Монолог мами: «Найкраще нашу сімю зміцнює відпустку без дітей!»

656

Я така щаслива! Скоро на цілих три дні ми з чоловіком полетимо відпочивати на море. Хтось посміхнеться і скаже: «Ну і відпустку… Такий короткий?» А я поясню: це відпустка, де ми будемо з чоловіком тільки вдвох. Без наших улюблених і неймовірно обожнюваних дітей.

Так, у нашій родині є традиція – раз в рік ми беремо коротку відпустку і біжимо від буднів. З мами і тата перетворюємося на веселу парочку, яка може зустріти світанок на пляжі, забратися високо в гори, протанцювати півночі в клубі. Як ви зрозуміли, програма у нас завжди різна.

Читайте також:І в горі, і в радості: поради зірок, які допоможуть зберегти шлюб

Зізнаюся, до народження дітей я завжди з засудженням ставилася до парочок, які відпочивали без дітей. «Святого в них нічого немає!» – думала тоді. «Мудрі люди», – говорю я тепер. Адже всі переваги відпочинку удвох з коханою людиною наявності.

Три причини, по яких я люблю відпустку без дітей

1. Пристрасть

Можна знову зануритися в медовий місяць без побоювання почути в ночі скребущиеся ноготочки у двері і голосок: «Мам, я пити хочу. Принеси, будь ласка. А потім я з вами посплю».

2. Час тільки для себе

Цей час можна витратити на кіно, екскурсії, відпочинок на пляжі, катання на мотоциклі. Як завгодно! І всі без оглядки на те, що дітям треба вчасно поїсти і лягти спати…

3. Розмови про те, що цікаво одне одному

У короткій відпустці не потрібно фільтрувати свої слова. Можна говорити про те, що хочеться. І без побоювання, що дитячі вушка почують те, що їм не потрібно.

Перезавантаження тільки на користь

Три дні без дітей проходять чудово – яскраво, насичено. Це такий відрив від дійсності. У перший день ми з чоловіком дозволяємо собі спати стільки, скільки хочеться. І це чудово – не думати про те, що потрібно годувати сніданком когось, крім себе. На другий день у нас зазвичай активний відпочинок. А третій день – це повернення додому.

До того часу ми вже неймовірно скучив по дітям і відпочили. Вантаж побутових турбот скинутий, і всі немов починається з чистого аркуша.

Спасибі батькам за допомогу!

Я чудово розумію, що без допомоги моїх батьків така перезавантаження не була б можливою. Припускаю, що у багатьох матусь теж є такий «запасний аеродром». Але ось чи користуєтеся ви такий допомогою?

Багатьом бабусям і дідусям кілька днів з онуками лише в радість. Тому користь короткої відпустки очевидна.

Отдых с детьми: 10 лучших стран для путешествийВідпочинок з дітьми: 10 найкращих країн для подорожей

У відпустку – з дітьми!

Один раз в рік ми відпочиваємо і разом з дітьми. Зазвичай це два тижні на морі або в горах, де все відбувається так, як у більшості мам і тат: сніданок, відпочинок або екскурсія, обід, сон, прогулянка, обід, міні-диско, сон. І ми насолоджуємося відпусткою з нашими малюками.

Ви – не тільки батьки!

Дівчата, не забувайте про те, що ви – не тільки мами. Адже ви молоді, красиві… Але є блиск в очах? Ой, думаю, що у багатьох він погас через материнських турбот.

Дозволяйте собі відпочивати. Згадайте себе до народження дитини і дозвольте (хоча б ненадовго) бути такою ж веселою і завзятою! Повірте, мікроклімату в родині це піде лише на користь! А значить, і дитині. Він буде бачити свою матусю відпочилою і позитивною.

А як ви ставитеся до ідеї короткої відпустки від дітей?

Всі фото: Depositphotos