Мій чоловік – мамин синочок. Це «лікується»?

1077

Виходячи заміж, кожна дівчина сподівається на те, що її обранець буде сильним, надійним, відповідальним і самостійним чоловіком. Але іноді разом зі штампом у паспорті вона отримує на додачу до чоловіка і його маму.

Читайте також:Правді в очі: як хороша мама перетворюється на шкідливу свекруха

Одна з користувачок Мережі поділилася історією про залежність свого чоловіка від його матері. Дівчина не приховує, що прагне допомогти чоловікові, однак він не готовий мінятися.

Моральна, а звідти матеріальна😬 Може хто стикався, хто виходив з того, що робити з цим? Йому? Мені? Час вже не повернути, все що було в житті було, а от як жити далі без вантажів? — розповідає автор цієї історії. — Поговорили сьогодні… боїться її розчаровувати, шкодує, «не зроблю так, зроблю їй боляче», «відмовлюсь від допомоги, зроблю їй боляче». Ну, власне, вона сама так і говорить, не сам придумав жаліти її.

Точніше, у них ніби взаємна жалість, тобто сама вона не просить і не приймає допомогу, а його постійно шкодує, лізе з допомогою, а якщо відмовиться-обижаеися. Життя у нього і немає, виходить.

Наостанок скажу, що він зовсім не мамин синок, дорослий (в тому числі головою) чоловік, Н в голові є такий вантаж, який заважає жити для себе.

Маменькин сынок

Як допомогти в цій ситуації? Подруги автора цієї історії припустили, що необхідна консультація у психолога. Автор пояснила:

Сам ходив поки один раз, одного разу мало, щоб все вирішити, але далі поки тиша.

Читайте також:Як переконати свекруха, що її допомога після пологів мені не потрібна?

Матуся Едвіна запропонувала автору звернути увагу на самооцінку її чоловіка, яку треба піднімати:

Він не маленький хлопчик, пора розрізняти, що таке БАЖАННЯ ДОПОМОГТИ від банальних маніпуляцій.

Свекруха так маніпулює сином, припустила і користувач Мережі Саша:

Нехай сядуть, пошкодують один одного і почнуть жити своїми життями. А вас йому не шкода? Я в такі моменти припиняла чоловіка, як тільки його мама починала маніпулювати. Ми живемо в різних містах. Я зрозуміла — потрібно зробити так, щоб почав жаліти мене і таким чином він переключався, і все ставало на свої місця.

Читайте також:Порада від Анетты Орлової: як подружитися зі свекрухою

Батьки егоїстичні. Приймати сина яким є вони не в змозі і завжди вважають, що йому потрібна їх допомога.. Відриватися від такого вантажу боляче двом сторонам. Але батьки завжди будуть вважати себе правими (Ізі)

А що ви порадите автору?

Всі фото: Depositphotos