Можна їсти груші при вагітності на ранніх і пізніх термінах

441

Зміст:

  • Користь груш для жінок у період виношування дитини
  • Показання до вживання груш
  • Груші на ранніх термінах вагітності
  • Вживання на пізніх термінах
  • У раціоні майбутньої матері обов’язково повинні бути присутніми овочі і фрукти, супи, каші, кисломолочні продукти і білок тваринного походження. Але щоб не завдати шкоди організму, потрібно вживати продукти в помірних кількостях і в правильних поєднаннях. Важливо знати, як правильно вживати груші при вагітності.

    Можна їсти груші при вагітності

    Користь груш для жінок у період виношування дитини

    Приблизно 83% плода становить вода, а решта припадає на підтримуючу травлення клітковину, зміцнюючу імунітет аскорбінову кислоту, покращує діяльність мозку калій, нормалізує тонус матки магній, а також кальцій і фосфор.

    Крім іншого, в складі є фолієва кислота, вкрай необхідна в період вагітності для правильного формування нервової системи дитини. Відповідь на питання, чи можна їсти груші під час виношування дитини, однозначно позитивний. Якщо їсти їх помірно, то вони будуть приносити тільки користь.

    Відмовитися від вживання свіжих плодів груші слід у разі гастриту або загострення виразки шлунка.

    У складі груші є антиоксидант глутатіон, нормалізує метаболізм і сприяє стабілізації кров’яного тиску. Плоди малокалорійні, тому підійдуть тим, хто турбується про зайві кілограми.

    Груші допустимо вживати не тільки свіжими. Їх можна запекти з медом і використовувати при вагітності як народне зілля від кашлю. Склад успішно справляється навіть із запущеним кашлем, що дуже допомагає у період, коли лікуватися звичайними таблетками не рекомендується. У разі захворювань ШЛУНКОВО-кишкового тракту, якщо хочеться груші, можна вживати її в запеченому, вареному або приготованому на пару вигляді. Але є їх занадто багато не варто, оскільки вони можуть спровокувати підвищений газоутворення і як підсумок – підвищити тонус матки.

    Показання до вживання груш

    Жінкам у період виношування дитини рекомендується їсти груші в тому випадку, якщо відмічається зниження показника гемоглобіну. Також плоди будуть корисні при схильності до запорів, адже фрукти швидко і делікатно вирішують таку проблему. Краще всього включати в раціон домашні груші, або ж ті, які вирощувалися в місцевих садах. У таких плодах більше клітковини і товща шкіра.

    Груші на ранніх термінах вагітності

    Ці фрукти низькокалорійні і гіпоалергенні. Їх можна їсти в перші місяці вагітності, тому що завдяки своєму багатому складу вони допоможуть:

    • привести в норму роботу щитовидної залози;
    • підтримувати нормальний гормональний фон;
    • активізувати природний розвиток плоду.

    Категорично не рекомендується пити воду під час вживання груш і відразу після, оскільки це призведе до проблем травлення.

    Вживання на пізніх термінах

    У другому триместрі груші допоможуть поліпшити самопочуття вагітної, а також:

    • нормалізувати циркуляцію крові;
    • підвищити кількість заліза в організмі;
    • мінімізувати набряклість;
    • м’яко очистити кишечник.

    Бажано їсти груші між основними прийомами їжі. Так можна буде забезпечити організм від газоутворення і проблем з роботою системи травлення.

    При розумному споживанні груші можна включати в раціон як у другому, так і в третьому триместрах. Важливо пам’ятати про рекомендації, а саме: не запивати водою плоди і їсти в невеликих кількостях. Тоді від такого продукту організм отримає тільки користь. Якщо ж жінка давно не їла груші, починати рекомендується з невеликих порцій, з’їдаючи по маленькому шматочку і відстежуючи реакцію організму.

    Читайте в наступній статті: кровоточивість ясен при вагітності