Неймовірно просто: стиліст Єлизавети II розкрила секрет дивного відтінку крестильного сукні принца Джорджа

649

У британській королівській родині вірні традиціям. Одна з них – під час таїнства хрещення немовлята повинні бути одягнені в сукні, яке переходить з покоління в покоління. Його оригінал був виготовлений в 1841 році шотландкой Жанет Сазерленд на замовлення королеви Вікторії для її первістка, принцеси Вікторії. Дизайн був натхненний весільним платтям королеви, а сам наряд зшитий з мережив Spitalfields і Honiton.

© Instagram @britishxfamily
© Instagram @britishxfamily

Протягом наступних 163 років всі королівські діти носили одне і те ж плаття для хрещення, включаючи саму королеву, принца Чарльза, принців Вільяма і Гаррі.

View this post on Instagram

A post shared by Royal Windsor Family (@windsor.royal.family) on Jul 7, 2019 at 10:08am PDT

Читайте також:Королівські хрестини: принц Гаррі став батьком

Після кожної церемонії його вручну прали джерельною водою, сушили і акуратно зберігали в темній кімнаті. Всього в оригінальній вікторіанської одязі було охрещено 62 дитини! Останній з них стала леді Луїза Маунтбеттен-Віндзор, дочка графів Уэссекских, яку охрестив у 2004-му році.

© telegraph.co.uk

Після обряду головний королівський стиліст Анжела Келлі сказала, що вбрання «надто крихке» і не підійде для подальшого використання. Вона замовила копію знаменитого сукні, яку вперше одягнув Джеймс Віндзор, віконт Северн, син молодшого сина королеви Єлизавети II принца Едварда − у 2008-м.

© Instagram @sophie.countessofwessex

Читайте також:6-й пішов: хрестильне плаття принца Луї

У наступні роки цю репліку носили Саванна Філіпс і її сестра Айла, принц Джордж і принцеса Шарлотта. Маленький Луї став шостою дитиною, який надів нову версію знаменитого наряду, а його кузен Арчі – сьомим.

© Instagram @history_royals, @princeharry_meghandaily, @royal_kiddos
© Instagram @sussexroyal

Читайте також:Саме камерне свято: опубліковані офіційні портрети з хрестин сина принца Гаррі і Меган Маркл

Стиліст королеви Анжела Келлі розповіла у своїй книзі «Інша сторона монети: королева, комод та шафа», як створювалася репліка знаменитого крестильного сукні:

Щоб мереживо виглядало як справжнє, ми фарбували його в йоркширському чаї. Поміщали кожен шматочок мережива в маленьку миску, наповнену прохолодною водою і чайним пакетиком, і залишали приблизно на п’ять хвилин, регулярно перевіряючи, поки колір не стане ідеальним, – згадує Анжела Келлі. – На кожній стадії процесу я показувала королеві нашу роботу: спочатку ліф, потім рукави, прикріплені до нього, потім спідницю з нижніми шарами і, нарешті, закінчена сукню. Її Величність цікавилася процесом. Від початку до кінця нам знадобилося дев’ять місяців.

Цікаво, хто одягне хрестильне плаття наступним? Шанувальники британської королівської сім’ї сподіваються, що незабаром про майбутнє материнство повідомить принцеса Євгенія, яка вийшла заміж в минулому році. Або, може бути, це буде дитина принцеси Беатріс, яка лише в 2020 році піде зі своїм обранцем під вінець?

© Instagram @princesseugenie

А вам подобається традиція передувать хрестильне сукню з покоління в покоління?

Фото на анонс: Instagram @willandcate, Smooth Radio