На якій руці носять обручку

2081

Зміст:

  • Слов’янські традиції
  • Значення обручок у католиків
  • Обручки у мусульман
  • Як носять кільця у вірмен
  • Єврейські традиції
  • Що таке кільце непорочності
  • Різні прикмети, що стосуються носіння обручок
  • Як правильно вибрати обручки
  • Обручку розглядалася як знак вірності у всі часи і у багатьох народів. Відмінність лише в тому, на якій руці носять обручку в тій чи іншій традиції.Здавна коханий підносив кільце своїй жінці в знак відданості і як демонстрацію свого добробуту

    Вперше такі кільця були виявлені під час археологічних розкопок на території Стародавнього Єгипту.

    У різних країнах молодята носили кільця на різних пальцях. Це залежало від певних обрядів, забобонів, традицій і віросповідання. Обручку закоханий молодий чоловік підносив коханій жінці як символ відданості і любові до неї.

    Слов’янські традиції

    На якій руці носять обручку в Росії – на це питання можна відповісти, побачивши хоч раз, як православні хрестяться. В регіонах, які сповідують християнство, хрестяться правою рукою і, відповідно, обручку носять на правій руці. Права сторона уособлює правильні дії. Вдовам належить носити кільце на іншій руці.

    За традицією у православних, майбутній чоловік відразу після того, як зробив пропозицію дівчині, одягає їй обручку. Дівчина зобов’язана була носити його постійно і не можна було паралельно приміряти будь-які інші прикраси.

    Обручки, як правило, купують задовго до церемонії і намагаються підібрати їх схожими на помолвочное. Кільця зберігає у себе свідок. Втрата обручок є поганим знаком – шлюб може засмутитися.

    При вінчанні молоді зобов’язані зняти всі попередні кільця і залишити тільки вінчальні.

    Закохані, які не тільки офіційно зареєстрували свій шлюб у Рагсі, але і вирішили обвінчатися, одягають на праву руку вінчальні кільця.

    На правій руці кільця носять народи Індії, Чилі, Іспанії, Ізраїлю, Колумбії, Греції.

    Значення обручок у католиків

    За католицькими канонами вважається, що відень лівої руки веде прямо до серця, тому надягають обручки на безіменний палець лівої руки. В Америці або Європі вже вкоренилося назва цього пальця як «кільцевої палець».

    Німці та голландці надягають кільця на ліву руку до вступу в шлюб, а після церемонії – на праву, демонструючи зміну свого соціального статусу. Здавна кільце на правій руці носять у іспанців, греків, жителів Чилі.

    Як східні християни, так і католики після смерті одного з подружжя переносять кільце на іншу руку. Однак тільки вдові вирішувати, носити або зняти символ вічної вірності після смерті чоловіка.

    Обручки у мусульман

    Якщо говорити про релігійних законах загалом, то чоловіки не повинні носити золоті прикраси зовсім. Обряд з кільцями при одруженні не вважається мусульманською традицією і відповідно розглядається як наслідування «невірним». Мусульманки можуть надягати золоті кільця на будь-яку руку. Чоловікам дозволено носити тільки срібні або мідні прикраси.

    Татари та інші мусульмани Росії йдуть світським законам і носять обручки на правій руці.

    Як носять кільця у вірмен

    Основна частина населення сповідує християнство, але у нього є різні напрямки. Вірмено-григоріанська церква трохи відрізняється за обрядів і догмам, і вона вважається спорідненою Коптської єгипетської церкви. Вірмени вдягають обручки на ліву руку, причиною тому так само служить проведення церковного обряду – осенение хресним знаменням зліва направо.

    Єврейські традиції

    У євреїв шлюбні традиції трохи відрізняються від всіх інших.

    Наречений підносить своєї судженої кільце і одягає його на праву руку на вказівний або середній палець. Тим самим наречений освячує наречену, «відділяє її від усіх і тепер вона буде належати тільки йому.

