Не просто декор: як вибрати годинник для дитячої кімнати, які не розчарують

1299

Годинник — не лише механізм, який показує час, але і важливий елемент будь-якого дизайну. Особливо ретельно варто підходити до вибору годин у дитячу кімнату. Настінні, настільні, розумні… На чому ж зупинитися?

У цій статті ми розповімо про головні критерії, на які варто спиратися при виборі годинника в кімнату малюка. А також покажемо невелику підбірку милих моделей дитячих годин, які підкорили наше серце. Надихайтеся і вирушайте в магазин!

Настінні годинники

Якщо дитина зовсім маленька, краще всього придбати в дитячу настінні годинники. У цьому випадку вони прослужать прикрасою кімнати малюка і будуть довго працювати. Адже малюк не зможе дотягнутися до них, навчившись ходити, і не поранитися деталями.

Читайте також:10 покупок з Aliexpress, які зроблять будинок безпечним для маленької дитини

Які годинники вибрати, залежить тільки від ваших переваг і, дизайну дитячої. І, звичайно, можна враховувати стать малюка. Однак є і нейтральні варіанти — ніби сонечка, хмаринок, героїв мультфільмів для самих маленьких…

Для хлопчиків

© Instagram @polka_domik_rnd161, @colibrispb, @nochnik4baby

Для дівчаток

© Instagram @derevo_and_decor, @karnilova_anna, @detstvo.tut, @lian.time

Нейтральні варіанти

© Instagram @elvira_shilenko, @mari_na_prazdnik, @myhappy_bunny

Настільні годинники

Настільні годинники — хороший вибір для того віку, коли малюкові вже можна пояснити, що ця красива річ — не іграшка, а чарівний механізм. По ньому можна вчити сина або дочку розуміти, яке зараз час доби і котра година. Можна показувати, де буде стрілка, коли тато повернеться з роботи. Або коли годинник покаже час, коли можна буде вирушати на прогулянку.

© Instagram @biara_baby_dekor, @decoraholicru, @dobryi_svet_official

Годинник-світильник

Відмінний варіант для малюків, які бояться темряви. З ним можна не тільки дізнатися, котра година. Їх м’яке світло допоможе не боятися «того, хто ховається під ліжком» і солодко засинати. А також вставати в туалет в темний час доби і знаходити шлях до горщика або в туалет без падінь.

© Instagram @studio_handmade, @timka_baby07

Розумні годинник

Для школярів можна придбати годинник з інтелектом. У деяких моделей закриваються очі, коли настає час спати. Інші змінюють колір залежно від часу доби. Є й ті, що забезпечені двома варіантами показу часу — з допомогою стрілок і цифрового табло.

© Instagram @zazu_russia, @dreams4baby.ru

Як зробити прості годинник в дитячу

Якщо ви хочете зробити годинник по індивідуальному дизайну, немає нічого простіше. Основою стане годинниковий механізм, придбаний в магазині для творчості, і ваша фантазія. Можна купити механізм з шаблоном циферблата — колом з цифрами або без них, який ви можете прикрасити на свій смак.

© Instagram @handmade_moms_, @artemenko711

Або проявити трохи більше креативу: наприклад, вирізати роздруковані фігурки улюблених мультгероїв і цифри, наклеїти їх на щільний і картон і з допомогою двостороннього скотчу закріпити на стіні. Дивіться, як просто і ефектно:

© Instagram @colibrispb
Фото на анонс: Instagram @_sport_kids