Маска для обличчя з желатину і активованого вугілля

1939

Зміст:

  • Як діє вугільно-желатинова маска для обличчя
  • Приготування маски
  • Як використовувати вугільну маску
  • Коли вугільно-желатинової маскою користуватися не треба
  • Маска з желатину і активованого вугілля швидко і ефективно справляється з проблемами шкіри, які заподіюють занепокоєння багатьом жінкам. Застигаючи на шкірі у вигляді плівки, маска ефективно очищає від чорних крапок і слущенного епітелію. Якщо маску використовувати в період ремісії, поза гострих проявів акне, вона допомагає позбутися вугрів. Після застосування маски зникає неприємний жирний блиск, вирівнюється тон шкіри. Ефект від застосування помітний вже після першої процедури.

    Маска з желатину і активованого вугілля — одна з найбільш ефективних очищувальних процедур

    Але часто використовувати її не можна. Очищаюча маска може застосовуватися не більше одного разу в тиждень, а через чотири процедури необхідно зробити місячну перерву.

    Як діє вугільно-желатинова маска для обличчя

    Шкіра відноситься до органів виділення. На її поверхні відкриваються вивідні протоки двох основних видів залоз: потових і сальних. Секретом сальних залоз є шкірне сало. Покриваючи тонким шаром шкіру, володіє бактерицидними властивостями, шкірне сало грає бар’єрну роль, запобігаючи інфікуванню. Крім того, цей секрет не допускає надмірного висихання епідермісу, надаючи шкірі еластичність.

    При деяких патологічних станах виникає гіперсекреція сальних залоз, змінюються властивості самого секрету, він втрачає свої бактерицидні властивості, стає більш в’язким. Такий секрет разом зі злущеним епітелієм обтурує вивідні протоки залоз, утворюючи комедони – невеликі вузлики, що мають вигляд чорних крапок або білуватих папул. Шкіра набуває нездоровий вигляд.

    Представляють основу маски амінокислоти, здатні легко проникати в шкіру, активізує репаративні процеси.

    У цьому випадку дерматологи і косметологи рекомендують очисні процедури. Однією з найкращих є вугільна маска. Глибоке очищення шкіри відбувається завдяки дії основних компонентів, що входять до складу маски: активированному вугіллю і желатину.

    Активоване вугілля – натуральний пористий органічний препарат, не надає подразнюючої дії на шкіру і володіє підвищеною здатністю до адсорбції і окислення. Його не важко купити в будь-якій аптеці.

    Желатин – продукт денатурації тваринних білків. При постійному застосуванні желатинових масок шкіра виглядає молодою і пружною.

    Приготування маски

    Основні компоненти маски, очищає пори, – аптечний активоване вугілля та харчової желатин.

    Рецепт приготування маски:

  • Дві таблетки активованого вугілля дрібно стовкти в порошок, додати чайну ложку желатину і добре розмішати.
  • Сполучною ланкою між цими компонентами служить вода, дві ложки якої додаємо в суміш.
  • Ставимо суміш на водяну лазню, не перестаючи заважати, витримуємо на водяній бані поки продукт не придбає консистенцію рідкої сметани.
  • Остуджуємо маску до температури тіла.
  • Маска готова до вживання.
  • Приготовление

    Приготування маски з активованого вугілля та желатину — процес не важкий

    Як бачимо, рецепт виготовлення маски надзвичайно простий. Вугільно-желатинова суміш може бути основою для створення різних масок:

    • якщо суміш розбавити молоком, огірковим або лимонним соком то отримаємо відбілюючу маску;
    • коли потрібно зробити маску від зморшок, розбавляємо суміш желатину і вугілля молоком і білком одного яйця;
    • якщо суміш розбавляємо соком алое, отримуємо протизапальну маску.

    Тут головне, щоб дотримувалися пропорції желатину, активованого вугілля і рідини.

    Як використовувати вугільну маску

    Для того щоб при використанні маски отримати бажаний результат, необхідно дотримуватися ряду правил:

  • Підготовка до процедури: зняти макіяж, ретельно вмитися і обов’язково розпарити обличчя. Розпарювання особливо важливо, якщо пори звужені. Для цих цілей використовують ванночки з відваром ромашки, чебрецю, череди. Робити це можна за допомогою гарячих компресів, або використовуючи покупну розпарювальну маску, а можна просто прийняти гарячу ванну.
  • Нанести маску жорстким пензликом по масажних лініях обличчя, уникаючи попадання на область навколо очей. Перший шар треба вбивати в шкіру, рухаючись знизу вгору. Залишилася масу нанесіть другим шаром.
  • Залишити маску на 15 хвилин. Після того як маска знята, нанести зволожуючий або живильний крем.
  • Коли вугільно-желатинової маскою користуватися не треба

    Для застосування маски немає прямих протипоказань, однак є стану, коли краще утриматися від її використання. Маску краще не наносити якщо:

    • на шкірі є свіжі ранки або сонячні опіки;
    • присутні явища вираженого куперозу;
    • шкіра покрита гнійниками.

    Не слід наносити маску і на поодинокі акне, від прищів є інші більш ефективні засоби. У даному ж випадку маска зірве шкіру над проблемним місцем, полегшивши тим самим доступ інфекції в рані.

    Маска з активованого вугілля та желатину – одна з кращих очищувальних процедур. Вона відмінно справляється з видаленням з особи чорних крапок і частинок отшелушенного епітелію. Після процедури очищення шкіра стає більш пружною і підтягнутою. Ефект відмінно видно вже після першого сеансу. Проста в приготуванні і дуже дешева маска зайняла гідне місце в домашній косметології.

    Також рекомендуємо почитати: бананова маска для обличчя