    Це освячення повинно проводитися за допомогою якого-небудь предмета, в даному випадку це кільце. Євреї вважають, що кільце має розташовуватися на самому видному місці, тобто на вказівному пальці і нагадувати жінкам про обов’язки.

    Що таке кільце непорочності

    Кільце непорочності або цнотливості використовували в деяких громадах США (мормонів) одягали дітей 12-13 років, і вони клялися зберігати цноту до вступу в шлюб. Про кільці заговорили у 90-х роках минулого століття, головним завданням державних органів було підвищити моральний рівень молоді та знизити відсоток захворювань, що передаються статевим шляхом.

    Зазвичай кільце виконано зі срібла і на внутрішній стороні є напис слів клятви. Таке обручку носять на безіменному пальці лівої руки і знімають тільки після вступу в шлюб. Дуже часто кільце передається від предків у спадок.

    на какой руке носят обручальное кольцоКільце непорочності зазвичай виконано зі срібла

    Кільце непорочності надягають під час церемонії «Балу непорочності» коли 12-річному підлітку вручають кільце, і дитина дає клятву при всіх численних родичів зберігати себе до шлюбу.

    Багато зірок Голлівуду носили кільця непорочності: Мерайя Кері, Брук Шилдс, Хіларі Дафф, Брітні Спірс та інші.

    Різні прикмети, що стосуються носіння обручок

    Здавна з обручками пов’язують численні забобони і традиції:

    • якщо батьки розійшлися, їм не рекомендується віддавати свої кільця молодятам для заручин – не передавати свою негативну карму;
    • не можна віддавати свої прикраси поміряти друзям або родичам;
    • обидва кільця повинен купувати наречений (навіть якщо вибирали обидва подружжя);
    • за повір’ям, незаміжня дівчина, випадково доторкнувшись до кільця нареченої, повинна чекати швидкого заміжжя;
    • небажано заздалегідь до весілля використовувати обручки – це веде до неприємностей або розпаду шлюбу.

    У воєнний час обручки нагадували воїнам про родинне вогнище, якого так не вистачало в солдатських окопах.

    Як правильно вибрати обручки

    В наші дні ювелірні магазини переповнені різними варіантами обручок. Молодята можуть вибрати кільця на будь-який смак, колір і ціну. Потрібно враховувати деякі прості правила. Кільце повинне бути зручним і не завдавати дискомфорту в повсякденному житті. В наші дні молодята намагаються вибрати однакові по дизайну кільця або ж з гравіюванням імен один одного.

    Вибирати або здійснювати покупку кілець бажано в денний час (ні вранці, ні ввечері), так як іноді пальці в ранковий або вечірній час можуть набрякати. Руки не повинні бути дуже гарячими чи холодними, від цього буде залежати посадка кільця. Також потрібно враховувати, чи є алергія у майбутніх подружжя на той чи інший метал.

    Після того як вибір зроблено, необхідно надіти кільце на палець і посувати пензлем 5 хвилин, переконавшись, що кільце не доставляє дискомфорту.

    на какой руке носят обручальное кольцоЖінкам бажано заздалегідь планувати вибір обручки, щоб воно поєднувалося з помолвочным.

    Розглядаючи моделі обручок, необхідно враховувати всі деталі: форми кисті, довжину і товщину пальців. Для довгих і тонких пальців підійдуть будь-які широкі кільця, а власникам широких і коротких пальців підійдуть тільки тонкі кільця.

    Вибір матеріалу для кілець також обширний: класичні моделі виконані з червоного золота. Любителям срібних прикрас підійдуть кільця з білого золота. Срібло і біле золото дуже схожі за кольором.

    Обручки з дорогою, але міцної платини продемонструють спроможність їх власників. Любителі авангарду можуть вибрати моделі зі змішаним дизайном з жовтого, рожевого і білого золота.

    Також цікаво почитати: моральна зрада