Як прибрати брилі на обличчі: боремося з бульдожьими щоками

1691

Зміст:

  • Що таке брилі?
  • Причини виникнення брылей
  • Методи боротьби з брилами в косметологічних салонах
  • Операція для відновлення овалу обличчя
  • Корекція брылей в домашніх умовах
  • Після 30 років шкіра з кожним роком дедалі помітніше втрачає еластичність і доводиться замислюватися про те, як усунути мімічні зморшки або як прибрати брилі на обличчі. Впоратися з цими ознаками старіння шкіри можна як в косметологічному кабінеті, так і самостійно.

    Що таке брилі?

    Брили, брилі або бульдожі щічки – це специфічне обвисання шкіри в області щік, один з явних ознак старіння обличчя. Шкіра втрачає вологу, в результаті чого знижується її тургор. Щоки починають провисати в області нижньої щелепи, обтяжуючи овал обличчя, роблячи його схожим на бульдожу морду.

    У боротьбі з брылями важливо підтягнути обличчя і відновити природний каркас.

    Поява брылей – це природний процес. На його швидкість впливають зайву вагу, генетична схильність, здійснюється догляд за шкірою і спосіб життя. Бульдожье особа старить свою володарку на кілька років, робить її вигляд виснаженим і втомленим.

    Приховати брилі косметичними засобами неможливо. Необхідно працювати над овалом обличчя, покращує тонус м’язів і добре зволожує глибокі шари шкіри. На допомогу жінкам приходять курси масажів, ін’єкції спеціальних складів і інші косметичні процедури.

    Причини виникнення брылей

    Знаючи фактори, які провокують обвисання шкіри, можна успішно виправити цей дефект. До опущення складок шкіри на щоках призводять:

    • ослаблення м’язів обличчя внаслідок втрати м’язового тонусу;
    • зниження вироблення еластину, колагену і гіалуронової кислоти;
    • гормональні зміни;
    • постійні стреси;
    • шкідливі звички;
    • стрімка втрата ваги;
    • часте вплив на шкіру погодних явищ — вітру, дощу, снігу, сонячних променів;
    • незбалансований раціон;
    • зайва вага;
    • фізіологічно пухкі щоки при нормальній вазі;
    • ендокринні патології;
    • недостатньо розвинений підборіддя.

    Цікаво, що у чоловіків теж утворюються брилі. Але так як їх шкірні покриви не зустрічаються з наслідками гормональних змін, дерма довше залишається еластичною. Бульдожі щічки у чоловіків виникають на 12-15 років пізніше.

    Методи боротьби з брилами в косметологічних салонах

    как убрать брыли на лицеСалонні методи дозволяють швидко і надовго позбутися від бульдожьих щік

    Сучасна косметологія пропонує безліч способів боротьби з брылями. Естетична медицина зробила крок далеко вперед і пропонує жінкам наступні процедури:

    • Термоліфтінга. Суть процедури: вплив теплом. Під дією теплових променів клітини шкіри обновляються. Такий метод дозволяє підвищити циркуляцію крові, посилити вироблення колагену і еластину, поліпшити метаболізм в шкірі. Термоліфтінга дозволяє підтягнути обличчя за декілька сеансів;
    • Ін’єкційний ліполіз. Суть процедури: введення спеціальних косметологічних препаратів, що зменшують обсяг і відкладення жирової тканини. Забезпечує позитивний результат, не травмує тканини;
    • Векторний фейсліфтінг. Суть процедури: введення в місця обвисання спеціальних препаратів на основі гіалуронової кислоти. У шарах дерми кислота утворює біоніті, які створюють невидимий каркас. Вони стимулюють формування правильного овалу обличчя.

    Всі ці процедури дуже ефективні. Вони дозволяють на тривалий час забути про проблеми з каркасом особи, про отвисании тканин і про зморшки. Такі салонні методи популярні і безпечні. Ускладнення та побічні ефекти виникають у поодиноких випадках.

    Але салонні процедури мають кілька мінусів. По-перше, вони дорогі. А для досягнення максимального ефекту знадобиться курсове застосування термоліфтінга або ін’єкцій. По-друге, не кожен майстер може грамотно виконувати ці процедури. Тому, щоб не нарватися на неякісну послугу, необхідно попередньо перевірити кваліфікацію майстра і відгуки про салоні.

    Операція для відновлення овалу обличчя

    Не так давно для видалення бульдожьих щік застосовувалася ментопластика. Операцію проводили під наркозом. В ході оперативного втручання пацієнтам видаляли частину підборіддя і вставляли імплант, що дозволяє добитися максимально правильної форми обличчя.

    Зараз ментопластика застосовується у крайніх випадках, при наявності деформації підборіддя. Її не рекомендують проводити раніше 40 років. Часто пластичну операцію поєднують з ін’єкційними втручаннями для досягнення кращого естетичного результату.

    Корекція брылей в домашніх умовах

    как убрать брыли на лицеМаски з натуральних інгредієнтів дозволяють в домашніх умовах підтягнути овал обличчя

    Відсутність грошей на салонні процедури – це не вирок. За допомогою масок і вправ можна самостійно боротися з обвисанием щік. Є кілька ефективних способів корекції вади.

    Одним з таких методів вважають ліфтинг-масаж. Його можна проводити кожен день самостійно. Такий масаж стимулює кровообіг, покращує вироблення колагену, підвищує м’язовий тонус і сприяє зміцненню каркаса особи.

    Ефективний спосіб боротьби з обвислою шкірою – баночний масаж.

    Він здійснюється тільки сертифікованим масажистом. Без необхідного досвіду процедура, здійснювана банками, стане справжньою мукою і спровокує різні ускладнення.

    Другий спосіб – маски з активними компонентами. Наприклад, маски з яєчним білком, маслом авокадо, сиром живлять шкіру, покращують колір обличчя і підтягують контур. А маска з желатином – це бюджетна заміна салонним ліфтинг-масок.

    Домашні вправи для зміцнення контуру особи також дозволяють боротися з брылями. Проводячи такий комплекс вправ кожне ранок або вечір, можна помітити поліпшення кольору обличчя, зникнення мімічних зморшок і легку підтяжку контуру. Подивитися вправи можна в інтернеті або завантажити на гаджет спеціальну програму.

    При появі брылей краще довірити своє обличчя фахівцям. Необхідно отримати консультацію косметолога, щоб оцінити масштаб проблеми. Потім можна починати корекцію в домашніх умовах.

    Дивіться далі: як стати жіночною