Освітлення волосся кефіром: рецепти домашніх масок

1573

Зміст:

  • Склад і користь для шевелюри
  • Кефірні маски в домашніх умовах
  • Результати
  • Рекомендації
  • Полиці магазинів заставлені фарбами різноманітних відтінків. Однак більшість подібних засобів погіршує стан волосся. Є альтернативний спосіб безпечно і навіть з користю для локонів змінити образ. Для цього можна виконати освітлення волосся кефіром.Освітлення волосся кефіром — безпечний і натуральний спосіб змінити свій образ

    Склад і користь для шевелюри

    Кефір – кисломолочний напій, що має багато корисних властивостей. До його складу входять вітаміни A, B, C, E, надають волоссю сяйво і блиск. Присутні в напої і мінерали: магній, калій, кальцій. Останній, зміцнює витончення волосся, повертає їм силу і красу.

    Кефір містить дріжджі, сприяють активному росту волосся. Бактерицидна дія рятує від свербіння і подразнення шкіри голови.

    Маска з кефіру дозволить освітлити волосся на кілька тонів. Такий варіант підійде людям з будь-яким типом волосся. Кефір зміцнить ламке і сухе волосся, зробить їх вид здоровим. Кисломолочний продукт усуває жирний блиск шкіри голови. Кефірні маски – хороший спосіб позбавитися від небажаного відтінку після фарбування. Якщо досягнути потрібного кольору не вийде, процедури підуть на користь: волосся стане густішим, міцніше, яскравіше.

    Кефірні маски в домашніх умовах

    Засіб для освітлення готують вдома. Існує кілька рецептів з додаванням інших інгредієнтів:

  • Маска з медом. Для приготування потрібно 1 склянка кисломолочного продукту і 1 столова ложка меду. Його додають у підігрітий кефір, перемішують. Засіб наносять мінімум на 2 години. Змивають шампунем.
  • Ще один поширений рецепт передбачає додавання до склянці кефіру лимонного соку в кількості ½ склянки. Після нанесення суміші обертають голову рушником і залишають на 2 години.
  • Для посилення ефекту освітлення волосся кефір змішують з корицею. Візьміть 5 столових ложок кисломолочного напою, додайте 2 столові ложки кориці. Суміш необхідно тримати протягом 2 годин.
  • Результати

    Щоб досягти видимого ефекту, робити кефірні маски потрібно регулярно, не рідше 1 рази в тиждень. Найбільш виражений результат до і після отримають власниці русявого волосся. Колір може змінитися на 5-6 тонів, дівчина по праву зможе називати себе блондинкою.

    Використовувати цей метод для освітлення можна і брюнеткам, однак, для помітного ефекту доведеться застосовувати процедуру більшу кількість разів. Рудоволосим кефірні маски забезпечать блиск і насичений яскравий колір.

    Рекомендації

    Для більшого ефекту варто прислухатися до наступних порад:

    • використовуйте свіжий продукт;
    • враховуйте тип волосся. При жирній шкірі голови краще вибирати знежирений кефір, для сухого волосся підійде напій з жирністю 2,5–3%;
    • не перегрівайте продукт, інакше кефірна маска перетвориться в сирну;
    • змішайте кефір з кисляком, щоб швидше досягти потрібного відтінку.

    Кефір корисний не тільки при вживанні всередину. Це незамінний косметичний засіб, що використовується в різних процедурах. У поєднанні з іншими натуральними продуктами воно освітлює і зміцнює волосся, дозволяє отримати гарний відтінок, не псуючи зачіску хімічними барвниками.

    Дивіться далі: поради, як прибрати жовтизну з волосся