Оральний секс при вагітності: чи можна займатися, шкоду і ризики

1348

Зміст:

  • Можна займатися оральним сексом під час вагітності?
  • Ризики і небезпеку
  • Оральний секс при вагітності – єдиний вид близькості між статевими партнерами, що не травмує репродуктивні органи жінки.Багато пар переключаються на «щадні» ласки з ряду причин: складна вагітність або викидні в минулому, страх передчасного переривання або пологів, рекомендації лікаря.Так чи інакше, рішення про інтимної близькості і характер сексу при вагітності приймається виключно всередині сім’ї.

    Можна займатися оральним сексом під час вагітності?

    Оральні ласки не є чимось екзотичним, насичена інтимне життя у відносинах між чоловіком і жінкою заохочується. Очевидна і користь – подружжя не позбавляють один одного задоволення, статеві стосунки не страждають, в родині зберігається сприятливий психоемоційний фон.

    Оральний секс при вагітності не заборонений, якщо існує повна впевненість у здоров’я партнера

    Клініцисти не прагнуть вплинути на сексуальне життя жінки, проте дають ряд делікатних рекомендацій для зниження потенційних ризиків для самої вагітної і плода:

    • секс повинен бути тільки з перевіреним партнером;
    • під час оральних ласк важливо дотримуватися ретельну гігієну порожнини рота, статевих органів;
    • після сексу необхідно ретельно вимити руки, порожнину рота, почистити зуби, прополоскати антисептичним розчином.

    Жінкам не слід ковтати еякулят. У випадку, якщо партнер задовольняє жінку, йому необхідно подбати про стан порожнини рота. Жінці під час вагітності особливо важливо бути впевненою у здоров’я свого чоловіка.

    Ризики і небезпеку

    На ранніх термінах будь-який вид сексу не несе прямої загрози для життя плода, здоров’я жінки. Живіт відсутній чи невеликий, зберігається активність і рухливість тіла. Плід надійно захищений плацентою, навколоплідною рідиною. Традиційний вагінальний секс виключають при наступних станах:

    • підвищений тонус матки;
    • високий ризик викидня, рясних кровотеч;
    • завмерлі вагітності, викидні в минулому жінки.

    Тому пари часто вирішують перейти на оральні ласки. Імунітет жінки в період вагітності фізіологічно знижений. Це необхідно для збереження плодового яйця.

    Саме в першому триместрі організм ослаблений, всі сили і ресурси спрямовані на створення сприятливих умов для розвитку плода.

    Жінка найбільш схильна до інфекційних захворювань. Навіть карієс або стоматит у чоловіка може спровокувати розвиток запального процесу в організмі жінки.

    можно лиПитання, чи можна практикувати оральний секс при вагітності, можна обговорити з акушером-гінекологом

    На пізніх термінах оргазм у жінок сприяє сильного скорочення маткових м’язів, що може призвести до передчасних пологів. Але перед самими пологами відчутна і користь сексу – оргазм допомагає розслабити гладку мускулатуру, поліпшити настрій жінки.

    Підвищується ризик зараження герпесом і папіломавірусною інфекцією. Партнери можуть навіть не підозрювати про те, що є носіями вірусних штамів. При зниженні імунітету патологічний процес активізується і розвивається вірусна інфекція.

    Герпес вірус папіломи людини відносяться до тератогенну чинників, здатних вплинути на стан плода, його формування, що сприяє зараженню дитини під час самостійних пологів.

    Багато ліків негативно відбиваються на формуванні плоду. Активні речовини проникають у системний кровотік, всмоктуються через плаценту, надають токсичну дію.

    Саме тому умовно безпечним періодом для лікування вагітних жінок є II–III триместри, коли сформовані життєво важливі органи і системи майбутньої дитини.

    Не слід читати інформацію про шкоду і користь з сумнівних джерел, питати у невідомих людей на форум-обговореннях. Краще рішення – бесіда про секс в період вагітності з лікарем-гінекологом.

    Спеціаліст врахує особливості організму жінки, характер перебігу вагітності, дасть індивідуальні рекомендації.

    Основна умова для безпечного сексу дотримання гігієни і повна впевненість здоров’я партнера.

    Період вагітності – час для компромісу, особливого ставлення чоловіка до жінки, тому інтимна близькість повинна приносити задоволення.

    Майбутнім батькам необхідно бути впевненими в безпеці дитини, виключати потенційні ризики, разом домовлятися про тимчасові обмеження.

    Також рекомендуємо почитати: журавлинний морс при вагітності