Нічна бананова маска для обличчя: найкращі рецепти

2086

Зміст:

  • Користь бананової маски для обличчя
  • Рецепти масок
  • Відгуки про застосування
  • Бананова маска для обличчя не тільки пом’якшує шкіру, але і відмінно справляється із сухістю, запаленням і акне. Правильно приготовлена і регулярно використовується маска дозволить зберегти молодість, додасть сяйво і збереже здоровий колір обличчя на довгі роки.

    Користь домашньої бананової маски для обличчя

    Користь бананової маски для обличчя

    У бананах міститься велика кількість насичених і ненасичених амінокислот, вітамінів групи А, В, З, Е, До, мікро — і макроелементів. Тому плід рекомендується вживати не тільки всередину, але і використовувати в якості основного інгредієнта в поживних масках. Він добре зволожує, тонізує, позбавляє шкіру від сухості, висипань, дрібних зморшок.

    Банани є гіпоалергенними, тому засоби по догляду підійдуть дівчатам з чутливою, запаленої подразненою шкірою. Плід в косметології широко застосовується, так як надає наступне дію на дерму:

    • антиоксидантну;
    • протимікробний;
    • відбілюючий;
    • регенеруючу;
    • пом’якшувальну;
    • підтягуючий;
    • омолоджуючу.

    Особливо банан рекомендований жінкам старше 35 років. Живильні маски відмінно впораються з першими ознаками старіння: сухою шкірою, дрібними зморшками, гіперпігментацією, куперозом, птозом, набряком обличчя.

    Рецепти масок

    Найбільш простий маскою на ніч вважається перетертий в пюре плід. Досить просто накласти ароматну суміш на обличчя на 30 хвилин і на ранок шкіра стане гладкою, ніжною, колір вирівнюється. При постійних темних колах і мішках під очима слід з ранку нарізати фрукт кружечками і укладати навколо очей.

    Також косметологи рекомендують користуватися народними рецептами, які містять натуральні інгредієнти і підходять навіть для чутливої шкіри. Існує маса варіантів, в яких описано, як зробити фрукт ще корисніше і посилити його ефективність.

    Рецепти кращих засобів, які допоможуть в домашніх умовах позбутися від прищів, пігментації і зайвої сухості шкіри:

  • Омолоджуючий засіб для очей. Візьміть половину перезрілого плоду, збийте його в пюре. Додайте 1 ч. л оливкової олії, 5-6 крапель масла обліпихи або жожоба, 0,5 ч. л. крохмалю. Суміш необхідно нагріти на водяній бані до комфортної температури (36-38°C). Акуратно розподіліть засіб у проблемних ділянках обличчя, де найбільше зморшок. Через 20 хвилин змийте теплою водою і нанесіть живильний крем.
  • Живильний банан, авокадо. Візьміть по 25 г свіжоприготованого фруктового пюре, додайте 5 мл меду і збитий до стійкої піни яєчний жовток. Наносять маска шпателем в декілька шарів, витримують 20 хвилин, після чого змивають.
  • Суміш з желатином від зморшок. Желатин слід розчинити у 20 мл теплого молока, додати перетертий банан і 50 мл води. Ретельно перемішайте всі компоненти. Консистенція засобу повинна бути кремоподібної, без грудочок, що легко розподілятися на шкірі.
  • Жирна сметана для сухої шкіри. Візьміть 40 мл сметани або вершків, з’єднайте з половиною перезрілого плоду. Маску досить витримати 20 хвилин, після змити прохолодною водою і нанести живильний крем. Якщо шкіра вікова, для омолодження особи можна додати рецепт один яєчний білок.
  • Лимонний сік для позбавлення від висипань і жирного блиску. Змішуємо 10 мл соку з половиною банана, ставимо засіб на півгодини в морозилку. Наносимо засіб на проблемні ділянки і вичікуємо 30 хвилин. Потім протираємо обличчя зволожуючим і очищує тоніком.
  • Нічна бананово-медова суміш з ефектом скрабу. В скляній ємності з’єднуємо половину фрукта, 20 мл меду, 5 мл лимонного соку і 10 г вівсяних пластівців. Чекаємо, поки вівсяні пластівці розбухнуть, наносимо засіб на шкіру втирающими рухами. Через 15 хвилин змиваємо маску.
  • в домашних условиях

    Маска з бананової шкірки в домашніх умовах

    Додатково можна спробувати зробити засіб по догляду за обличчям з бананової шкірки. Для цього її миють, подрібнюють у блендері, змішують з корисними маслами, вітамінами А, Е і наносять на обличчя. Така суміш сприяє видалення пігментації, усуває невеликі зморшки, живить і очищає.

    Відгуки про застосування

    Відгуки жінок про бананових засобах по догляду за шкірою позитивні. Після масок не спостерігаються алергічна реакція, роздратування або жирний блиск. Шкіра стає м’якою, гладкою, приємно пахне.

    Якщо немає бажання постійно готувати маски, можна придбати готову косметику, яка має натуральні інгредієнти. На думку дівчат, корейська продукція є кращим товаром по догляду за шкірою обличчя. Бананова тканинна маска швидко справляється з сухістю, знімає запалення і подразнення. Живильний засіб рекомендується застосовувати кілька разів на тиждень в холодну пору року.

    Догляд за шкірою в домашніх умовах повинен здійснюватися із застосуванням натуральних інгредієнтів. Для сухої і чутливої шкіри кращим засобом є пюре банана, яке володіє заспокійливим, регенеративним, знезаражувальним і підтягуючим ефектом.

    Читайте також: колаген для обличчя