Лікар-косметолог пояснив, як доглядати за різними типами проблемної шкіри

893

Проблемна шкіра буває в різному віці. У більшості випадків прищі і чорні крапки характерні для підліткового періоду, коли в організмі відбуваються гормональні зміни. Однак у силу різних обставин, пов’язаних зі здоров’ям, стан шкіри обличчя може засмучувати і тих, хто вже зовсім не підліток.

Читайте також:Гормональний збій у жінок

Догляд за проблемною шкірою повинен бути постійним. Як цей процес організувати, пояснює лікар-косметолог Лола Бойкова. Фахівець називає основні елементи: очищення, зволоження і захист.

Якщо шкіра суха або нормальна, то вранці і ввечері зазвичай досить вмивання за допомогою м’якого очищаючого кошти з ферментами, — розповідає лікар-косметолог.

Якщо шкіра жирна або комбінована, то очищати її треба більш ретельно, підключаючи не тільки ферменти, а й AHA-кислоти.

Не треба користуватися милом, PH шкіри -5,5, а мило змінює кислотність шкіри і руйнує захисну жирову плівку, в результаті отримуємо на шкірі середовище для розмноження хвороботворних мікробів і прищів. Тому для очищення краще використовувати гель, пінку або мус. Після вмивання важливо не розтирати обличчя, а просто промокнути його.

Зволоження шкіри — для цього досить протерти обличчя тоніком або лосьйоном, це остаточно очищає шкіру і при цьому зволожує її. Також можна зволожити шкіру за допомогою легких зволожуючих кремів, але підбирати їх треба за типом шкіри. Також для комбінованої і жирної шкіри себорегулюючу засіб.

Щоб засіб, яке допоможе позбавити вас від прищів, допомогло, а не погіршило ситуацію, уважно читайте його складу. Лікар-косметолог Лола Бойкова пояснює, в ньому не повинно бути парабенів — погано впливають на молоду шкіру, і спирту — він сушить, що веде до вироблення більшої кількості шкірного сала. Фахівець радить обробляти поодинокі прищі два рази в день спеціальними точковими засобами.

Ні в якому разі не наносити на просто на шкіру, тільки локально, — пояснює лікар-косметолог.

Читайте також:Швидко і легко: 19 бюджетних експрес-рецептів краси на всі випадки життя

Також звертає увагу на те, що під час лікування шкіри не можна користуватися декоративною косметикою і тональними засобами.

Деякі тональні засоби утворюють на шкірі повітронепроникну плівку, що посилює запалення. Шукайте кошти з позначкою ойл-фрі, некомедоногенно, — підказує фахівець.

Косметолог поспішає уберегти дівчат (і чоловіків) від найбільш поширеної помилки при проблемній шкірі:

Не видавлюйте прищі, вони потім залишають рубці на шкірі! А на обличчі це ще може бути небезпечно, так як тут багато судин, а при видавлюванні інфекція може поширитися углиб.

А ви задоволені станом своєї шкіри?

Всі фото: Depositphotos