Можна суші вагітним і роли на ранніх термінах, у другому триместрі

1805

Зміст:

  • Користь японської кухні
  • Шкода японських страв
  • Різноманітні суші і роли відносяться до традиційних для японської культури страв, однак користуються неабиякою популярністю і в країнах пострадянського простору. Цікаве поєднання морепродуктів, соусів і рису входить в раціон багатьох жінок, що обумовлене смаковими якостями і низькою калорійністю складових. Саме по причині популярності страви питання про те, чи можна суші вагітним, вельми актуальне.При дотриманні ряду правил споживання японської страви принесе організму тільки користь

    Користь японської кухні

    Продукти, на основі яких традиційно готують суші і роли, корисні для організму, що зумовлено хімічним складом і слабкою кулінарною обробкою. Головна користь екзотичних страв полягає в наступному:

  • Риба. Морська риба, яка використовується при приготуванні суші, багата рядом важливих речовин, в першу чергу, поліненасиченими жирними кислотами, особливо необхідними для правильного формування плоду на ранніх термінах вагітності. Проте в період виношування рекомендується вживати тільки певні сорти риби.
  • Норі. Морські водорості багаті йодом, який необхідний для функціонування щитовидної залози. В гестаційний період цей елемент також значущий для майбутньої матері і дитини.
  • Рис. Регулярне споживання злаку покращує роботу травного тракту, нормалізує обмінні процеси.
  • У третьому і другому триместрі більшість жінок виявляють скарги на стрімкий набір маси тіла. Суші і роли, за умови правильного їх приготування, низькокалорійні і поживні, що допускає включення їх в раціон при дотриманні збалансованої дієти.

    Незважаючи на перераховані вище корисні властивості японських страв, вживати їх можна тільки після консультації зі спеціалістом.

    Шкода японських страв

    Частіше фахівці рекомендують жінкам відмовитися від вживання суші в період вагітності, особливо у першому триместрі. Обумовлено це специфічним складом страви, а саме – наявністю в ньому сирої риби, прийом якої загрожує нанесенням шкоди організму:

    • високий ризик інфікування рядом захворювань, в числі яких гепатит А, лістеріоз;
    • у сирої і слабосоленої риби можуть бути присутніми яйця паразитів, що загрожує глистової інвазією, лікування якої в період вагітності вкрай важко;
    • не пройшло термічну обробку сировину схильне до швидкого псування, що може призвести до гострої харчової інтоксикації.

    Отже, в період вагітності важливо відмовитися від вживання японських страв, які включають в складі сиру рибу. Проте існує маса інших варіантів ласощі, є вільної варіацією на тему делікатесу з країни висхідного сонця. У їх числі запечені суші, які готують з термічно обробленої риби або повністю замінюють цей інгредієнт овочами.

    Щоб виключити шкоду для дитини та матері в період вагітності бажано їсти тільки суші, приготовлені в домашніх умовах з використанням повністю безпечних компонентів. Таке ласощі, незважаючи на відхід від класичної рецептури, дозволить насититися на тлі споживання малого числа калорій і задовольнити потребу організму в ряді важливих мікроелементів.

    Однак якщо у жінки є проблеми з ШКТ, перед включенням суші в раціон все ж слід порадитися з лікарем.

    Читайте також: буряк при вагітності