Лікар назвав 4 фактори, які провокують появу розтяжок на шкірі

1147

Багато майбутні матусі під час вагітності побоюються того, що після пологів шкіра вже не виглядатиме як раніше. Дійсно, виникають розтяжки. Однак не у всіх… Дівчата вивчають рекомендації з цього приводу, часом витрачають чималі гроші на засоби по догляду. Але результат не завжди радує.

Дієтолог Альбіна Комісарова присвятила темі розтяжок на шкірі чесний пост в особистому блозі. Фахівець зазначила, що за статистикою 50-90% жінок стикалися з цією проблемою.

Найчастіше розтяжки з’являються після пологів або після різкого набору ваги, – пояснює експерт. – Розтяжки не небезпечні для здоров’я і несуть в собі чисто косметичний дефект.

Читайте також:Блог чесної мами: іноді вагітність може залишати некрасиві «рубці»

Альбіна Комісарова загострила увагу на тому, що:

…крему, масла, масаж, практично НЕ впливають на виникнення розтяжок. Ніхто не заперечує необхідність зволожувати і живити шкіру, але ви повинні бути готові, що це не врятує вас від розтяжок.

Спеціаліст перерахувала фактори, які впливають на ризик появи розтяжок на шкірі:

  • Вага жінки: при високому вазі вище ризик підвищення розтяжок.
  • Вік: чим молодше, тим імовірніше поява розтяжок.
  • Генетика: якщо ваша шкіра схильна до появи розтяжок, то хоч чим намаж, на жаль і ах.
  • Багатоплідна вагітність.

Дієтолог Альбіна Комісарова відповіла на питання, який з надією задають багато жінки: «Що можна зробити, щоб розтяжки не з’явилися?» Вердикт фахівця:

Нічого. Але можна, наприклад, не худнути на голодних дієтах на 10 кг за місяць.

Немає жодного методу, якій показав би вищу ступінь доведеного ефекту, – продовжила тему позбавлення від розтяжок Альбіна Комісарова. – Однак найбільшу ефективність показало лазерне видалення розтяжок, це зменшувало їх видимість на 50-70%.

Любіть себе, невеликий шкірний дефект не повинен заважати вашому якості життя, – підвела підсумок темі фахівець.

Читайте також:Досвід мами-тренера: «Я відмовляюся ховати свій живіт, розтяжки і целюліт після пологів»

Тему продовжила автор блогу про жіноче здоров’я, гінеколог-ендокринолог Єва Соболєва, якій вдалося (!) позбутися від розтяжок. Доктор і молода мама докладно розповіла про це.

Розтяжки були ТІЛЬКИ біля пупка,товщиною не більше 3-5 мм. Прибрала протягом року після пологів. Сліди від них можна знайти ,тільки якщо розглядати шкіру під 🔎

Для початку я не забула про ПП 🥑з омега і скраби.

Далі щоденно 2 рази на день я використовувала масло Bio oil. Не думаю,що це панацея ,але шкіру прекрасно зволожує і розтяжок на грудях немає зовсім. Трохи пізніше, я підключила заняття спортом 3 рази в тиждень + після душу добре розтирала область розтяжок кавовим скрабом. ☕А далі наносила на розігріту з хорошим кровотоком шкіру — гель від Флоресан серії body fitness для підтягування шкіри і зменшення розтяжок.🍊 Хочу сказати ,що засіб за привабливою ціною і ефект не змусить себе чекати. Таким не хитрим способом, я помітно підтягла шкіру на животі. Будь ласка, не плутайте і не думайте ,що мій живіт був пов’язаний із зайвою вагою ,ні я важила 47 кг ,це була обвисла шкіра і пристойну кількість розтяжок . Навіть такий домашній догляд дав видимі результати, і навіть мій косметолог мене похвалила за наданий своєчасно догляд для шкіри. Але на жаль, до кінця вони не йшли і все ще продовжували мене дратувати. Настільки ,що на наступний день після того ,як закінчила годувати я подзвонила в клініку і записалася на лазерне видалення. Але виявилося,що лазер можна робити тільки через 6 міс після закінчення лактації 🤦з причини нестабільної гормонального фону🤷

І тут мій лікар запропонувала мені пройти диво — плазмоліфтінг. Після першої ж процедури, розтяжки стали на 50% менше помітні👏У підсумку я пройшла 3 плазмолифтинга і в кінці застосувала ще ін’єкційний препарат від розтяжок. Залишалося тільки чекати ефект. Якщо чесно ,я думала,що лазера мені не уникнути все одно. Минув час, близько місяця, і шкіра на очах підтяглася так,що розтяжок не стало видно зовсім.

А у вас є розтяжки на шкірі?

Всі фото: Depositphotos