Мигдаль при вагітності: користь і шкода для жіночого організму

747

Зміст:

  • Про горісі
  • Користь і шкода для організму
  • Харчування вагітних жінок повинно бути різноманітним. Тому в дієту рекомендують включати горіхи, фрукти, овочі, рибу і ягоди. Це дозволяє забезпечити надходження в організм достатньої кількості корисних речовин. Мигдаль при вагітності користується великою популярністю у жінок. Він має приємний смак і швидко призводить до почуття ситості. Незважаючи на багатий склад, вживання мигдалю має бути обмежена.

    Про горісі

    Мигдаль при вагітності: користь і шкода

    Мигдальний горіх — це косточковый плід, що має характерну шорстку поверхню. Він покритий щільною або крихкою шкаралупою. На ній є велика кількість поглиблень і борозен. Виділяють два різновиди мигдалю:

    • гіркий, має неприємний смак. Він пов’язаний з вмістом великої кількості синильної кислоти. Це сильний токсин, здатний викликати отруєння. З нього виробляють масло мигдалю, а синильна кислота видаляється при термічній обробці. Вживати його в період вагітності протипоказано;
    • солодкий мигдаль можна їсти в сирому або підсмаженому вигляді. Термічна обробка перед вживанням не потрібно. Його можна додавати в кондитерські вироби, салати та інші продукти, надаючи їм приємний смак. Кількість мигдалю, вживається в їжу при вагітності обмежений — не більше 10 кісточок.

    Гіркий мигдаль рідко продають у супермаркетах. Однак він може бути куплений за помилку на ринку або в спеціалізованих магазинах.

    Користь і шкода для організму

    Вагітні жінки запитують у лікарів, чи можна їсти мигдаль? Фахівці відзначають, що він містить корисні для жіночого організму і плода речовини, наприклад, фолієву кислоту. Її регулярне вживання дозволяє попередити аномалії розвитку внутрішніх органів і нервової системи у дитини. Крім того, горіхи багаті токоферолом, відомим як вітамін Е. Це сильний антиоксидант, який захищає клітини плоду від негативних впливів зовнішнього середовища.

    У мигдалі міститься велика кількість вітамінів групи B і мікроелементів: магнію, калію, кальцію і фосфору. Вони необхідні для збереження здоров’я і знижують ризик розвитку захворювань

    Гіркий мигдаль протипоказаний для вагітних жінок. Солодку різновид горіха можна вживати в їжу в обмеженій кількості після консультації з лікарем.

    Високий вміст синильної кислоти в гіркому мигдалі є протипоказанням для його вживання в період вагітності. Синильна кислота призводить до інтоксикації і може чинити негативний вплив на плід, що розвивається. У жінок із захворюваннями нирок оксалати в складі горіха можуть стати причиною прогресування патології.

    На ранніх термінах вживання мигдалю в їжу, має бути обмежена. Горіх відрізняється високою калорійністю і може викликати алергічні реакції. Лікарі рекомендують додавати в раціон харчування із-за наявності великої кількості фолієвої кислоти і вітамінів. Вони забезпечують нормальний перебіг вагітності і знижують ризик аномалій розвитку у дитини.

    Дивіться далі: ефірні масла при вагітності