Монолог мами: «Чоловік мріє про сина, але у нас тільки дівчатка і народжуються»

1444

Коли виходила заміж, на весіллі нам всі бажали першого сина. Я тоді жартувала: а якщо дівчинка буде? Ось так і вийшло…

Першою у нас народилася донька. Свекруха сказала, що це навіть добре, начебто перша нянька, потім лялька (як же дратувало мене тоді це вираз). Але сперечатися з нею не стала – бачила, що чоловік був засмучений.

Читайте також:Монолог мами: «Свекруха називає моє бажання іноді відпочити без дитини примхою»

«Вітаю, у вас онука»

Знаю, коли він повідомив батькам про народження внучки, зробив це кислим (як згадує мама), голосом: «Вітаю, у вас онука».

У підсумку через 1,5 року я знову вирушила в пологовий будинок. Повернулася з дочкою.

Щоб не інтригувати, скажу, що у нас зараз чотири доньки. І два рази на УЗД лікар запевняв: буде хлопчик. Шкодував, напевно… Бачив, як чоловік хотів це почути.

Який ще народний метод ми не пробували?

Доходило до смішного – чоловік, який не вірить ні в одну прикмету, студіював сайти з різними народними методами зачаття хлопчика. Змушував мене є продукти, які, як він вважав, повинні були допомогти народити сина. М’ясо… Багато м’яса. А мені салатиків хотілося і свіжих фруктів.

Забавно було, коли він вважав за методом, яка кров сильніше, дитина статі і народиться… За всіма розрахунками виходило, що буде хлопчик. Помилявся…

Раз дівчинка, два дівчинка…

Ви не подумайте, чоловік у мене нормальний і сучасний чоловік. Просто він виріс у родині, де його оточували всі дівчатка: дві рідні сестри та двоюрідні. А йому не вистачало рідних пацанів.

Дочок чоловік любить. Душі в них не чує. І іноді жартує, що якщо в майбутньому у нас буде багато онучок, він просто відкриє інститут благородних дівиць.

Ви зараз будете сміятися, але сестри чоловіка теж народили дівчаток. Я не знаю, чому так відбувається, але факт залишається фактом.

Як-то раз на річницю нашого весілля чоловік заговорив про те, що попросить дочок залишити їх дівочі прізвища після шлюбу. І мені стало шкода його – адже для людини має величезне значення, що прізвище, якою він пишається, загубиться в паперових надрах архівів. І я на емоціях пообіцяла, що п’ятим у нас буде обов’язково син. А коли схаменулася, подумала: навіщо це зробила?

Читайте також:Монолог мами: «Я люблю сина більше, ніж дочка»

Я про себе іноді жартую, що або вагітна, або годую грудьми. А адже так хочеться одягти щось нормальне, а не балахони. І білизну носити красиве, а не тягне.

Підемо за хлопчиком?

Чоловік почав цікавитися, коли ми підемо за хлопчиком? І я зрозуміла, що всі наші чудові доньки народилися фактично без перерви на відновлення мого організму. Я попросила його дати мені час. Розповіла, що поки не готова. Спочатку чоловік засмутився (якщо серйозно, дуже образився, якщо чесно), але потім зрозумів.

Я довгий час навіть не дивилася на матусь з дитячими візочками. Це мене Не обходило. А ось нещодавно побачила гарну зелену коляску в стилі мілітарі і так вона мені сподобалася. І, ви не повірите, м’яса захотілося. Я, хто вважає огірки та болгарський перець найсмачнішою їжею, почала готувати відбивні у великій кількості.

Чоловікові поки нічого не кажу, але, мені здається, що його мрія здійсниться. І у нас буде хлопчик.

У вагітність з доньками я хотіла тільки солодкого. Причому буквально з п’ятого тижня кожної вагітності мене вивертало від запахів їжі, де було м’ясо. Їла лише здобу. І доньки виросли ласунами. А тут все інакше…

І відчуття інші. Стала помічати, як багато маленьких хлопчиків гуляють на дитячих майданчиках. Які у них чудові костюмчики, туфельки…

Невже диво станеться і доктор скаже: «У вас хлопчик»? У п’ятий раз вже має вийти! Я собі цього бажаю. Побажайте і ви теж!

А ви загадували стать дитини перед зачаттям?

Всі фото: Depositphotos