Моя дитина занадто худий!

1554

Коли в сім’ї у всіх хороший апетит, а дитина їсть, на думку батьків, трохи, тут же виникає побоювання, що він занадто худий. І все розвивається приблизно за таким сценарієм: «Вже ребра видно, а ти нічого не їж. З’їж котлетку (суп, кашу)!»

Читайте також:2 в 1: лайфхак, який допоможе нагодувати малоїжку і навчити новому

Вважає свою дитину худим і молода матуся Юленька.

Я розумію, що дитина має бути активним, щасливим, веселим, здоровим і не важливо, скільки він важить, — ділиться з подругами мати. — Але все одно, кожен раз я дивлюся на нього і мені погано, що мій малюк так сильно схуд… Хоч цього і були причини. Худнути він почав, коли я відлучила його від ГВ. У рік і три місяці він важив 14 кг при зрості близько 90 див. Захворіли на грип, природно, дитина майже не їв, потім моляри, ікла — знову не їв. Потім ангіною тато нас заразив — знову дитина без апетиту. Як підсумок, він важить 11 кг лише при зростанні 90 см з гаком.. Мені сумно від цього.

Автор поста звернулася за порадою до подруг:

Може, частіше між прийомами їжі давати якісь перекуси? Або почекати?

Юлія заспокоїла тривожну матусю:

Все у вас добре. І схудне ще 10 разів і потовщає. У мене теж як захворіє, так втрачає вагу. Одужує-набирає.

Просто дитина росте, витягується. Це нормально, не забивай собі голову! (Cherry)

Нормальний хлопчик. Моїй доньці 3.9 вага 12.500 зростання 96. Свекруха весь час голосить над нею, яка вона худа. А я вважаю, що здорова дитина не повинен бути жирним. Моя донька дуже рухлива, їсть нормально, я противник змушувати насильно, я проти шкідливого і жирного фаст-фуду і взагалі жирних домашніх страв (МорознаяРоза)

Читайте також:Поганий апетит у дітей першого року життя: що не так і як це виправити?

Молоді матусі обговорили і тему того, що часто саме бабусь засмучує «худоба» дітей:

Бабусі завжди знайдуть привід ніж поскаржитися — не так годуєш, не так одягаєш))) ніколи не скажуть, що робиш чогось багато для дитини) завжди недодаешь (Юленька)

Свекруха все ниє, що погано їсть, що не годую його (Алінка)

Я теж не змушую. Хочеш-їж, не хочеш-потім співаєш. І тим більше дівчинка. У чоловіка племінниця в 9 років, як коровушка, тому що з дитинства на всяких чіпсах, газованій воді і іншої нісенітниці. У гості, коли приходить, їсть дитина в 2 рази більше, ніж дорослі. Це дуже погано насправді. Жир — гормональні збої потім будуть (Юленька)

А навіщо вам товстий дитина? Нормальний у вас хлопчик. Найголовніше, що апетит є, їсть і активний (Надія)

Коментує тему про дитячому вазі і відомий доктор Комаровський. На думку педіатра, батькам, порівнюючи дитину з середньостатистичною нормою, потрібно розуміти, що…

…мова йде про сотні тисяч дітей і ці норми переглядаються. І ті показники ваги, які багато років вважалися нормальними, потім вважаються завищеними.

Також доктор Комаровський зазначив:

Діапазон норми дуже великий. 20% абсолютно нормальних дітей у ці норми не укладаються. А якщо дитина не вкладаються в норми, треба показати його лікаря, який не зацікавлений шукати у вас хвороби.

Відомий педіатр пояснив тривожним батькам:

Нормальна здорова дитина повинен бути худою. Але він повинен випрошувати їжу. Ви пропонуєте йому їжу тоді , коли він їсть, не хоче. А ви впевнені, що якщо він зараз не поїсть, він ще схудне. Тому нехай він 2 рази в день поїсть з апетитом, ніж три рази через бажання.

А хто у вашій родині вважає, що дитина у вас худий?

Всі фото: Depositphotos