Мамин досвід: з якого віку дітям можна їсти солодощі?

564

Солодке шкідливо для зубів, від нього з’являється зайва вага — це найбільш поширені аргументи, які приводять батьки дітям, щоб переконати їх не їсти цукерки, печиво і тістечка.

А якщо переконати не вдається, турботливі мами намагаються відкласти знайомство дитини з солодощами на більш старший вік. Кому і як це вдалося, поцікавилася користувачка під ніком в Мережі Мама-дочі:

Є ще такі матусі, у кого дитина в 2 роки не куштував цукерки та інші солодощі? Спочатку до 3-х років не планувала нічого давати, і не планую )))Але вона і не любить солодке. До речі, навіть фруктові пюре, де є цукор, не їсть кашу, якщо солодка. Сир, хліб, це наше все ))соки теж не п’є. Я дала якось ковтнути у себе, не стала. Покупні булки теж не даю

Читайте також:«Пташине молоко», трюфелі і ще 7 рецептів домашніх цукерок

Тема солодощів в дитячому раціоні виявилася актуальна для матусь. З’ясувалося, що багато хто намагаються обмежувати малюків в цьому. Однак були і ті, хто періодично (і навіть щодня) пригощає дітей солодощами з магазину.

Син в цьому віці не їв ні цукерки, ні шоколад. Не подобалося. Зараз їсть небагато, але хотів би більше)) дочка їсть все, але намагаюся не давати (СчастьеБытьМамой)

Ми не даємо і до 3хх не плануємо. Печиво є звичайні та домашню випічку (Юлічка)

Доньці сім з половиною років, я і зараз не даю їй цукерки. Це шкідливо (Svetlana)

Мої спробували одного разу і то без мого відома дали в саду. З солодкого в основному натуральні льодяники, пюре фруктові (Єлизавета)

Я не планувала давати, але моя бабуся дала в 7 місяців печиво з шоколадом (ЗлаяТеща)

Мою 2,8 року. Нічого солодкого не пробував, крім варення, ложкою його не їсть, просто додаю до млинців або сиру. Соки п’є і їсть пюре, т. к. на молочній кухні дають, тому потрібно позбуватися, так би ніколи не купила (Марія)

Саме цукерки не даю. Але солодощі кілька разів перепадали. Трохи торта на день народження у родичів, пряник, булочка. Чай з п’є трохи солодкий (чверть чайної ложки на чашку). У кашу додаю ложку меду. Солодке любить, але у нього атопічний дерматит, так що намагаємося утримуватися. Та й зуби шкода (Валентинка)

У мене знайома є. Її дочці вже 6 років. Дитина не їв цукерки взагалі в житті ні разу і вона знає, що це гидота (MariHair Мар’яна)

Читайте також:2 в 1: лайфхак, який допоможе нагодувати малоїжку і навчити новому

Даю, щодня що-небудь (Кузя)

Місяць як почала давати і шкідливі солодощі (дуже обмежено). До цього не давала взагалі, якщо хтось давав просто не їв, занадто солодко було для нього. Ось зараз увійшов у смак (Valentina)

Теж думала, що до 3-х солодкого не дам. У підсумку їсть, як я, ласун. Цукерки не даю, але булочки солодкі (Love)

Син не їсть солодке, сам. Якщо йому запропонувати на вибір цукерку і огірок, він з’їсть огірок і попросить ще. Шоколад один раз в житті облизував і сказав, що це гидота (Maria Trofimova)

Донька до 3.5 років не їла солодке. Кохалася в лікарні в 3,5 роки дали їй цукерки. То медсестра, то прибиральниця, то наш лікуючий лікар (·٠•●๑✿ƸӁƷМама-Двох-Ангелів ƸӁƷ✿๑●•٠·)

Ближче до трьох років з’явилося солодке, але більш-менш щадне, типу безе або зефіру (Ксенія)

Підводячи підсумок темі обговорення про те, в якому віці діти пробують перші солодощі, зазначимо, що більшість матусь назвали вік від трьох років.

А в якому віці ваш малюк вперше спробував солодощі?

Всі фото: Depositphotos