Можна сало вагітним – солоне, копчене, сало з прошарком.

1055

Зміст:

  • Користь і шкоду сала для вагітних
  • Харчування є важливим чинником для здоров’я майбутньої мами і малюка. Головне – щоб їжа була різноманітною і корисною. Деколи вагітній жінці хочеться чогось зовсім незвичайного, чого вона могла зовсім не вживати до вагітності. Наприклад, шматочок сала. На питання, чи можна сало вагітним, зможе відповісти лікар у кожному конкретному випадку.Копчене сало може виявитися небезпечним як для мами, так і для майбутнього малюка

    Користь і шкоду сала для вагітних

    Справа в тому, що сало є дуже калорійним продуктом тваринного походження. Особливу пікантність салу додає сіль, а майбутнім мамам бажано відмовитися від солоних продуктів, особливо в третьому триместрі. Сіль сприяє накопиченню зайвої рідини в організмі жінки, що створює навантаження на нирки і провокує набряки. Тому перед вживанням солоне сало необхідно ретельно промити і є не більше 10-15 грамів в день.

    Калорійність цього продукту також відіграє важливу роль, так як вже у другому триместрі вагітна жінка і без цього набирає зайві кілограми. Тому часте вживання сала під час вагітності не рекомендовано дієтологами. Майбутня мама може побалувати себе невеликим скибочкою в першому триместрі, коли вже зовсім несила.

    Корисними складовими продукту є:

    • ліноленова, пальминтовая, олеїнова кислоти;
    • селен, уповільнює старіння клітин, який є сильним антиоксидантом;
    • вітамін Д, який сприяє засвоєнню кальцію.

    Вживати сало з прошарком бажано домашнього приготування. Так ви будете впевнені в складі та якості продукту.

    Додавання часнику в сало додасть пікантності і зробить благотворний вплив на серцево-судинну систему і травлення.

    Копчене сало однозначно протипоказано майбутнім мамам, так як воно містить багато консервантів, стабілізаторів, барвників та харчових добавок. Це дає додаткове навантаження на печінку і жовчний міхур, так як тваринні жири перетравлюються довше, ніж інша їжа.

    Підсумовуючи все вищесказане, можна з упевненістю сказати, що невелика розумна порція сала не завдасть особливої шкоди здоров’ю мами і майбутнього малюка.

    Читайте також: біла смужка на тесті на вагітність