Можна гель лак при вагітності?

2192

Зміст:

  • Аргументи «за» і «проти» лакового покриття нігтів
  • Небезпечні компоненти
  • Рекомендації жінкам, які віддають перевагу фарбувати нігті при вагітності
  • Чи потрібно знімати гель лак з нігтів перед пологами
  • Безпечний гель лак при вагітності? Це питання хвилює жінок, які звикли виглядати доглянутими. Але в період виношування плоду варто особливо трепетно відноситися до свого здоров’я і при проведенні косметичних процедур замислюватися: чи безпечні вони для здоров’я малюка.Гель лак при вагітності потрібно підбирати обережно

    Для повноцінного росту плода необхідний кальцій, який він забирає з материнського організму. На тлі цього у жінки часто починають шаруватися нігті. Використання засобів, що містять небезпечні компоненти, може тільки ускладнити ситуацію.

    Так можна робити косметичну процедуру в очікуванні малюка? На думку фахівців — можна, але попередньо варто розібратися, якої шкоди завдає процедура і як його уникнути.

    Аргументи «за» і «проти» лакового покриття нігтів

    Майбутня мама повинна сама вирішувати, покривати нігті гель лаком під час вагітності чи ні. Є у цієї процедури і прихильники, і супротивники. У кожної сторони є свої аргументи. Щоб розібратися, шкідливий лак чи ні, варто ознайомитися з перевагами та недоліками його застосування. Це необхідно для того, щоб зробити усвідомлений вибір.

    Позитивні властивості даного лакового покриття.

    • Гель лак відноситься до категорії стійких покриттів, його потрібно наносити 1 раз в 2-3 тижні, що значно спрощує догляд за нігтями.
    • На думку лікарів компоненти засоби не здатні проникати крізь нігтьову пластину і надавати шкідливий вплив на розвиток малюка.
    • Покриття знімається манікюрним апаратом, що виключає застосування їдких розчинів. Це особливо важливо в першому триместрі вагітності, коли турбує токсикоз.
    • Нанесення гель-лаку вважається порівняно безпечної косметичною процедурою в порівнянні з іншими, оскільки вимагає мінімального впливу на нігтьову пластину.
    • Доглянутий вигляд нігтів сприятливо позначається на настрої і емоційному стані майбутньої мами. У жінки на тлі цього значно підвищується самооцінка, навіть неприємні ознаки токсикозу в першому триместрі доставляють менше прикрощів.
    • Міцне покриття надійно оберігає нігті від можливих пошкоджень і розшарувань, це важливо, адже їх структура стає більш крихкою в цей період.

    Говорити, що застосування гель лаку при вагітності повністю нешкідлива, не можна. Тому, перш ніж прийняти остаточне рішення проводити манікюр чи ні, варто ознайомитися з усіма аргументами «проти».

    Негативні властивості процедури:

    • Дешеві кошти часто містять токсичні речовини в складі.
    • Ультрафіолетова лампа, що застосовується для сушіння покриття, робить негативний вплив на шкіру.
    • Щоб нафарбувати нігті, необхідно поступово наносити шари покриття. Вони всі мають слабовиражений неприємний запах. Перший триместр вважається не самим сприятливим періодом для проведення манікюру, якщо жінка страждає сильним токсикозом.
    • Щоб нафарбувати нігті потрібно провести тривалий час у кріслі майстра. Не кожна жінка, чекаючи малюка, здатна витримати в одному положенні як мінімум 1 годину.
    • При вагітності підвищується чутливість організму, тому навіть звичні компоненти здатні викликати алергічну реакцію.
    • В цей період відбувається гормональна перебудова, тому часто експлуатаційний період манікюру значно скорочується.
    • Перед тим, як освіжити покриття, потрібно спиляти попередній шар. В процесі видалення утворюється хмара пилу, частинки якої не варто вдихати жінці. Щоб цього уникнути, рекомендується тимчасово одягати захисну маску.

