Незвичайне застосування розчину йоду для нігтів

2142

Зміст:

  • Чим корисний йод
  • Правила застосування розчину йоду
  • Йод для зростання нігтів
  • Допомагає йод від грибка нігтів
  • Йод – популярний недорогий антисептичний засіб, який можна знайти в аптечці кожної людини. Але крім свого прямого призначення, тобто обробки ран і подряпин, можна використовувати йод для нігтів з метою їх зміцнення, для стимуляції їх росту, профілактики та лікування грибка. Поговоримо про дещо незвичних для нас способи застосування йоду.

    Чим корисний йод

    Йод – це спиртовий розчин, який володіє великою кількістю цілющих властивостей. Саме завдяки цим якостям йод використовується як «швидка допомога» для ламких і слабких нігтів на руках і ногах. Знайшов він своє застосування і як засіб проти такого захворювання, як грибок нігтів.

    Розчин йоду володіє дратівливою дією, тому необхідно дотримуватись обережності

    Йод може застосовуватися як для лікування нігтьових пластин, які схильні до розшарування, ламкості і грибкових уражень, так і для здорових нігтів з метою профілактики. Дуже часте використання лаків для нігтів, гелів, постійне нарощування рано чи пізно призводять до того, що нігті стають слабкими і потребують додаткового живлення. В такому випадку йод – найкращий помічник, тому що він має:

    • відновлює властивістю – для ослаблених нігтів, схильних до розшарування;
    • лікувальним властивістю – при грибковому ураженні нігтя;
    • зміцнюючий ефект – для часто ламаються нігтів;
    • профілактичним властивістю – для здорової нігтьової пластини з метою уникнути грибкових захворювань.

    Головне правило, без виконання якого лікування йодом може принести шкоду, а не користь, – це частота процедур. Не слід проводити їх частіше, ніж 2-3 рази в тиждень.

    Правила застосування розчину йоду

    Перш ніж приступити до самої процедури, необхідно ознайомитися з деякими правилами використання йоду і переконатися у відсутності у вас протипоказань до його застосування.

    По-перше, перед першим використанням переконайтеся, що у вас немає індивідуальної нестерпності йоду. Для цього нанесіть кілька крапель речовини на внутрішню частину передпліччя. Якщо протягом наступних 24 годин на цьому місці не виникне ніяких алергічних реакцій, неприємних відчуттів, свербежу або печіння, то можете сміливо приступати до застосування препарату. Якщо у вас індивідуальна непереносимість, то не ризикуйте використовувати препарат далі. Його можна замінити, наприклад, на фукорцин.

    По-друге, у разі використання нерозбавленого розчину йоду уникайте потрапляння на шкіру навколо нігтя і кутикулу. Цим ви можете спровокувати опіки і сильне лущення.

    По-третє, будьте обережні, відкриваючи пляшку з розчином. При необережному поводженні є ризик потрапляння йоду в очі. Якщо це сталося, то терміново промити очі проточною водою і зверніться до найближчого травмпункту.

    Йод для зростання нігтів

    Для зміцнення, зростання і краси нігтів йод можна використовувати як у чистому вигляді, так і у вигляді ванночок, додаючи до нього інші корисні компоненти.

    Рецепт №1

    При застосуванні йоду у чистому вигляді виберіть для процедури вечірній час. Так як йод має фарбувальними властивостями, будьте готові до того, що нігті можуть пожовтіти. Попередньо вимийте руки або ноги і рясно змастіть їх кремом. Так ви захистите шкіру навколо нігтів від фарбування та опіків.

    Наносити йод на нігтьову пластину можна, використовуючи ватяну паличку або пензлик. Не слід робити занадто товстий шар, одного цілком достатньо. Після дайте розчину висохнути і можна лягати спати, не побоюючись, що ви забрудните одяг або постільну білизну. На ранок змийте залишки розчину з нігтів за допомогою мила і зволожити шкіру кремом. Якщо нігті сильно пожовкли, можна використовувати лимонний сік для їх очищення.

    Розчин йоду містить 95% спирт, тому при частому застосуванні він просто висушить нігті і шкіру поряд з ними.

