Олімпійська чемпіонка Тетяна Волосожар розповіла, в якому віці краще віддавати дитину на фігурне катання

608

Олімпійські чемпіони з фигурноу катання – 33-річна Тетяна Волосожар і 36-річний Максим Траньков – разом вже 7 років. Вони одружилися в серпні 2015 року, а в лютому 2017 стали щасливими батьками чарівної дочки Анжеліки, яку ласкаво звуть Ликуша або Ликусик. У минулому році прославлені фігуристи завершили професійну спортивну кар’єру і зараз виступають в льодових шоу свого колеги Іллі Авербуха. Зіркові батьки не приховують свою принцесу і з задоволенням діляться сімейними кадрами в особистих блогах.

© Instagram @xam_trankov

На цей раз Тетяна Волосожар опублікувала в особистому блозі фото з дочкою Анжелікою і розповіла, в якому віці краще віддавати дитину на фігурне катання:

Раніше рамки були дуже суворі, не раніше 4-х років. Зараз малюків беруть в секцію вже в 3-3,5 року. Самі ви, звичайно, можете і раніше поставити на ковзани, якщо у дитини є велике бажання) Анжеліка вперше стала на ковзани у 1,8. Вона сама захотіла, а ми не пручалися. Зараз у нас тренування не часті, по можливості), А для дітей двох-трьох років 2 рази в тиждень більше ніж достатньо.

© Instagram @fire_bird

Але все-таки в 2 роки діти не дуже координовані, у них не так сильно розвинене почуття власного тіла, як у підлітка. І хоч вони кожен день покращують свої навички, різниця в пів року, та навіть в місяць, дуже помітна. Крім того, в 3,5 — 4 роки діти починають усвідомлювати, подобається їм кататися, чи ні. Я сама бачила, як батьки намагаються «вичавити» максимум з маленького дитини, при цьому не замислюючись, чи він хоче займатися цим видом спорту…

❗Не потрібно нікого змушувати❗Все повинно бути в ігровій формі, в задоволення! Щоб дитина з палаючими очима повертався на лід і з радістю одягав ковзани, а не плакав у роздягальні і просився додому. Чи вийде потім чемпіон, чи ні — покаже час і змагання. Ми ж, як батьки, повинні зробити все, щоб наші діти були щасливі) Тоді і успіхи не змусять себе чекати!

© Instagram @fire_bird

Раніше Тетяна пояснила, чому дочка поставила на ковзани в такому ранньому віці:

Не питайте, чому Анжеліка на льоду в 2 роки, ми з Максом проти, але бажання Ликусика для нас закон.

Зазначимо, що діти спортсменів нерідко йдуть по стопах своїх батьків. Наприклад, шестирічний Сашко Плющенко демонструє успіхи у фігурному катанні і разом зі своїм папою Євгеном Плющенко виступає в льодовому шоу, а також здобуває перемоги на змаганнях.

© Instagram @plushenkoofficial

Підкорює лід і чотирирічна дочка олімпійської чемпіонки Тетяни Навки Надія Пєскова. Дівчинка з трьох років бере участь у змаганнях з фігурного катання та вже працює разом з мамою в її льодовому шоу.

© Instagram @tatiana_navka
© Instagram @tatiana_navka
Фото на анонс: Instagram @fire_bird