Монолог папи: «Я був не прав багато в чому… І обовязково розповім про це братові, коли у нього народиться малюк»

1368

Мені 36 років. Працюю на хорошій посаді в IT-департаменті. Після роботи поспішаю додому, де мене чекають дружина і два сини. Старшому 6 років, молодшому нещодавно виповнилося півроку. Я щасливий тато. Тільки от зрозумів це не відразу.

Боявся стати «матусею»…

Коли народився наш первісток, я не знав, що потрібно допомагати дружині. Думав, що це все – годувати, купати, укладати спати, гуляти – її місія. А я заробляв гроші. І відносини в перший рік життя дитини у нас були так собі: дружина часто плакала, скаржилася, що їй важко. Згадую зараз це все і мені соромно. Чесно…

А потім, коли синові виповнився рік, ми поїхали в гості до батьків дружини. Мій тесть не читав мені нотації, не виховував… Немає! Він просто розповів, як вставав о 4 ранку, щоб погладити пелюшки в тій кількості, щоб дитині вистачило на день. Підгузків адже тоді не було. А в 6 ранку він їхав на роботу. Приїжджав в 4 години дня, обідав, брав коляску і йшов гуляти. А моя теща в цей час спала 1,5 години.

Читайте також:Сповідь мами: «Добре бути з сином цілий день, не особливо хочеться чоловікові час приділяти»

Слухав я ці слова, і мені знову ставало соромно. Адже я теж міг взяти коляску і йти на прогулянку, а не читати новини в Інтернеті… Мій світ перевернувся. Я попросив вибачення у дружини, сказав, що боявся виглядати «матусею» в очах колег. Вона пробачила.. Хоча, я чудово розумію, що їй було боляче…

Бути хорошим татом – це не тільки забезпечувати сім’ю

Ми планували другу дитину, але вийшло не відразу. А коли син народився, я був найщасливішим батьком Взяв на роботі двотижневу відпустку. На місяць, на жаль, не відпустили. Робив, що міг: ми разом купали сина, я допомагав дружині расцеживаться.

Щоб старший син не відчував себе обділеним увагою, ми з нею каталися на роликах, їздили в басейн.

І те, чого побоювався, що мене засміють, скажуть «ти ж мужик, а не матуся», виявилося порожнім. Так, ці думки луснули як міхур. Колеги на роботі, у яких були маленькі діти, навіть почали радитися, в якому інтернет-магазині я вибираю розвиваючі іграшки і підгузки. Ось такий у мене тепер авторитет (жарт)!

Читайте також:Порада дня: створюйте в будинку ефект присутності папи в той час, коли він на роботі

«Золоті» правила для всіх чоловіків, які стануть батьками

Скоро в нашій сім’ї буде поповнення. Дитину чекають мій брат з дружиною. І я радий, що можу поділитися корисним досвідом. Тому братові обов’язково розповім ті речі, які відкрив для себе лише тільки до народження другої дитини.

  • Візьми відпустку, коли народиться дитина. Перший місяць, як і ранні етапи життя малюка призначені не тільки для мам. Так, я знаю, чоловіки заробляють гроші. Повір, від невеликого відпустки фінансове становище сім’ї не зміниться. А ось те, що ти придбаєш, доглядаючи за дитиною в перші тижні після його народження, не можна порівняти з матеріальними цінностями.
  • Завжди питай, потрібно принести дружині воду або теплий чай, коли вона прокидається серед ночі, щоб погодувати дитину.
  • Перед укладанням дитини завжди питай, чи потрібна твоя допомога. Коли дружина погодує (якщо дитина ще не заснув до того часу), бери його собі і укачивай.

  • Ніколи не бурчи, що дружина дуже довго годує дитину грудьми. Це взагалі не той світ, куди чоловіки повинні втручатися зі своїми порадами.
  • Не кажи, що тобі нудно з немовлям. Ну так, він поки він просто лежить в ліжечку або колясці. Цим ти дуже ображаєш дружину, яка з дитиною в режимі 24/7.

P. S.: Після народження другої дитини моя дружина ні разу не плакала від втоми. Але мені до цих пір боляче і соромно за її сльози після появи першого сина. Прости мене! Я був не прав…

P. P. S: Мені здається, нам потрібна ще одна дитина!

Всі фото: Depositphotos