доведеться протягом двох діб обмежити свій раціон лимонним соком з водою, дозволяючи один раз з’їсти запечені яблука, знежирений кефір або запарені вівсянку з фруктами.

    польза лимонаКористь лимона збільшують імбир і селеру

    Є варіант більш легкий, але менш швидкий. Просто включайте в меню страви, приготовані на основі лимона:

  • Паста з імбиром. Фрукт з цедрою і шматочок пряного кореня пропустіть через м’ясорубку, змішайте з чайною ложкою меду. Смачну і ароматну масу їжте по 1-2 ложки на сніданок, запиваючи рідиною.
  • Горіховий крем. Натріть або збийте блендером м’якоть лимона, імбир, очищені волоські горіхи, змішайте з медом і корицею. Пропорції компонентів вибирайте по смаку. Отримана паста замінює солодощі, доповнює сніданок, сприяє зниженню ваги.
  • Салатна заправка. Півсклянки соку лимона змішайте з натертої на тертці цедрою, столовою ложкою оливкової олії, дрібно посіченою зеленню і сушеним імбиром. Використовувати при приготуванні салатів і подавайте разом з рибою. Соус має гостро-кислий смак, його не потрібно підсолювати, що особливо цінно під час дієти.
  • Освіжаючий лимонад. Сік з двох плодів, листя м’яти і мед залийте мінеральною газованою водою, пийте протягом дня. Напій сприяє спалюванню калорій і прекрасно втамовує спрагу.
  • Ці страви стануть приємним і корисним доповненням раціону, зроблять позитивний вплив на організм, поліпшать стан шкіри. Для схуднення вони будуть ефективні лише в комплексі з іншими дієтичними продуктами. Бажано їх поєднувати з регулярними заняттями спортом.

    Залежно від стану здоров’я, глибини проблеми і бажаної швидкості схуднення можна вибрати відповідну лимонну дієту і добитися відмінного результату. Цей продукт при безлічі корисних властивостей може бути небезпечним, тому застосовувати його треба з обережністю, робити перерва між курсами. Він дозволяє отримати струнке тіло при відносно простих умовах.

    Також рекомендуємо почитати: метаболічна дієта