Масло жожоба для особи: склад, користь, як застосовувати

424

Зміст:

  • Склад і чим корисно масло жожоба
  • Застосування для обличчя
  • Масло жожоба косметику для особи від світових брендів
  • Масло жожоба для особи інтенсивно застосовується в косметології. Особливий вплив вона справляє на шкірі обличчя, роблячи його молодим і привабливим. Олія більше нагадує воскову субстанцію. Воно виходить воно з чагарника симмондсия китайська, а не з однойменного рослини. Під дією температури косметичне масло здатне змінювати свою консистенцію, стаючи схожим на віск в холоді і перетворюючись на рідину в теплі.Масло жожоба для особи застосовується і для сухої, і для жирної шкіри

    Ці характеристики дозволяють брати масло як базову основу для багатьох засобів для обличчя. Його також використовують масло під час масажу, ароматерапії.

    Склад і чим корисно масло жожоба

    Ефірне масло ідеально підходить для особи, оскільки забезпечує майже всі його потреби. Основними компонентами є:

    • амінокислоти;
    • токоферол;
    • омега-9;
    • жирні спирти.

    Склад компонента забезпечує його унікальні властивості. Примітно те, що за консистенцією і складом натуральне масло близько до власного шкірного сала людини, тому воно добре переноситься і не викликає на обличчі алергічної реакції. Лікарі радять пацієнтам з проблемною шкірою користуватися цим засобом і розкажуть, як застосовувати його правильно.

    Ключове властивість масла – ранозагоювальний. Саме за рахунок високого вмісту амінокислот, які становлять не менше третини, підвищується тургор шкіри і прискорюється процес регенерації.

    Також користь жожоба в тому, що воно живить шкіру обличчя, тому і входить до складу багатьох кремів. З ним вони виходять не жирними, легкі в нанесенні, швидко вбираються. Масло жожоба віддає шкірі ліпіди для поліпшення її стану. Зважаючи ранозагоювальний і поживного ефектів, цей компонент зазвичай додають в губні бальзами і помади, якими змащують сухі, потріскані губи.

    Важливим є здатність масла чистити шкіру. Жінкам, які інтенсивно користуються декоративною косметикою, рекомендовано купувати ті засоби для вмивання, до складу яких входить масло жожоба. Такі гідрофільні засоби дозволяють швидко очистити шкіру. Компоненти справляються навіть зі стійким макіяжем. Як використовувати засіб правильно — читайте на упаковці.

    Важливу роль для шкіри обличчя відіграє своєчасне і правильне зволоження. При наявності достатньої кількості вологи обличчя виглядає підтягнутим і здоровим, не лущиться, відсутні зморшки. Наситити шкіру рідиною олія не зможе, однак воно створює вологоутримуючий бар’єр і перешкоджає випаровуванню води з поверхні особи. За це жожоба додають практично в усі косметичні засоби, на яких заявлено зволожуючий ефект.

    Застосування для обличчя

    Оскільки масло є воістину унікальним косметичним засобом, його можна рекомендувати для різних типів шкіри і скрізь воно буде надавати позитивну дію:

    • для сухої шкіри важливо те, що засіб утримує воду в порах і не дає утворюватися зморшок;
    • при підвищеній жирності масло володіє бактерицидним ефектом, знімає запалення, а тому протистоїть появи комедонов, мучать людей з жирною шкірою обличчя.

    Для будь-якого типу шкіри у жінок масло здатне протистояти ознаками природного старіння, продовжуючи молодість шкіри, надаючи їй пружності.

    косметическоеКосметичне масло жожоба можна придбати в аптеці

    Масло жожоба косметику для особи від світових брендів

    Зважаючи таких унікальних якостей, масло жожоба стали використовувати провідні світові компанії з виробництва косметики. Цілі лінійки по догляду за обличчям містять цей компонент в якості основного. Згадаємо лише деякі з них:

  • Лореаль «Розкіш живлення». Засіб випускається у вигляді олії, у складі міститься кілька компонентів – масло жожоба, ромашки, троянди і лаванди. Використовувати масло дуже легко — достатньо нанести кілька крапель на обличчя і легкими постукуючими рухами вбити засіб у шкіру. Склад миттєво вбирається, а шкіра змінюється і стає гладкою.
  • Гарньєр «Чарівний крем-сон» являє собою маску для особи, яку наносять на ніч. Вона знімає сліди втоми і сприяє регенерації шкірного покриву. Вже вранці обличчя виглядає свіжим, відпочив, шкіра стає сяючою, з однорідним відтінком.
  • Віші «Нутрилоджи-2». Засіб поєднує в собі дві мети: допомагає шкірного покриву синтезувати власні ліпіди і утримує вологу. Особливо помітний ефект на сухій шкірі, коли після нанесення засобу буквально за кілька хвилин йде відчуття стягнутості, усуває лущення, з’являється природна пружність.
  • Масло жожоба – надзвичайно корисний компонент для шкіри обличчя та зони декольте. Не даремно він входить до складу багатьох косметичних засобів. Підбираючи засоби догляду, звертайте увагу не тільки на користь, але і на склад засоби і сміливо купуйте те, у якому є це масло. Воно сприятливо діє на всі типи шкіри і лише в рідкісних випадках викликає індивідуальну непереносимість.

    Читайте далі: чорна глина для обличчя