Можна гороховий суп при грудному вигодовуванні

526

Зміст:

  • Користь горохового супу
  • Можливу шкоду
  • Горох містить велику кількість рослинних білків і амінокислот, необхідних організму. Страви з нього смачні і корисні. Однак ця бобова культура не включена в перелік продуктів, дозволених до використання в період лактації. Тільки при раціональному підході цілком допустимо побалувати себе легким стравою. Розглянемо, чи можна гороховий суп при грудному вигодовуванні, і чим загрожує його споживання для матері і дитини.

    Можна гороховий суп при грудному вигодовуванні, допоможе вирішити лікар

    Користь горохового супу

    На відміну від безлічі інших продуктів горох, який пройшов термічну обробку, містить велику кількість необхідних для організму речовин:

    • цистин — сприяє збільшенню кількості грудного молока, провокуючи вироблення окситоцину;
    • В6 — покращує стан шкіри, м’язових тканин, є необхідним елементом для дітей на першому році життя;
    • лізин — сприяє засвоєнню організмом кальцію, підвищує імунні сили і резистентність до інфекцій, що особливо важливо для дитини та матері;
    • селен — підвищує опірність і імунні сили організму.

    Також горох містить велику кількість рослинного білка, який забезпечує високу поживну цінність.

    Коли можна починати вводити в раціон гороховий суп, залежить від індивідуальних особливостей дитини. Перед початком вживання цієї страви рекомендується порадитися з педіатром.

    Можливу шкоду

    В перший місяць життя малюка рекомендується відмовитися від вживання в їжу горохового супу. Всупереч широко поширеній думку, виключення страви з раціону обумовлено не ризиком підвищеного газоутворення. Механізм появи колік у новонародженого вивчено недостатньо повно, але зв’язок його з харчовими уподобаннями матері виключена.

    Небезпека споживання гороху полягає в ризику розвитку алергії. Незважаючи на те, що бобова культура не віднесена до сильних алергенів, ймовірність негативних реакцій з боку організму дитини все ж зберігається. Щоб уникнути можливих неприємностей, є гороховий суп можна тільки після першого місяця життя дитини.

    Дивіться далі: чи можна морква при грудному вигодовуванні