    Не проводьте процедуру частіше, ніж раз в 2 дні. Постарайтеся не мазати йод на ніжну шкіру поряд з нігтем. Досить обробити сам ніготь.

    Рецепт №2

    Приготуйте ванночку з йоду і води. На 250 мл простий теплої води достатньо 5 крапель йоду. Так як ви опускаєте в ємність з складом руки або ноги, то шкіра теж піддається впливу йоду. Тому не потрібно збільшувати концентрацію йоду, ви ризикуєте пересушити шкіру. Витримайте 20-30 хвилин, після чого змажте шкіру кремом.

    Рецепт №3

    Для більш комплексного впливу на нігті можна у воду з йодом додати кілька столових ложок морської солі, яку застосовують для ванн. Сіль також володіє зміцнюючою дією. Витримайте 20-30 хвилин, після змастіть шкіру зволожуючим кремом.

    Рецепт №4

    Для даного рецепту вам знадобиться придбати в аптеці рідкі вітаміни А і Е, а також будь-лікувальне масло, можна навіть оливкова. Змішайте ложку масла з кількома краплями йоду і 5-10 краплями вітамінів. Отриманий склад нанесіть на нігті за допомогою пензлика і залиште на ніч. Маска досить жирна і може забруднити одяг, тому можна надіти спеціальні бавовняні рукавички.

    Рецепт №5

    Змішайте ложку оливкової олії з лимонним соком і додайте 2-3 краплі йоду. Нанесіть на нігтьові пластини і витримайте протягом години. Якщо є можливість, залишіть на ніч, так дія будь маски подовжується і від її застосування результат стає очевидним лише через кілька застосувань.

    Допомагає йод від грибка нігтів

    Для лікування грибка зазвичай використовуються спеціальні препарати з антимикотическим засобом, які можна придбати в аптеці. В якості альтернативного засобу, яке, судячи з численних відгуків, вилікувало багатьох від грибка, можна використовувати спиртовий розчин йоду. Але в будь-якому разі, якщо ви зіткнулися з цим захворюванням – проконсультуйтеся з лікарем, так як без лікування ви можете заразити своїх членів сім’ї.

    лечениеЙод в комплексі з антімікотіческімі препаратами допомагає в лікуванні грибка нігтів

    Рецепт №1

    Можна зробити примочки з йодом. Для цього змочіть марлеві тампони кількома краплями йоду і прикладіть на нігтьову пластину. Залиште на 10-15 хвилин, після чого промийте нігті і шкіру і змастіть кремом.

    Рецепт №2

    Для лікування грибка рекомендується змішати 5 крапель йоду і 1 чайну ложку харчового оцту. Отриманий склад змішати з 0,5 літра теплої води. Опустіть в ємність руки або ноги на 15-20 хвилин.

    Рецепт №3

    Змішайте 1 чайну ложку яблучного оцту, 5 крапель йоду і половину чайної ложки соку часнику. Так як часник володіє яскраво вираженим запахом, то робити такі маски краще на ніч. Отриману суміш нанесіть на нігтьові пластини і витримайте протягом 30-60 хвилин. Після вимийте руки з милом і змастіть кремом. Вранці можна додатково обробити нігті лимонним соком, щоб позбавитися від запаху та фарбування.

    Після застосування йоду в якості додаткового способу лікування використовуйте аптечний антимикотический препарат. Йод може виступати в якості профілактики грибкового ураження. Тому якщо ви відвідуєте громадські місця, наприклад, басейн або сауну, можна робити йодні ванночки після кожного відвідування.

    Підводячи підсумки, хочеться відзначити, що йод – це багатофункціональний засіб, що допомагає при:

    • нігтів, що шаруються нігті;
    • підвищеної ламкості нігтів;
    • пошкодження нігтів;
    • грибковому ураженні пластини.

    А також може використовуватися для зміцнення нігтів, які, на перший погляд, не потребують лікування. Однак якщо ви робите шелак або звичайний манікюр, то потрібно давати перепочинок нігтям, додатково їх підживлюючи, наприклад, йодом.

    Дивіться далі: сольові ванночки для нігтів