Ляйсан Утяшева показала ефективні вправи для здорової спини і відмінною розтяжки

1776

34-річна Ляйсан Утяшева то і справа радує передплатників свого блогу відеороликами на тему спорту. Титулована гімнастка демонструє ефективні вправи для схуднення, докладно розповідає про те, як правильно їх виконувати, рекомендує кількість підходів.

Читайте також:Ляйсан Утяшева показала вправу з дитинства для підтягнутих ніжок

В цей раз Утяшева знову поділилася відео, яке назвала розминкою. Воно підготовлено спільно з кандидатом медичних наук Юлією Блюм. Лікар за спеціальностями ортопедія, травматологія, невралгія, реабілітація та спортивна медицина коментує вправи, які виконує Ляйсан Утяшева. Розповідає про них у своєму блозі і героїня ролика.

Звичайно, можна почати і з складних вправ, але головне — це відчути ваше тіло, — зазначає Утяшева. — Можливо, на перший погляд вправи здадуться примітивними. Але саме вони є одними з базових вправ, яких близько 100.

Візьміть цю розминку в основу своїх вправ. Дуже важливо стабілізувати, розтягуватися і працювати над попереком кожен день. Всього 10-15 хвилин в день.

Передплатники Ляйсан Утяшевой зацікавилися розминкою і задавали уточнюючі питання. Наприклад: «Вагітним можна робити такі вправи?» Спортсменка відповіла: «Тільки якщо немає протипоказань від вашого лікаря».

View this post on Instagram

A post shared by Ляйсан Утяшева (@liasanutiasheva) on Aug 17, 2019 at 11:26до PDT

З’ясувалося, що багато користувачів Мережі вже виконують схожі вправи і зазначають їх ефективність:

Я роблю схожі вправи. Показав доктор, коли шия захворіла і мені поставили остеохондроз у 35 років. Так що пострибала на ЛФК як миленька і реально, вправи допомагають!

Мені ці вправи, допомогли полегшити болі в попереку після пологів 😊

Я робила це вправа коли боліла спина при вагітності. Дуже допомагало 👍

Раніше Ляйсан Утяшева записала відео з вправами, які спрямовані на схуднення. За словами спортсменки, вони реально працюють і перевірені роками. Однак для того, щоб був ефект, кожне з них необхідно виконувати по 50 разів.

Читайте також:Неможливе можливо: Ляйсан Утяшева розповіла, як схуднути у відпустці

Вправа №1: підйоми ніг

Встаньте на карачки. Плавно відводите ногу назад, витягайте носок, потім міняйте положення стопи, як показує відео Ляйсан, і підтягуйте коліна до грудей. Тримайте квадрат рівно (плечі і кістки тазу).

Вправа №2: підйоми колін

Стоячи прямо, плавно піднімайте по черзі ноги в колінах. Тримайте плечі і кістки тазу рівне.

Вправа №3: підйом корпуса тіла

Підйом корпусу повільний. Це важко але, результативно воно саме так — повільно і акуратно, відриваючи хребець за хребцем. А головне, не горбимся і не напружуємо шию, — коментує Ляйсан Утяшева.

View this post on Instagram

A post shared by Ляйсан Утяшева (@liasanutiasheva) on Apr 24, 2019 at 12:14pm PDT

Дивіться і робіть вправи для здоров’я та схуднення!

Фото на анонс: Instagram @volyawear