    Вивчивши всі позитивні і негативні сторони, жінка може сама вирішити, чи варто їй робити цю косметичну процедуру або краще тимчасово утриматися, поки малюк не з’явиться на світ.

    можно ли делатьЄ різні думки про те, чи можна робити покриття гель-лаком вагітним

    Небезпечні компоненти

    Фарбувати нігті в період очікування малюка можна, але майбутня мама повинна бути впевнена, що до складу обраного засобу не входять токсичні речовини. Тому не варто соромитися попросити у майстри баночки з лаком, на яких міститься інформація про наявні компонентах. Шкідливий склад нескладно розпізнати, знаючи перелік токсичних речовин.

    Варто відмовитися від нанесення гель лаку, якщо в ньому присутні такі компоненти:

    • Формальдегіди — призначені для посилення зчеплення матеріалу з поверхнею нігтя, характеризуються неприємним насиченим запахом, дратівливо діють на слизову. Канцерогени провокують головний біль у жінки і негативно впливають на імунітет плоду.
    • Толуол — компонент дозволяє отримати рівний шар покриття без розлучень. Але він негативно впливає на нервову систему і провокує приступи нудоти.
    • Дибутилфталат — перешкоджає появі відколів, але заборонений в європейських країнах, може спричинити порушення розвитку ембріона.
    • Камфора — застосовується для нейтралізації неприємного запаху, але підвищує тонус матки, що може стати причиною викидня.

    При виробництві дорогих гель-лаків такі компоненти не використовуються, а ось більш дешеві аналоги ідеального складу не гарантують. Тому, перш ніж фарбувати такими засобами нігті, жінка повинна розуміти, що вона відповідальна за здоров’я майбутнього малюка.

    Рекомендації жінкам, які віддають перевагу фарбувати нігті при вагітності

    Щоб мінімізувати можливу небезпеку від косметичної процедури, потрібно дотримуватися нескладних рекомендацій.

    Основні правила, які жінка повинна дотримуватися:

    • Завчасно перевірити склад гель-лаку на наявність шкідливих речовин.
    • Перед застосуванням ультрафіолетової лампи простежити, щоб майстер завдав спеціальний крем для захисту шкіри.
    • Третій триместр характеризується набряклістю кінцівок і тривале перебування у положенні сидячи погіршує ситуацію, тому варто потурбуватися, щоб крісло було зручним.
    • Якщо при відкритті флакона з лаком у жінки з’являється нудота, потрібно відмовитися від процедури.
    • Перед тим, як фарбувати гель лаком нігті, проводиться обрізний або апаратний манікюр, тому варто переконатися, що всі використовувані інструменти ретельно простерилізовані.

    Дотримання цих рекомендацій допоможе жінці підтримувати доглянутий вигляд і виключить негативний вплив на плід.

    вреден лиШкідливий гель-лак залежить від його складу

    Чи потрібно знімати гель лак з нігтів перед пологами

    Якщо жінка фарбувала нігті під час вагітності, варто звернути увагу, що покриття потрібно знімати безпосередньо перед пологами. У багатьох пологових будинках це є обов’язковою умовою, а самостійно зробити процедуру досить важко.

    Існує думка, що гель лак порушує функціональність спеціального датчика, який надягають на палець при розродженні.

    Після появи на світ малюка у мами додасться турбот, тому простіше доглядати за не нафарбованими нігтями. Адже невідомо, коли жінка зможе наступного разу зробити професійний манікюр.

    Отже, якісне гелеве покриття не становить серйозної небезпеки для здоров’я матері і дитини, якщо дотримуватися основні правила його застосування. Жінка повинна бути уважна до дрібниць, що дозволить виключити ймовірність негативного впливу. А також свідомо вибирати майстра-професіонала, який гарантує якість використовуваних засобів і безпеку самої процедури.

    Також цікаво почитати: гематокрит при вагітності